Dukanove telecí proužky se zázračnými nudlemi shirataki
Suroviny
Porce: 1 porcia
Nutriční hodnoty
Energie | 942 kJ / 225 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 36,09 g |
Tuky | 6,87 g |
Vláknina | 5,03 g |
Cholesterol | 85 mg |
Sodík | 94 mg |
Sůl | 0,22 g |
Sacharidy | 2,53 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Hodnoty celej porcie
Energia : 1080,08 kJ
Bielkoviny : 28,86 g
Sacharidy : 5,72 g
Tuky : 12,97 g
moje dalsie recepty najdete na
http://chalupnikovi.com/recepty/
Cholesterol : 111 mg
Uvadza sa, ze shirataki nemaju ziadne hodnoty, ale na krabicke pise, ze v 100g ma
Energia : 72 kj
Tuk : 0.1 g
Carbohydraty : 4 g
Rozpravanie o cestovinach shirataki najdete tu http://www.shirataki.sk/
nebola by som sa sem miesala s mojim receptom, ale uzivatelka paprika ich hladala po ceskom webe a objavila ze na na topkackych potravinach dostat kupit zakladnu hmotu, z ktorej sa tie cestoviny robia
http://www.toppotraviny.cz/japonske-produkty-1/kor... o tom ako sa spracuvaju neviem, pretoze ja som si kupila uz samotne rezance na ebay. Kupila som si velky balik 20ks a videla som, ze tento vyrobok zasielaju aj do celej europy, takze v pripade zaujmu je aj tato moznost.
http://www.ebay.de/itm/20-x-220g-Konjak-Nudeln-Shi...
balicky maju zaruku 18 mesiacov a ja ich skladujem normalne v komore, akurat po otvoreni ich mam v chladnicke. balicky su skladne a male.
Cestoviny mi chutili, maju pevnejsiu konzistenciu, ako mucne rezance, tie zviazane sa dali rozviazat bez toho aby som ich roztrhla.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 12. 2013 11:25
16. 11. 2013 14:17
16. 11. 2013 14:08
16. 11. 2013 13:42
E526
Charakteristika
Hydroxid vápenatý slouží k úpravě pH, prodloužení trvanlivosti vajec nebo ke zpevňování potravin při jejich konzervování. Bílé nebo skoro bílé pecičky, vločky, roubíky, odlitky a podobně. Považuje se za bezpečný. Nejsou známy nepříznivé ani vedlejší účinky na lidské zdraví.
Použití
Používá se ke korekcím kyselosti ovocných šťáv, vína nebo jako pomocná látka ke zpracování potravin. Dříve se ve velkém používal k prodloužení trvanlivosti vajec, dnes se s tím to postupem setkáme pouze v některých domácnostech, kdy se vejce naloží do veliké lahve naplněné vodným roztokem hydroxidu vápenatého o malé koncentraci – vejce se tak rychle nezkazí jako v lednici. V současnosti se spíše využívá při výrobě náhražky vajec z mléka. Z melasy nám pomáhá získávat zbytkový cukr, muškátový oříšek získává bílý povrch. Používá se při zpracování sladové vody nebo tresek. Používá se k přípravě malty, bílení stěn chlévů, nalezneme jej i v některých depilačních přípravkách jako korektor pH.
Nežádoucí účinky
Nejsou známy nepříznivé ani vedlejší účinky na lidské zdraví.Hydroxid vápenatý se v potravě vyskytuje ve velmi malém množství a je tedy zcela bezpečný. Dá se v přesných dávkách použít proti pálení žáhy nebo chronickému průjmu (doporučuji konzultaci s lékařem nebo lékárníkem)
Nebezpečí jsou vystaveni pracovníci potravinářství, kterým při styku s pokožkou může způsobit popáleniny, puchýře nebo jiné poškození pokožky a očí. Při práci s ním je nutno dodržovat bezpečnostní pokyny uvedené na obalu, pracovním návodu nebo v bezpečnostním listě (výrobce má povinnost je zdarma poskytovat uživatelům – většinou na internetu). Vyjmenovaná rizika neplatí pro potraviny, které jej obsahují, ale pro přímý kontakt.
2. 12. 2012 13:44
6. 6. 2012 23:18
5. 6. 2012 18:22
4. 6. 2012 17:47
http://www.sportujeme.sk/ecka-E526
Nerobme z kazdeho ecka utocnika na nase zdravie.
btw....v mexiku, kym sa nespriemyselnilo spracovanie kukurice na vyrobu tortill, tak sa kukurica najprv namacala prave do E526. Musim sa pooztriet nabuduce ci tortilly , alebo kukuricna muka z mexika neobsahuje e526 stale.
no a nie som si celkom ista, ci e526 nahodou nie je ako jedna z prisad do anacidovych tabletiek...ale to len tak teraz strielam, pretoze ozaj neviem ci nestrielam od boku.
4. 6. 2012 17:37
4. 6. 2012 17:14
4. 6. 2012 17:09
4. 6. 2012 16:07
4. 6. 2012 16:00
4. 6. 2012 14:29
4. 6. 2012 14:01
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 16 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 17 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 19 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 20 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 21 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Vepřové na kmíně
Kava 2 uvařila před 22 minutami
Drožďové knedlíčky
Hanka68 uvařila před 30 minutami
Francouzská cibulačka
IvanDunda uvařila před 34 minutami
Nadýchaný piškotový korpus
Martina.Praskova uvařila před 36 minutami
Kuře na paprice
vervla uvařil před 44 minutami
Francouzské palačinky
MarinetteQueen3 uvařila před 1 hodinou
Kuřecí kung pao z letáku Albert
Mira74 uvařila před 1 hodinou
Hradecká pomazánka
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Putimské vepřové nudličky
tara23 uvařila před 1 hodinou
Výborné lasagne
adriana.dragounova@gmail.com uvařila před 1 hodinou
Další recepty
Tématické fráze: těstoviny shirataki bílkovinové recepty shirataki těstoviny konjak nudle dukanové recepty bilkovinove testoviny shirataki brno těstoviny z konjaku těstoviny shirataki koupit schirataki kde koupit v brně mleté krůtí maso bílkovinové nudle shirataki těstoviny kde koupit kde koupit testoviny shirataki bilkovinove testovuiny shirakati těstoviny schirataki těstoviny shirataky úprava těstovin shirataki těstoviny s konjaku
Suroviny: kýta telecí, omáčka rajčatová, olej olivový, česnek sušený, koření oregáno, tymián, koření italské bylinky, sůl, pepř mletý, paprika sušená pálivá, nudle shirataki
Dukanove telecí proužky se zázračnými nudlemi shirataki
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kB6Y
19 názorů