Rebarborovo-jahodový koláč s drobenkou
Rebarbora a jahody mají svoji sezónu na sklonku jara s přicházejícím létem. Obojí využijete při přípravě tohoto skvělého koláče. Díky kombinaci sladké chuti jahod a kyselkavé rebarbory je koláč příjemně osvěžující.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 16 577 kJ / 3 962 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,27 g |
Tuky | 185,19 g |
Vláknina | 20,00 g |
Cholesterol | 1,51 g |
Sodík | 485 mg |
Sůl | 1,32 g |
Sacharidy | 498,58 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept mám od kamarádky Blanky, která ho uveřejnila na stránkách Labužník.cz (bez jahod).
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 6. 2014 22:00
28. 8. 2012 08:05
Rebarbora s jahodami je skvělá kombinace, hned bych si nabídla+3
27. 8. 2012 23:36
27. 8. 2012 23:22
27. 8. 2012 23:00
Anreo, moc Ti děkuju za informace, příští rok budeme chytřejší a opatrnější.
Připomnělo mi to, jak jsme jako malé děti hledali šťovík v trávě a krmily se jím, a potom ho nosily králíkům jako pochoutku a ty mrchy to nežraly. Pak nám to táta zakázal, že nám to naleptává žaludeční stěny a kdesi cosi...tak jsme dostaly strach a už to nejedly.
Ale na obranu receptu - koláč je to fakt dobrý, zkuste třeba s jiným ovocem...
27. 8. 2012 22:51
27. 8. 2012 22:48
Tak jsem našla tohle a vím, že mi to už říkalo spousta lidí, že se má trhat do konce června, tak se tím řídím.
Reveň rebarbora (Rheum rhabarbarum), patřící do čeledi rdesnovitých (Polygonaceae), byla používána již v tradiční čínské medicíně před bezmála pětitisíci lety. Její kořen obsahuje například projímavé antrachinony nebo protizánětlivé třísloviny. Listy jsou jedovaté (ale zjistili jsme, že hlemýžďům je to úplně fuk). A tak se dostáváme k tomu, co je mezi kořenem a listem - k řapíkům. Jejich barva je od zelené po červenou. Buňky rebarborových řapíků obsahují více než 90 % vody, a tak má tato zelenina velmi nízkou energetickou hodnotu. Z minerálních látek v nich nalezneme zejména draslík, vápník a železo.
Typickou kyselou chuť dávají rebarboře ovocné kyseliny - jablečná, citronová a šťavelová. Jejich obsah se v průběhu roku mění - na jaře je ve prospěch kyseliny jablečné a v červenci stoupá obsah kyseliny šťavelové. Kvůli obsahu kyseliny šťavelové se rebarbora nedoporučuje lidem, kteří mají problémy s tvorbou ledvinových kamenů, revmatismem a dnou.
27. 8. 2012 22:43
27. 8. 2012 22:40
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 17 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 19 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 20 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 21 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 22 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno 31. 5. 2024 13:30
Právě bylo uvařeno:
Kuřecí čína
Zetkova uvařila před 20 minutami
Kynutý tvarohový závin
MarieP uvařila před 24 minutami
Plněné papriky z tlakáče
zahla uvařila před 29 minutami
Tvarohové knedlíky s meruňkami
Carolka409 uvařila před 33 minutami
Rebarborový koláč
EvkaHavlikova uvařila před 47 minutami
Filé z tresky zapečené v omeletě s pažitkou
kraloja uvařila před 48 minutami
Ovocné tvarohové knedlíky
Babyno uvařil před 1 hodinou
Vepřové na kmíně
Kava 2 uvařila před 1 hodinou
Drožďové knedlíčky
Hanka68 uvařila před 2 hodinami
Francouzská cibulačka
IvanDunda uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak hnojit rajčata: Správné postupy zajistí bohatou úrodu a zdravé rostliny po celou sezonu
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Jahodový dort podle Terezy z Peče celá země: Skvělý dárek na Den dětí, který všechny dostane svou famózní chutí
Další recepty
Tématické fráze: rebarborový koláč s jahodami koláč s rebarborou a jahodami jahodový koláč s rebarborou koláč s jahodami a rebarborou rebarboro jahodový koláč drobenkový koláč s rebarborou rebarborovojahodový koláč rebarborovy koláč drobenkový koláč s rebarborou a jahodami rebarborový koláč s drobenkou jahodovorebarborový koláč rebarborový koláč s drobenkou a jahodami rebarborovy kolac s jahodama koláč s rebarborou rebarborovo jahodový koláč s jahodami a drobenkou kolač z jahod a rebarbory koláče z jahod a rebarbory kolac s rebarborou a jahodama jahodový koláč
Suroviny: rebarbora, jahody, cukr, máslo, mouka polohrubá, solamyl, cukr krupice, cukr vanilkový, vejce, prášek do pečiva, mouka hrubá, cukr krupice, máslo
Rebarborovo-jahodový koláč s drobenkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o8NL
9 názorů