Čabraka
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 817 kJ / 195 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,00 g |
Tuky | 0,25 g |
Vláknina | 5,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 15 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 40,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Čabraka byla pestrá deka, která se dávala pod koňské sedlo. Polévka je pestrá použitými ingrediencemi a hřeje - jako deka :)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 3. 2012 11:26
magdalenka: Děkuji, recept vznikl spojením dvou receptů z různých období mých pokusů v kuchyni
14. 3. 2012 11:20
Recept je krásny. Veľa vecí mi tu uniklo, aj toto. Odkiaľ pochádza táto polievka?
2. 3. 2009 16:26
Bodík jsem dala já,protože se na čabraku chystám a moc se mi to líbí
2. 3. 2009 12:58
Jani, to neřeš...Třeba se vyrušily jedničky a ty horší známky a výsledek je nula Pro mě je nejdůležitější, že chutná
30. 1. 2009 12:53
Tato polévka je opravdu moc dobrá napoprvé uvařená jak chutnala celé rodině, syn si jí na víkend obědnal znovu. Díky za dobrý recept
29. 12. 2008 16:52
Jani, díky za fotku A mám velkou radost, že Ti chutnalo.
29. 12. 2008 13:47
Ladi ze žeber a masa tam bylo až moc! Já jsem včera totiž nakládala ten Bůček pantůček a ten se taky vaří. Tak jsem ten vývar z bůčku rovnou nechala i s tím kořením a dnes jsem jen přidala ta žebírka a ne z obchodu, takže pořádně masitá, malinko přidala vody a všechno, co tam mělo být. No, je to fakt polívka s velkým P
29. 12. 2008 13:38
Foto hezké, z čeho to, Jani, bylo? - ze žebírek nebo kolínka?
29. 12. 2008 13:35
Tak jsem si dovolila přidat foto a kdo nezkusil tuhle manu božskou, neví o co přichází!
22. 12. 2008 21:29
Tak to já se Svatým obdivuju, protože já bych si tak jak oni nedokázala odepřít spoustu věcí a jiných požitků. A naši předkové byli v pohybu a tak ty kalorie spálili. A když ne, tak vypadali jako herec, co hrál mistra Kondelíka. Ale neřešili to pořád, jako že jsou při těle. To se rozumnělo samo sebou, v tom byla jejich důstojnost. Hubeňouři nebyli v módě.
22. 12. 2008 21:22
Já se svatým nijak neobdivuji, ale můj děda se dožil požehnaného věku a vlastně i babička. Celý jejich život byl z dnešního pohledu jeden veliký jed. Sádlo, vajíčka (s oblibou syrové, prý na hlas) klobásy naložené v sádle, vepřové maso, uzené a já nevím, co všechno. Nic se nevyhodilo, všechno se spotřebovalo a když byli mastní, až za ušima od toho všeho,děda si mazával tím vlasy a že měl teda kštici!! Dnes se všichni snažíme žít zdravě, samá šunka, žádná syrová vejce, sádlo má cholesterol, jíme margaríny, které by naši staříčci ani neochutnali, protože je to hnus. Takže, uzené jednou za čas si dám a vývar taky. Taková kapustnice, jejda, mňam!!
22. 12. 2008 20:17
V pohodě, rejpání v dobrém mi nevaA s těmi svatými máš svatou pravdu
22. 12. 2008 20:15
Já taky neřikám, že z toho někdo umře . Jen jsem trochu rejpla já už jsem taková. A taky netvrdim, že není dobrá. Vlimla sis, že všechny příjemné a dobré věci jsou buď nezdravé nebo nemravné? Proto se lidi Svatým tak obdivujou.
22. 12. 2008 13:25
Oli, když to koleno před vařením pořádně kartáčkem omyješ, hodně škodlivin (netvrdím, že všechny) odplave. Já tuhle polévku vařím tak 1-2x do roka, to není tolik
22. 12. 2008 11:46
Já se přiznám, že když peču šunkafleky, tak ve vodě z uzeného povařím flíčky.Asi to opravdu není moc zdravé, ale těstoviny mají pak úžasnou chuť a čtyřikrát do roka se snad nic nestane.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 5 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 5 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 7 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 9 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno před 19 hodinami
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Plněné žampiony se sýrem
Marcela0123 uvařila před 56 minutami
Cibule pečená se žampiony
Marcela0123 uvařila před 58 minutami
Zapečené palačinky s tvarohem
TondaJ uvařila před 1 hodinou
Smetanové kedlubny na sladkokyselo
TondaJ uvařila před 1 hodinou
Jednoduchá zeleninová polévka s krupičkou pro začátečníky
TondaJ uvařila před 1 hodinou
Vepřové karé na špeku a okurkách z pomalého hrnce
Alzbetina Prk. uvařila před 2 hodinami
Květákové karbanátky
robertbendik78 uvařila před 2 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Andyscha uvařila před 2 hodinami
Ďábelské tousty - starý recept
Artaban uvařila před 2 hodinami
Jemné domácí houskové knedlíky
Indianapi uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Čarodějnické perníčky: Strašidelné motivy patří k tradicím vítání jara
Čaj z rýmovníku nám nabízí rychlou pomoc při rýmě a nachlazení. Pěstování této bylinky je nenáročné a za oknem ji máme stále po ruce
Další recepty
Tématické fráze: polévka čabraka naloženi masa na uzení naložený bůček čabraka polévka šunkafleky recept naložené koleno koreni cabraka šunkafleky bůček naložený naložené uzené koleno bůček jak ovar vývar z bůčku šunka fleky štefánek martin naložené klobásy domc koenov dochucovadlo nalozeni zeber na uzeni syrové sádlo na uzení čabraka-polevka šunkafleky kalorie
Suroviny: koleno vepřové uzené, bobkový list, pepř celý, jalovec, koření nové koření, cibule, brambory, zelenina kořenová, zelí kysané, fazole, houby sušené, smetana zakysaná, jíška
Čabraka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zp8Z
21 názorů