Rajská omáčka s mrkví, podávána s vařeným hovězím jazykem
Mrkev v rajské omáčce je dle odborníků tajnou ingrediencí, která dodá omáčce zvláštní lahodnou chuť. Zde je navíc přidán i plátek červené řepy, která ozvláštní i její barvu.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 255 kJ / 778 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,76 g |
Tuky | 56,07 g |
Vláknina | 11,05 g |
Cholesterol | 102 mg |
Sodík | 93 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 47,22 g |
Postup přípravy
Krok 1: V hrnci rozpustíme máslo, přidáme olej, vsypeme pokrájenou cibulku a pěkně ji orestujeme. Zamícháme, přidáme hladkou mouku, kterou osmahneme, přisypeme cukr, vložíme koření a důkladně promícháme.
Krok 2: Zalijeme vývarem z masa, přidáme rajčata nakrájená na čtvrtky (nebo rajský protlak), na kolečka pokrájenou očištěnou mrkev, plátek oloupané červené řepy a povaříme cca 12-15 minut.
Krok 3: Omáčku přecedíme do jiné nádoby, mrkev a řepu si dáme stranou. Omáčku znovu přivedeme k varu a dochutíme solí, případně cukrem, špetkou skořice nebo perníkového koření.
Krok 4: Mrkev a řepu můžeme vložit zpět, chceme-li mít v omáčce kousky, když ne, tak zeleninu jen propasírujeme - krásně nám omáčku dosladí i zvýrazní barvu omáčky.
Krok 5: Podáváme s vařeným hovězím masem (měla jsem ale jen čerstvě uvařený hovězí jazyk), knedlíkem nebo těstovinami.
Zveřejněno 14. 9. 2013
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rajská omáčka s mrkví, podávána s vařeným hovězím jazykem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/42rn
Moje poznámka
Rajská omáčka s mrkví, podávána s vařeným hovězím jazykem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/42rn
Nejnovější recepty
Restovaná zelenina s volskými oky (vhodné pro diabetiky typu 2)
Přidáno před 7 hodinami
Red velvet brownies s tvarohem
Přidáno před 11 hodinami
Smetanová rýže se zeleninou a žampiony
Přidáno před 11 hodinami
Tuňákový salát v tortille
Přidáno 30. 1. 2025 18:00
Sekaná se sýrem a sušenými houbami
Přidáno 30. 1. 2025 17:17
Bramborové placky s jitrničkou
Přidáno 30. 1. 2025 12:49
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Domácí kmínový chleba: Má křupavou kůrku, vláčnou střídku a úžasně voní. Z droždí je snazší na přípravu než z kvásku
Jihočeský kočičák neboli lepenice podle Pepy Nemravy: Skvěle k němu pasuje pečená krkovice, říká kuchař
Hrnková buchta s tvarohem: Dokonale vláčný a jemně nadýchaný moučník voní kakaem a vanilkou, na přípravu je snadný
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pomazánka z vepřové konzervy
Neregistrovaný před 1 minutou
Cottage cheesecake
Neregistrovaný před 1 minutou
Krkovička na česneku
Neregistrovaný před 6 minutami
Salát - vzpomínka na Itálii
Neregistrovaný před 12 minutami
Červená řepa-salát
Lucie1001 před 16 minutami
Nivová omáčka
Neregistrovaný před 16 minutami
Pečená plněná kotleta
Neregistrovaný před 19 minutami
Pikantní mrkvový salát s řeřichou
Neregistrovaný před 21 minutami
Šalamounova buchta
Neregistrovaný před 21 minutami
Vepřové špízy
Neregistrovaný před 27 minutami
Tématické fráze:
rajská omáčka mrkev,
rajská omáčka bez mouky,
hovězí jazyk recept,
rajská omáčka recept,
rajská omáčka,
rajská omáčka s hovězím,
rajská omáčka s hovězím,
hovězí v rajské omáčce,
hovězi jazyk,
rajská omáčka z rajčat a mrkve,
rajská omáčka z drcených rajčat,
rajčatová omáčka s mrkví,
recepty hovězí rajská omáčka,
omáčka z mrkve,
co s varenym masem,
rajska mrkev,
recepty rajská omáčka,
rajska omacka s červenou řepou,
recept na rajskou omáčku na mrkvi,
jazyk s rajskou omackou
Suroviny:
cibule,
řepa červená,
bobkový list,
koření hřebíček,
vývar hovězí,
koření nové koření,
rajče,
mrkev,
cukr,
máslo,
olej,
mouka hladká,
skořice
Komentáře (22)