Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušené vepřové plátky v pikantní sladkokyselé omáčce

Hodnocení receptu je 5,0 (47×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

rebeka rebeka

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny

Porce: 3 - 4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 934 kJ /
1 179 kcal
Bílkoviny119,34 g
Tuky19,70 g
Vláknina23,10 g
Cholesterol 200 mg
Sodík 319 mg
Sůl0,50 g
Sacharidy122,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, okraje nařízneme. Osolíme a posypeme curry kořením. Krok 2: Protáhneme v hladké mouce a na rozpáleném sádle prudce z obou stran osmažíme. Krok 3: Dáme stranou a ve výpeku osmahneme na céčka nakrájenou cibuli. Krok 4: Přidáme rajčata, protlak, cukr a krátce zarestujeme. Stříkneme balzamiko a necháme odpařit. Krok 5: Přidáme bujon a vodu, necháme provařit. Krok 6: Vložíme maso a dusíme doměkka. Podle potřeby přiléváme vodu. Dosolíme, pokud je potřeba, dochutíme pepřem, případně cukrem. Výsledná chuť by měla být lehce pikantní a sladkokyselá. Krok 7: Ničím nezahušťujeme, omáčka je hustá dost. Můžeme zjemnit přidáním kousku studeného másla. Pak už nevaříme. Krok 8: V pánvi si rozpálíme olivový olej s kouskem másla a přihodíme nakrájené žampiony. Restujeme cca 10 min., pak osolíme, opepříme, můžeme přidat drcený kmín. Krok 9: Pak přidáme pokrájenou papriku a jarní cibulku. Restujeme dalším 5 minut.
Podáváme např. s bramborovou kaší. Žampionové ragú položíme na jednotlivé porce masa.

Zveřejněno 19. 10. 2013

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušené vepřové plátky v pikantní sladkokyselé omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KGwl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušené vepřové plátky v pikantní sladkokyselé omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KGwl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (43)

Naděnko, tak tohle byla naprostá lahůdka. Vařila jsem přesně podle návodu a naprosto dokonale chuťově vyvážený a doladěný. K tomu brkaše a hlávkový salát.
Recept už je uložený v mý zlatý pokladnici.

Rebeka,inšpiroval ma tvoj recept,sladko-kyslé chute máme moc radi,ale pridala som hrášok a worčester a mäso som pokrájala na kocky.Výsledok nám moc chutil :-p:-p:yes:

Rebi, klobouk dolů, krása :-K:yes::yes:

rebeka:Nestihla jsem napsat dříve,ale i naložený žampiony do receptu pasujou:yes:bylo to fakt dobré:-))

:-):yes:

no to je zase bašta:yes::-D člověk jenom polkne:-D

Rozhodně neeeeee:-D já se neperu;-) a recept je o.k.:yes::yes::yes:

Majka8: budu se těšit, snad nebudu bita:-(:-8:-D;-)

rebeka:Před měsícem jsem jich měla na zahradě tolik,že jsem nevěděla co z nich navařit,bohužel už nerostou a já zítra odpoledne odjíždím s chalupy a nestihnu do krámu,takže risknu nakládaný,večer dám vědět jak to dopadlo;-)

Majka8: tak to nevím, jaké budou v tom ragů, fakt netuším.. snad jo;-)

Po přečtení tohoto receptu jsem tak slintala,že jsem šla vyplenit lednici....zároveň jsem vyndala kýtu z mrazáku a zítra jdu recept uvařit.Žampiony mám jen v plechu,NEVADÍ?

děkuju vám všem:-K

Už jen od pohledu to vypadá na velice chutnou mňamku:-K:-p:yes:

Nádhera jako vždy:yes::yes:

Nadi, máš to nádherné, precizně vypracované, no bomba, jen si tak malinko sáhnout...:-D
:yes:

Tématické fráze:
česko vaří s polreichem, vaření s polreichem, vaříme s polreichem, česko vaří s polraichem, dušené vepřové plátky, vepřová plec podle pohlreicha, recepty vaříme s polreichem, recepty cesko vari s polreichem, česko vaří s poloraichem, cesko vari s polrajchem, vepřové plátky v omáčce, vařime s polraichem, vaření s polraichem, vareni s polorajchem, dusene platky vepřové, vepřové plátky omáčka, vepřové plátky dušené, varime s polorajchem, cesko vari s polorajchem, vepřové plátky podle pohlreicha

Suroviny:
maso vepřové, cibule, rajče pečené, ocet balsamiko, cukr třtinový, bujón zeleninový, žampióny, mouka hladká, protlak rajčatový, lusk paprikový, cibulka jarní, olej olivový, máslo, sádlo, koření kari, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu