Smažená sýrová ostřejší pochoutka
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 1 104 kJ / 264 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,70 g |
Tuky | 18,90 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 648 mg |
Sodík | 249 mg |
Sůl | 0,53 g |
Sacharidy | 1,75 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Když jsem sýr ochutnala, tak byl úplně bez chuti, nechtělo se mi ho ani smažit, byl mdlý a tak jsem ho potřela feferonovým krémem a obalila. Naštěstí pak už konečně měl i nějakou chuť. Byla jsem ráda, že se povedl a nevytékal ani trochu. Taky je dobré do hladké mouky přidat uzenou sypkou papriku a dál obalit.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 3. 2016 21:46
Hezký večer, děkuji za tip na obměnu klasiky.
A ještě přidám svoji trošku do mlýna k vytékání sýra... Od kamarádky jsem okoukla prima věc... Smažím sýr jen na malém množství tuku. I když náhodou vyteče, rozteče se do pánve a krásně se opeče. Ve velkém množství tuku se sýr vždycky vyškvaří do "čehosi" ... co se nedá jíst.
A ještě přidám svoji trošku do mlýna k vytékání sýra... Od kamarádky jsem okoukla prima věc... Smažím sýr jen na malém množství tuku. I když náhodou vyteče, rozteče se do pánve a krásně se opeče. Ve velkém množství tuku se sýr vždycky vyškvaří do "čehosi" ... co se nedá jíst.
25. 1. 2016 11:14
Při smažení se spíše roztékají sýry tučnější, 40%. Ty nejsou na smažení vhodné. Vhodnější jsou méně tučné 30% a méně. Ale strčit je do mrazáku je moc dobrý nápad.
9. 12. 2013 14:32
Hrašuľka.Hrašuľka:
Mrzí ma, ak musím písat, ze to vsetko (mám na mysli roztekanie syra) je spôsobené hrúbkou syra, ktorý pouzijete. My pouzívame holandský Edam (nie Eidam ako písu v Ceskoslovensku). Je nakrájaný strojom a balený po plátkoch. Hrúbka je asi 2-3 mm. Plátky sú velké a tak ich skladáme na polovicu, do ktorej dávame sunku. Obalujeme ich tak, ako vsetci (trojobal).
Este nikdy! sa neroztiekol.
Mrzí ma, ak musím písat, ze to vsetko (mám na mysli roztekanie syra) je spôsobené hrúbkou syra, ktorý pouzijete. My pouzívame holandský Edam (nie Eidam ako písu v Ceskoslovensku). Je nakrájaný strojom a balený po plátkoch. Hrúbka je asi 2-3 mm. Plátky sú velké a tak ich skladáme na polovicu, do ktorej dávame sunku. Obalujeme ich tak, ako vsetci (trojobal).
Este nikdy! sa neroztiekol.
5. 12. 2013 21:00
Hrašuľka.Hrašuľka: už ho mám venku, byla jsem před rokem, na laparoskopii a jím denně jeden česnek navečer, jinak by mne vezli.. ani nevíš, jaká to je úleva a tolik jsem se bála
5. 12. 2013 20:21
rozmarynaH: Žlčníkového pekla som si užila aj ja Ale už 25 rokov poznám naň vynikajúci liek - SKALPEL - o týždeň nebudeš chcieť veriť, že si tak dlho a hlavne zbytočne trpela Tak rýchlo DO TOHO !!!
5. 12. 2013 18:58
Hrašuľka.Hrašuľka: děkuji ta vychytávku Hrašulko
5. 12. 2013 09:44
Ivo, vypadá to krásně, sýr je pro mne, bohužel, z oblasti "žlučníkového pekla", tak bych alespoň ochutnala ty brambory, určitě jsou také dobré
4. 12. 2013 23:39
Smažený sýr sme všetci mali radi, ale kolektívne - teda všetky susedky - sme ho nenávideli robiť práve kôli tomu vytekaniu - mohol byť obalený aj 3 krát a aj tak vytiekol. Potom sme prišli na fintu a boloto : Vajíčka rozšľahať, pridať rozotretý cesnak - páči sa mi aj verzia s pikantnou paprikovou príchuťou - do vajec dať nahrubo nastrúhaný syr a na panvici smažiť syrové rezne. Nikdy viac nič nevytieklo a syr bol dobrý aj studený. Je to tak 3O rokov - vtedy mrazničky neboli.
4. 12. 2013 21:32
Jarka D.: díky za tip, takže žlutou cihlu, o.k. v mrazáku ho mám před tím, obaluji 2 x, ale dál to zkusím podle Tebe
4. 12. 2013 20:56
Bezva nápad, ale jestli si chce někdo pochutnat na klasice mám tip. Objevila jsem ve FLOPU sice žlutou cihlu, sýr je opravdu chuťově moc dobrý, ale záleží zase na výrobci opravdu nevím odkud byl. Aby sýr nevytékal, obaluji dvakrát a dám do mrazáku volně zmrznout a pak přendám do sáčku určeného do mrazáku. Dělám ho větší množství a pak vyndám jen kolik potřebuji, já ho raději krájím z té užší strany, takže jsou to obdélníčky. Ještě jeden tip, kdo má možnost do Rakouska nebo do Německa, já tam kupuji eidam s červenou fólií ve vakuu, moc dobrý,a když Vám stydne na talíři netvrdne jako ten český hnus!
4. 12. 2013 20:33
jarka skrobakova: Jaruško, je to dobré i pokapat chilli, nebo přidat i uzeninu, holky to zkusily a bylo prý to dobré i v těstíčku pak smažit
4. 12. 2013 20:30
Ivi bezva nápad já sýr tuze ráda
4. 12. 2013 18:41
Holky, děkuji
4. 12. 2013 18:36
Hell.:manžel si nechal nakrájet 4 plátky, kupoval to na farmářském trhu, takže nevím, jaký výrobce
4. 12. 2013 18:01
Ivuš,tak mě by jsi se určitě zavděčila
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Placičky s kopřivami
Přidáno před 2 hodinami
Dalamánkové bagety
Přidáno před 4 hodinami
Domácí marshmallow
Přidáno před 7 hodinami
Trhané kuřecí maso s rajčaty a paprikovou omáčkou
Přidáno před 7 hodinami
Salát z pečených paprik na balkánský způsob
Přidáno před 8 hodinami
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno 20. 5. 2024 15:20
Právě bylo uvařeno:
Rychlý fazolový guláš
dyll3n uvařila před 30 sekundami
Těsto na tvarohové ovocné knedlíky podle Romana Pauluse
Fulda uvařila před 18 minutami
Buchta - prošívaná deka
Misulka12 uvařila před 27 minutami
Bábovka ze zakysané smetany, s vůní skořice
Christine uvařil před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
maja.pavlickova@centrum.cz uvařil před 2 hodinami
Závin z listového těsta se salámem a sýrem
Ivcatkoo uvařila před 2 hodinami
Kuřecí prsa s fenyklem na balsamicu
MarketaN uvařila před 3 hodinami
Výborná bábovka se zakysanou smetanou
Navarojana uvařila před 4 hodinami
Lilková pomazánka s majonézou
Alicia8 uvařil před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Staročeské smažené kosmatice: Květy černého bezu se dají připravit nasladko i naslano podle snadných receptů
Retro okénko: Vzpomínáte na Tuzex? Za bony se tam daly koupit žvýkačky, kvalitní čokoláda, whisky i káva
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Další recepty
Tématické fráze: smažená sýrová jehla sýrová jehla na kolik smažit sýr recepty s feferonovým krémem sýrová smaženka recept eidam do mrazničky syrovà jehla smaženà eidam do mražáku pochoutky recepty na kolik smažit obaleny sýr recept na sýrové smaž smažená cibulka na kolo eidam z mrazaku smažená kola smaženky z eidamu jake syry do mrazáku sýrová smaženka smaženky z nivy a eidamu nastruhaný sýr na kolik smazime syr
Suroviny: sýr eidam, vejce, moučka škrobová, harissa, strouhanka, olej, petrželka, libeček
Smažená sýrová ostřejší pochoutka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Ev8Y
32 názorů