Kaldounová polévka v pomalém hrnci s drožďovými knedlíčky
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 1 319 kJ / 315 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,15 g |
Tuky | 8,93 g |
Vláknina | 23,21 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 289 mg |
Sůl | 0,58 g |
Sacharidy | 29,89 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Kaldoun je sytá polévka, do které se přidávají ještě nudle, nebo kaldounky - maličké kroucené těstoviny. Někdo dává žemlové knedlíčky, někde se dávají i játrové. Nám chutná s drožďovými knedlíčky a bez těstovin. Kaldoun děláme jen z kachních nebo husích drobů, případně skeletu.
Polévku jsem v pomalém hrnci, ač ho používám více než 3 roky, dělala poprvé a už u tohoto způsobu přípravy zůstanu.
Omouvám se za nedokonalé foto.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 6. 2015 14:18
19. 1. 2014 20:46
Stejne tak Anuse Kejřová, ta ma Polevku z husy s játrovými knedlíčky (coz je v podstate to same jen z koreni pouziva jen muskatovy orisek.
Marie Janku Sandtnerová ve sve knize rozpoctu a kuchařských predpisu prekvapive kaldoun taky nemá.
Moderni kuchařky Kaldoun uvadeji, ale například v Regionální kuchařce Petry Pospěchové je bez knedlicku a nudli.
Regionální pokrmy z Čech, Moravy a Slezska uvadeji Kaldoun s jatrovými knedličky
19. 1. 2014 16:51
19. 1. 2014 16:50
19. 1. 2014 16:48
spagetka: děkuji za komentář, přesně jste vystihla to, co si myslím
19. 1. 2014 10:15
19. 1. 2014 10:13
19. 1. 2014 10:07
A všimněte si, že tzv.moderní kuchaři JEN V VYLEPŠILI UŽ DÁVNO NAPSANÉ RECEPTY PRÁVĚ TĚMI AUTORY, KTERÉ HANÍTE. V tom je ta variabilnost, o které píšu na začátku. Ano zmodernizuje se půostup, suroviny, ale furt se vychází z toho, co už tu bylo. Co ajaké suroviny samozřejmě ti staří autoři znali.
19. 1. 2014 09:59
18. 1. 2014 13:37
18. 1. 2014 00:01
17. 1. 2014 23:26
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno před 58 minutami
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno před 23 hodinami
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Právě bylo uvařeno:
Poctivá květáková polévka
Pavelvan uvařila před 17 minutami
Plněné papriky v zeleninové omáčce v pomalém hrnci
Jaja.27 uvařila před 27 minutami
Rajská polévka se špeclemi
Ivcatkoo uvařil před 30 minutami
Tilápie v arašídové omáčce s pak choi, rýží a koriandrem
JanaDr uvařil před 1 hodinou
Salát ze skleněných nudlí s asijskou zeleninou
JanaDr uvařil před 1 hodinou
Tvarohovo-pudinková bábovka s čokoládou
Napalsko uvařila před 1 hodinou
Kuřecí krém s medvědím česnekem
AKlacanova uvařila před 1 hodinou
Kefírový koláč
jubull uvařil před 2 hodinami
Dršťková polévka I
ctomala uvařil před 4 hodinami
Svíčková na smetaně
MarketaKrajcova uvařil před 12 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: kachní kaldoun s játrovými knedlíčky kaldounky kachní kaldoun s játrovými knedlíčky zeleninová polévka v pomalém hrnci recepty kaldounová polévka kaldón pomalý hrnec polévky pomalý hrnec polévka pomalý hrnec polévky recepty kachní kaldon recept kaldounová polévka kachní vývar s drožďovými knedlíčky hrnec na polévku drůbeží vývar v pomalém hrnci caldoun s drožďovými knedlíčky polévka s drožďovými knedlíčky pomaly hrnec zeleninová polévka polévka pomalý hrnec vývar v pomalém hrnci zelnačka v pomalém hrnci recept
Suroviny: droby kachní, cibule, mrkev, petržel, celer, koření nové koření, bobkový list, pepř, sůl, pepř mletý, máslo, mouka hladká, cibule, droždí, máslo, vejce, česnek, sůl, pažitka, petrželka
Kaldounová polévka v pomalém hrnci s drožďovými knedlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kKKr
12 názorů