Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí steak " Stroganoff " (Stroganov)

Na minutkový guláš Stroganoff existuje spousta receptů, ale co takhle spojit hovězí steak s omáčkou z tohoto pokrmu? Chuť vás velice příjemně překvapí a rázem máte pokrm ideální pro slavnostnější příležitosti.

Hodnocení receptu je 4,9 (24×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 214 kJ /
290 kcal
Bílkoviny3,92 g
Tuky11,20 g
Vláknina4,38 g
Cholesterol 36 mg
Sodík 47 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy10,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Žampiony a kyselou okurku pokrájíme. Krok 2: Steaky pokojové teploty očistíme, opepříme a potřeme olejem. Necháme půl hodiny odpočinout. Krok 3: Rozpálíme kvalitní pánev vhodnou na přípravu steaků. Krok 4: Maso z jedné strany pečeme 4 minuty, jakmile se nahoře objeví krůpěje krve, otočíme. Z druhé strany opékáme již kratší dobu. Pokud chceme steak medium, maso by mělo klást odpor jako dlaň pod palcem. Krok 5: Maso vyjmeme, zabalíme do alobalu a uchováváme v teple. Krok 6: Do výpeku přidáme kousek másla, na kterém zesklovatíme cibuli. Krok 7: Přidáme žampiony, které až zhnědnou, osolíme a poprášíme paprikou. Promícháme, zarestujeme protlak a zalijeme brandy. Krok 8: Necháme odpařit a poté přilijeme cca 3 lžíce vývaru. Necháme probublat, vsypeme nakrájenou okurku a přimícháme obě smetany, případně jenom zakysanou, jak kdo rád. Krok 9: Prohřejeme, svaříme na požadovanou hustotu a podáváme ke steaku posypané petrželkou.

Zveřejněno 11. 2. 2014

Poznámka autorky 1974andrea

Použila jsem hanger steak, může být ale z roštěnce nebo svíčkové.

Spojení steaku a Stroganoffa (Stroganova) jsem viděla u kuchaře Romana Pauluse a moc se mi to líbilo. Proč krájet krásný kus masa na nudličky, když se do něj můžete pěkně zaříznout a chuť bude úplně jiná :-)

Receptů na Stroganoff je také spousta, někdo dává více protlaku, jinde se přidává i hořčice, jinde se nedávají okurky jenom žampiony a naopak a někde se přidává dokonce kopr. Všechny varianty budou určitě dobré :-)

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí steak " Stroganoff " (Stroganov)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3vgR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí steak " Stroganoff " (Stroganov)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3vgR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (27)

Marie Svarcova: Díky, Maruško :-K

:-)<3:yes::yes::yes: Nádherná fotka u moc pěkného receptu :yes: maso takto upravené je skvělé:-K

nedala :) tentokrat jsem varila jen podle postupu :))) ale i tak to bylo skvele

Frantiska: :-O Ale dalas ho tam, že jo? ;-) Už jsem to opravila, omlouvám se.

už jsem recept uvařila po šesté a teprve teď jsem si všimla, že v postupu není uvedeno, co s rajčatovým protlakem :) Dneska s Marsalou a uleželou roštěnou. Nejvíc mi chutná s rýží.

výborná záležitost :) dělala jsem z telecího a příloha rýže

Frantiska: Františko, to mě moc těší. Děkuju za vyzkoušení a fotku :-K

:-pOk Dělám z roštěné

Peter Tatranský 22. 2. 2014 11:02
V Rusku bola omácka pripravovaná podobným spôsobom. Okrem uvedených ingrediencií este dávali konak. Verzia so steakom je zaujímavá, ale Stroganov ako v Rusku je zaujímavejsí práve kvôli tomu, ze sú to kúsky mäsa a nie biftek so stroganovskou omáckou.

Ty dráždidlo. To je zase dobrůtka. :-p:yes:

Ještě jednou všem děkuji za komentíky a hodnocení;-):-K

Andri,bez komentáře;-):-p:-K

Andrejko. Právě jsi mi vzala vítr z plachet.Mám připravený recept- pdle mne na stejk z hovězího pupku a nyní si budu připadat podle tebe jako primitivní amatér. Ale stejně to risknu. Mám to trochu jinak a običejnějc. Ty máš samozřejmě , jak jinak + bodík 14

Moc pěkný recept jako vždy:-p:yes::yes:krásné foto, rozhodně bod:yes:

:-K:-Kúžasné žraso.....nádherně nafoceno :yes::yes::yes::yes::yes:

Krása, vypadá to velice lákavě :-p:-p

Tématické fráze:
hovezi stroganov, hovězí stroganov recept, biftek stroganov, recept na hovězí stroganov, biftek stroganoff, svíčková stroganov, biftek stroganof, recept na hovězí steak, recept hovězí stroganov, hovezí steak recept, svíčková stroganov recept, hovězí líčka podle pauluse, hovězí steak, recept na steak, pravý stroganov, beef stroganov, hovezi steaky, hovězí roštěná stroganov, hovězí stroganoff, hovězí svíčková stroganov

Suroviny:
maso hovězí, sůl hrubá, pepř mletý, olej, cibule, žampióny, okurky sterilované, paprika sušená sladká, protlak rajčatový, brandy, smetana zakysaná, máslo, vývar masový, petrželka zelená, sůl

Přidat fotografie receptu