Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dušené španělské hovězí-Ropa vieja

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 467 kJ /
1 307 kcal
Bílkoviny233,54 g
Tuky19,29 g
Vláknina12,45 g
Cholesterol 470 mg
Sodík 561 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy45,42 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso si nakrájíme na kostky, tak 4x4 cm. Krok 2: Rozehřejeme v kastrole půlku oleje a opečeme na něm maso dohněda a pak ho přendáme do misky. Krok 3: Přidáme zbylý olej na který dáme pokrájený česnek, drobně pokrájenou cibuli, papriku nakrájenou na proužky,opékáme 5 minut a pak dáme zpátky maso, kmín,koriandr, ocet, rajský protlak, hrášek, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a přiklopíme pokličkou. Krok 4: Na mírném ohni dusíme nejméně 1 hodinu, až je maso prostě dokonale měkké.

Zveřejněno 21. 2. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Nejlepší přílohou je rýže, ale mohou být i těstoviny, nebo opečené brambory.

Recept pochází z Glancu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušené španělské hovězí-Ropa vieja

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRAx

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Dušené španělské hovězí-Ropa vieja

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRAx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (16)

Dnes bylo k obědu a moc nám chutnalo:yes::-* Díky za recept, uložím mezi oblíbené

Michaela Medkova: Míšo, jsem moc ráda, že chutnalo a že budeš recept někdy opakovat-díky :yes:

je to naprostá delikatesa, která se musí ale dělat přesně podle receptu, tady to vypadá sorry jako perkelt. Sofrito ...pastu je potřeba udělat samostatně a pečené hovězí natrhat na drobné kousky

:-O:-pTa šťávička;-)+6 bodík letí:yes::yes:

Výbušná :yes: - úžasná barva omáčky.:-p

Teda Výbušná, to mě opravdu potěšilo, že jsi to ukuchtila a od tebe je to obvzlášť příjemné;-) a ještě mě těší víc to, že jste si pochutnali:-p,nám to také chutnalo moc. Tvoje fotka je jak z VIP časopisu, až svítí jako neon-supr a děláš divy.
MÁŠ ve fotoalbu velikosti Pidi-štěňátek.;-)

takze az dnes prisiel rad na ropa viej. su tu recepty dva a vyskusam aj ten od drobka...nemala som zeler, tak ako prvy robim bibin...maso som mala nakrajane na drobnejsie, takze mam z toho skoro nieco ako gulas, ale nech to uz ma formu akukolvek je to vyborne jedlo. mam urobenu aj ryzu, ale popravde, nic sa nevyrovna kusku makkeho celozrnneho chleba...pripadala som si ako u mojich prarodicoch...tam sa korkou vytieralo vsetko docista...tak som aj ja vyzerala dnes. bibi +

Až nyní si všímám více takovýchto jídel, co jsme začali dělat "KUSKUS" a zachutnal nám . Hodí se vždy, když nevíme co dělat. Je to úžasně rychlí. Jani prima . Máš sice opožděně, ale přece +bodík.

caw sem si vsiml ze sul sice je napsana v surovinach ale v postupu ne je mi to jasne ze je potreba ji pouzit ale clovek co se nezamysli na ni zapomene!

Tuto dobrotu jsme měli včera k obědu a bude i dneska, je to moc dobrý a chuťí je to zase úplně něco jiného, než na co jsme zvyklí. Přidala jsem 2 fotky v mém podání:-)

Peter, nechci s Tebou polemizovat zda je či není ta mana španělská, nevím, proč by to tam psali. Jinak nikdo netvrdí, že je to španělské jídlo, prostě se to tak jmenuje. Španělsko znám velmi dobře, jejich kuchyni také a proto bych si tipla, že to může být jejich pokrm. Hezkou neděli.;-):yes:

To nie je spanielske jedlo. ale kubánske. Pripravuje sa zo zvyskov (preklad znamená Staré prádlo...).

Omlouvám se. ale fotku jsem dal k receptu který jsem právě na žádost přidal. Nemám rád "tupláky" recepty, ale ono kromě jména je to poněkud jiné.
No a protože jsem ještě neobědvali, přidám fotku na talíři později.:-8

Drobku, prosím, prosím, když to dnes vaříš, dej tam fotku;-):-8, já to budu dělat tento týden, tak aby to pod receptem bylo veselejší:-D a díky.

toto jedlo si davam urcite na vyskusanie, hovadzie na tento sposob u nas frci, musim pockat ale az na leto...minula som komplet zasoby koriandru a musim pockat na novu urodu.
drobek urcite by si mohol aj svoju variantu vlozit, zeler a mrkva, nie je to, co koriander...vznikne maso uplne inej chuti.

Drobku a nemůžeš nám ty " cancourky " vyfotit ?;-):-))

Malá poznámečka, v originále je maso upečené, teda dušené v torubě pod pokličkou, až se rozpadá, pak roztrhané na "cancourky". Pak se přidá mrkev a stonky celeru, povaří do měkka a pak hrášek.
Ale možná je to krajová úprava, nevím. Rozhodně ale možná varianta, a shodou okolností to zrovna je na plotně na zítra.
Doporučuju zkusit, varianta receptu je rozhodně jednodušší, můj doplněk "mexiččtější".:-)) Jako příloha rozhodně rýže, věneček na talíř a doprostřed omáčku s masem:-p

Tématické fráze:
dušené hovězí, rop recepty, španělské jídlo, hovězí na švestkách, hovězi maso po španělsku, hovezi dusene, španělské hovězí maso, hovězí zadní dušené, dušené hovězí maso, dušené hovězí kostky, dušené hovězí zadní, dušené hovězí recept, hovadzie maso dusene, španělská hovězí pečeně, roztrhaný španělský ptáček, španělská pečeně, spanelske kostky, dušené hovězí maso recept, hovězí maso dušené, hovadzie dusene

Suroviny:
hovězí zadní, česnek, olej, paprika čerstvá zelená, hrášek, kmín drcený, koriandr čerstvý, ocet vinný bílý, protlak rajčatový, vývar hovězí, pepř, sůl

Přidat fotografie receptu