Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rizoto (risotto) s grilovanými ředkvičkami a pancettou

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Středně náročný

Suroviny pro 1

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 598 kJ /
1 816 kcal
Bílkoviny84,65 g
Tuky27,55 g
Vláknina12,97 g
Cholesterol 131 mg
Sodík 3,53 g
Sůl6,73 g
Sacharidy277,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omyté ředkviky rozkrájíme na sousta, promícháme s trochou oleje a grilujeme třeba na grilovací pánvi, až chytí barvu, neměly by být úplně měkké. Krok 2: Slaninu opékáme dokřupava, pak rozlámeme. Krok 3: Na oleji zpěníme drobně nakrájenou šalotku, přidáme suchou nepropláchnutou rýži, mícháme, až zesklovatí. Kdo má rád, zalije bílým vínem, nechá odpařit. Krok 4: Postupně po jednotlivých naběračkách přiléváme horký vývar, promícháme a necháme vsáknout. Takto vaříme, dokud není rýže téměř měkká (al dente), nesmí být suchá, ale krémová a šťavnatá. Krok 5: Do hotové rýže vmícháme ředkvičky, bylinky, máslo a část sýra, promícháme a na závěr vmícháme většinu z dokřupava upečené slaniny. Krok 6: Zbytkem slaniny a sýra posypeme porce na talíři.

Zveřejněno 23. 2. 2014

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rizoto (risotto) s grilovanými ředkvičkami a pancettou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5xPv

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rizoto (risotto) s grilovanými ředkvičkami a pancettou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5xPv

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (20)

Jarka, keby som nezohnala pancettu, skúsila by som pekne prerastenú oravskú alebo anglickú slaninu:-)), ich konzistencia sa trochu viac približuje pancette ako prosciutto crudo. Ale aj s ním to rizoto vyzerá veľmi jedlo a určite aj dobre chutí;-)

Moc hezky připraveno:-p:-K:yes:
Já ředkvičky používám na smaženici s vajíčky,do pomazánek a na polévky.Toto je další príma nápad na využití:yes:

Osobně si myslím,že rozdíl mezi grilovanou a dušenou ředkvičkou zrovna tady v tomto jídle je velký.Vždyť ta grilovaná zase na své chuti nemůže tolik ztratit,když se přidává až ke konci.

Mimo recept-kdysi jsem tady na Topreceptech opravu ráda pročítávala komentáře u receptů jiných kuchařinek/kuchařů:-)Buď jsem se potěšila z reakce druhých na přichystané jídlo,nebo jsem se dozvěděla různé novoty,když někdo něco zajímavého v komentáři uvedl:-*
Teď tady chodím přidat recept,okomentovat a ohodnotit recepty druhých a zase mizím.A to jen díky tomu,že se tady rozmáhají čím dál,tím víc nesváry a zbytečné hádky a napadání se navzájem:-S

:-// proč já bych sem měla přidávat recepty (jak mi někde někdo psal)?
Pod hezkým receptem zbytečná debata....jedna, co chce mít poslední slovo (byť pod cizím receptem a v debatě o ničem) za každou cenu, druhá polemizuje o ztrátě grilované chuti ředkvičky, když ta je jen zamíchaná do už hotového risotta.....nakonec - není té pancetty do risotta škoda? Co ji nacpat do česnekového točeňáku a ugrilovat takhle? Prej je to dobrý....:-D

Ked robim grilovanu zeleninu, tak pre nas tam musi byt vzdy redkovka a salotka. Ostatne zeleniny, ktore pridavam su len obalom pre tie dve :-8 Grilovana redkovka je z nasho hladiska, to najlepsie co vypusta gril do sveta. Dusenu redkovku nepoznam a rozhodne vyskusam to co popisuje Jarda Kadic.

zizala:Recept super a co týče ředkviček,tak ty já zbožnuju,stačí udušené na másle a přidat vejce,cpu se tím celé léto,vůbec maso nepotřebuju;-)Recept tisknu a bodík jasný:yes:

Myslím, že by mi to chutnalo, když si vzpomenu:-D zkusím. Do smažených vajíček občas dávám.:yes:

spagetka: Křupavost částečně ano, chuť ne :-)

zizala: Pokud bys podávala pečenou či dušenou ředkvičku samostatně, určo tam rozdíl je, v záplavě dalších surovin těžko, pečená ředkvička se prohřeje s dalšími surovinami a křupavost ztratí. Gril mi v tomto případě připadá zbytečně navíc. Ovšem, zkusím, ředkvičky v tepelné úpravě máme rádi.

tejaja: To nepochybně, pokud ho budu jíst často :-):-))

ředkvička: Zkus a ochutnej rozdíl mezi opečenou a dušenou ředkvičkou :-p

ředkvička 23. 2. 2014 20:57
Proč grilovat, na fotce to není nijak čitelné. Stačí podusit do skusu. Když griluju, chci vidět, že to je grilované. Tady to je nesmysl. Autorka si na něco hraje, recept špatný není, ale proč být za každou cenu rádoby světoví?

zizala: ale z takéhoto hľadiska potom bude nuda každé superjedlo, aj luxusné z interhotela ;-):-)

tejaja: :-));-) No, když je dělám v sezóně dvakrát-třikrát, je to už trochu nuda.

Děkuji za ohlasy :-):-K

zizala: Nuda? :-O

jarda Kadic: už jednou, manžel je má moc rád, nakrájet jako houby, osolit, podusit, jako houbová smaženice a prý mňamka, dělala jsem mu z nich i omeletu, někde tu je, asi je to o zvyku;-)

Tématické fráze:
ředkvičky tepelně upravené, vaříme s ředkvičkami, rozdíl mezi pancettou a slaninou, risotto slanina, dušené ředkvičky, italské rizoto s pancettou, krémové risotto s hráškem a pancettou, rizoto s pancettou, rozdíl mezi pančetou a slaninou, dýňové rizoto s pančettou, rizoto s ředkvičkama, vaříme s ředkvičkama, rizoto s ředkvičkami, rizoto s ředkičkou, vaříme se ředkvičkou, jeden recept třikrát jinak

Suroviny:
rýže na risotto arborio, pancetta, ředkvičky, cibule šalotka, víno bílé suché, vývar masový, olej olivový, sůl, petrželka, sýr strouhaný, máslo

Přidat fotografie receptu