Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bůček plněný, v marinádě pečený

Hodnocení receptu je 5,0 (34×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie24 785 kJ /
5 924 kcal
Bílkoviny228,72 g
Tuky498,95 g
Vláknina47,92 g
Cholesterol 996 mg
Sodík 5,64 g
Sůl15,11 g
Sacharidy114,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hlubším kastrůlku necháme za stálého míchání rozpustit třtinový cukr. Na chvíli odstavíme z přímého plamene. Poté přidáme pivo, worcester, sušený česnek a pepř a necháme projít varem. Odstavíme bokem, přidáme olej a necháme vychladit. Krok 2: Do opláchnutého a osušeného bůčku ostrým delším nožem vytvoříme otvor pro náplň. Kůži nařízneme do tvaru mřížky a takto připravené maso ponoříme do chladné marinády. Dáme alespoň na 12 hodin do lednice marinovat. Krok 3: Cibuli a špek nakrájíme nadrobno a na lžíci tuku osmahneme do zlatavé barvy. Po zchladnutí přidáme společně s ostatními surovinami k mletému masu a nejlépe rukou důkladně promícháme. Náplň si také můžeme přichystat v předstihu a nechat uležet. Krok 4: Marinovaný bůček zlehka osušíme a vetřeme trochu soli. Poté naplníme nádivkou, vsuneme párky a kapsu zašijeme. Krok 5: V kastrolu, který je vhodný i do trouby, na tuku orestujeme nakrájenou cibuli společně s česnekem. Vložíme bůček a za všech stran ho necháme zatáhnout. Bůček otočíme nařezanou kůží dospod, podlijeme zbytkem marinády, přidáme 50 ml horké vody a přiklopíme poklicí. Krok 6: Vložíme do předehřáté trouby a pečeme na poloviční výkon (mám plynovou) 80 minut. Krok 7: Kastrol vytáhneme z trouby, bůček otočíme kůží nahoru a seškrábeme do šťávy výpečky z okraje kastrolu. Krok 8: Opět vložíme do trouby a pečeme 40 minut, 20 minut před koncem odstraníme poklici a za občasného přelévání šťávou dopékáme na barvu. Krok 9: Po vytažení z trouby odstraníme nitě, bůček nařežeme na porce a podáváme jako hlavní chod například s brambory. Krok 10: Hodí se i po studenu s pečivem a okurkem. Může se stát, že nám zbude trochu náplně. Tu můžeme malinko zahustit dětskou krupičkou, vytvoříme knedlíčky a zavaříme do vývaru.

Zveřejněno 21. 3. 2014

Poznámka autorky Anna Kocikova

Pro informaci přidávám odkaz na koření Dekorahttp://www.rojikovokoreni.cz/dekora/p15

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bůček plněný, v marinádě pečený

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q5O3

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bůček plněný, v marinádě pečený

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/q5O3

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (32)

Anna Kocikova: Díky za odpověď

Ivana Ch: Místo kořejí Dekora se může použít sušená,nadrcená zelenina a nebo na jemných slzičkách nastrouhaná mrkev,drobně nakrájená nať(lahůdková cibule,pažitka,petržel,libeček)promíchat dohromady.Také se mohou na hrubých slzičkách nastrouhat čerstvé,vícebarevné papriky(trikolora).

Co bych mohla dát místo koření dekora? Tady ho nikde nemají

Jaromira18: Jaruško já také děkuji:-KJsem ráda,že se Ti recept líbí:-8

Moc hezké a určitě dobré,:-K děkuji za recept, brzy uvařím.:-K:yes::-K

Dana61:Dani,děkuji:-K:-K

to je podíváníčko a což pochutnáníčko:yes::-D

Alzbetina Prk.:Bětuško,myslím,že nejen tady na Top ale i všude jinde,když pochválíš kuchařku,to té dotyčné zahřeje u srdíčka:-8:-8:-K
Moc děkuji i za foto a jsem ráda,že i Tvá improvizace chutnala:yes:

Hlásím, že se vše povedlo. Upekla jsem to bez párku, nebyl na skladě :-), Foto přidáno :-p

Určitě pak vyfotím, ikdyž srovnání s tím krasavcem na tvých fotkách Aničko bude asi kruté :-))

Alzbetina Prk.:Bětuško,jsem ráda,že sis vybrala k realizaci právě tento recept;-)Já jsem kapsu zašila obyčejnou nití,kterou jsem si dala dvojitě:-)Jehla byla také obyčejná na šití prádla,jen s větším okem...začínám být slepouš,tak abych se trefila:-D:-D
Držím pěsti pro štěstí a budu ráda,když dáš vědět,jak Vám chutnalo:-)

Chci se o tento majstrštyk pokusit o velikonočním víkendu, tak mi držte palce :-), jen se chci přeptat na to zašívání, mám to udělat normálně silnou jehlou a potravinářskou nití, jo? :-8

Inka1:Děkuji:-K:-)

:yes: Nádhera ;-)

Vaše milé komentáře mě vážně velice potěšily:-*Všem Vám mocinky děkuji:-K:-K


srettka:Kamuš,nějak mi všechno stávkovalo a nechtěly se mi do noťasu ukládat z foťáku snímky:-SDnes mám nový kabel,tak"rumbakoule"Ti za chvilenku přidám;-):-D:-D

Tématické fráze:
plněný bůček, plněný pečený bůček, pečeny plneny buček, buček v marinádě, pečeny buček, marináda na párky, plněný bůček recept, bucek do trouby, peceme bucek, plněný vepřový bůček pečený v troubě, plněny buček recept pečený, recepty plněný bůček, recept na plněný bůček, pečeme bůček plněný, pečený bůček plneny, plneny bucek peceny, plněný pečený bůček recept, recept plněný bůček, bůček v troube, vepřový bůček v marinade

Suroviny:
bůček vepřový, pivo světlé, cukr třtinový, omáčka worcesterová, česnek sušený, pepř mletý, olej, maso mleté, slanina debrecínská, olej, cibule, česnek, koření dekora, párky, vejce, sůl, pepř mletý, olej, cibule, česnek, voda, režná nit

Přidat fotografie receptu