Jak dlouho péct bůček, aby byl měkký, šťavnatý a jen se rozpadal
Vepřový bok se táhne od krku až k pupku prasete a je oblíbenou surovinou v kuchyni. Bůček je tučný kus masa, který nejčastěji pečeme, ale z vykostěného kusu můžeme udělat i masovou roládu. Víte, jak dlouho bůček péct?
To záleží na jeho velikosti a na tom, jestli je s kostí nebo bez. Chutnou výhodou pečeného bůčku je šťavnatost masa. Během pečení se z tučného kusu masa vypéká tuk, díky tomu je maso krásně šťavnaté a když se peče dostatečně dlouho, přímo se rozplývá na jazyku.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak dlouho se peče bůček
Pokud nás tlačí čas, můžeme si pomoci tím, že pečeme maso bez kosti a pokrájené na plátky.
- Bůček pečeme přiklopený nebo zakrytý alobalem na 160–180 °C zhruba 1,5–2 hodiny.
- Kdo má více času, ubere teplotu trouby na pouhých 100–120 °C a peče 2–3 hodiny. Takto upečený bůček bude ještě křehčí a šťavnatější.
- Během pečení maso přeléváme výpekem a otáčíme.
- Posledních 30 minut pečeme maso odkryté, abychom získali křupavou kůrčičku a krásnou zlatavou barvu masa.
Kromě pečení se bůček hodí i na grilování. V následujícím videoreceptu ukážeme návod na přípravu bůčku, který se marinoval v pivu s česnekem a hromadou bylinek.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 15 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 16 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 22 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Přečtěte si Zobrazit více
Čínské placičky: Křehká a šťavnatá směs vepřového a kuřecího masa se potřebuje předem naležet v speciální marinádě
Jak dlouho se připravuje zásmažka? Záleží, jestli připravujeme světlou nebo tmavou
Grilovaný bůček po asijsku: Křupavé maso se sladkokyselou chutí voní citronovou trávou a je neskutečně šťavnaté
Komentáře