Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 988 kJ / 953 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,67 g |
Tuky | 32,46 g |
Vláknina | 5,58 g |
Cholesterol | 1,14 g |
Sodík | 11,89 g |
Sůl | 26,14 g |
Sacharidy | 106,78 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kuře rozčtvrtit a díly vykostit. Vařit ve vodě s 4 lžícemi ústřicové omáčky a 4 sójové, jednou tyčkou skořice a jednou hvězdičkou badyánu, kousek oloupaného zázvoru, sůl, pepř, 20 minut a 10 dojít vypnuté. Potom vyndat a nechat zchladnout.
Krok 2: Z 5 lžic hladké mouky, 4 vajec, trochy ústřicové a trochy sojovky udělat těstíčko řídké asi jako na palačinky-případně naředit vodou.
Krok 3: Kusy kuřete i s kůží po obou stranách obalit v těstíčku a vložit do pánve s hodně hodně oleje. Musí plavat. Smažit dohromady po obou stranách 10 minut, aby těstíčko uvnitř nebylo syrové.
Krok 4: Na jiné pánvi si ještě před smažením masa udělat omáčku, nastrouhaný kousek zázvoru a jeden nastrouhaný stroužek česneku zpěnit na trošce oleje, zalít vodou, nebo vývarem - 1 sklenička, 3 lžíce ústřicové, 3 sojové a 3 sladkokyselé omáčky, 1 lžíce medu. Krátce povařit a zahustit škrobem namočeným v trošce vody. Zalít, promíchat a za minutu vypnout.
Krok 5: Na jiné pánvi na troše oleje orestovat zeleninu - na kolečka mrkev, okurku, červenou papriku, žampiony z plechovky, květák, brokolici, bambus - může být mražená směs. Vložit do omáčky a promíchat.
Krok 6: Nandat na talíř jasmínovou rýži, omáčku a na plátečky ostrým nožem nakrájené kuře, může být i kachna.
Zveřejněno 5. 8. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kantonske kure
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JjRl
Moje poznámka
Kantonske kure
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JjRl
Nejnovější recepty
Pomazánka z balkánského sýra a zakysanou smetanou
Přidáno před 8 hodinami
Pečená husa se dvěma druhy zelí
Přidáno před 8 hodinami
Lučinový knedlík pro diabetiky
Přidáno před 9 hodinami
Kaštanové orecchiette
Přidáno před 10 hodinami
Řezy s malinovým krémem a čerstvými malinami
Přidáno před 10 hodinami
Kávové rohlíky (retro)
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Jan Punčochář připravil skvělou pomazánku na topinku: Ukázal i fígl, jak dosáhnout perfektně křupavého chleba
Vdolky jako z pohádky: Tradiční pečivo chutná mnohem lépe s jablky. Dodají jim na svěžesti a těsto příjemně zvláční
Chutě Evropy: Ve Francii si musíte dát sytou rybí polévku bouillabaisse, šťavnaté hovězí na víně a slaďoučký crème brûlée
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květák smažený v troubě
Kerstein před 2 minutami
Domácí kmínový chleba
lkoubek21 před 31 minutami
Houskové knedlíky
Komtesina před 46 minutami
Stánkové langoše
MarketaNov před 1 hodinou
Karlovarský knedlík
BetkaK před 2 hodinami
Kváskové kořenové bagety
magdalenka před 2 hodinami
Kuřecí placičky s nivou a šunkou
MichaelaUlbrichova před 3 hodinami
Housky na hamburger
monika.saskova před 4 hodinami
Zavařené papriky
jarmila8511 před 6 hodinami
Tématické fráze:
recept na kentonské kuře,
kantonská kachna,
kantonská rýže recept,
bambus plechovka,
kure na bambusu recept,
kantovská rýže,
recept kure na houbach a bambusu,
jak rozčtvrtit kuře,
kuře na bambusu,
kantonská kuřecí směs,
křehké kuře kantonské,
kuře na z bambusu,
recepty na kure,
recept kuře s bambusem,
kachna s bambusem,
kuře s bambus,
kantonská rýže recepty,
kantonske kure a ryzi,
co je kantonská směs,
recept na kantovská rýže
Suroviny:
kuře,
ústřicová omáčka,
omáčka sojová,
omáčka chilli sladkokyselá,
skořice,
badyán,
zázvor,
sůl,
pepř,
mouka hladká,
vejce,
olej,
česnek,
bujón,
med,
škrob,
mrkev,
okurka čerstvá,
paprika čerstvá červená,
žampióny,
květák,
brokolice,
bambusové výhonky sterilované,
rýže jasmínová
Komentáře (10)