Kadlíkovy pečené hříbky
Přinesli jste z lesa plný košík hřibů a přemýšlíte, jaký pokrm z nich rychle vytvořit? Zapečte okořeněné hříbky s kouskem uzeného masa a smetanou, a pochutná si celá rodina. Nejlépe chutnají na opečených toustech.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 6 236 kJ / 1 490 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 106,50 g |
Tuky | 75,60 g |
Vláknina | 90,00 g |
Cholesterol | 395 mg |
Sodík | 2,76 g |
Sůl | 6,20 g |
Sacharidy | 51,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Použil jsem uzený paprikový lalok, šlehačku Olma 31 % a houby jsem použil - hřib dubový, hřib hnědý, hřib plstnatý.
Inspirace na tento recept mi přišla mailem, asi koluje delší dobu.. Možná tu něco takového je, blíž jsem nepátral. Ale rozhodně doporučuju!
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 9. 2014 16:48
Kadlíku..... nenech se rozházet Alenkama,a ji podobnýma.... tvoje recepty jsou super....
8. 9. 2014 23:51
casino:
8. 9. 2014 23:28
Alena:
….. máte recht! Je to dvojvaječné dvojče jako když vyšije…
Ale na to si zvyknete. Co by lidi dělali, než pomalu s každým uvařením „něčeho“ to sem ještě nešoupli jako žhavou novinku.
A Kadlik: má taky recht. Proč se neračte zaregistrovat? To se vám to tu plácá, že?
….. máte recht! Je to dvojvaječné dvojče jako když vyšije…
Ale na to si zvyknete. Co by lidi dělali, než pomalu s každým uvařením „něčeho“ to sem ještě nešoupli jako žhavou novinku.
A Kadlik: má taky recht. Proč se neračte zaregistrovat? To se vám to tu plácá, že?
8. 9. 2014 23:24
Kadlik:
pokud bych se měl řídit vaším „Novinka je to, že jsem to vyzkoušel, a moc mi to chutnalo“, pak bych sem sázel duplicitní recepty jako by mi šlo o život (tedy až na výjimky… např. špekáčky, které se před grilováním učily plavat v pivě bych sem dal jedině omylem). A dokonce i tento váš bych sem musel vložit. Ale máme to, vy a já, zapotřebí ???
Váš rcp jsem si vybral k realizaci proto, že tu nejsou tak pitomé, nic neříkající komentáře (tedy až do tohoto momentu jako u toho staršího rcp a nelituju toho.
Měl jsem sice málo hub a velký plech, ale ten lalok (u nás „podbradek“) připečený s houbami je ještě lepší než pečený s jelity! Vážení, tu ťahavou klihovitost nelze popsat slovy, to se musí ochutnat! To by žádná anglická slanina nedokázala. Česnek či cibule by tu taky byly jako pěst na oko…
Rcp jsem dodržel do půntíku, až na dvě nepodstatné drobnosti:
1. houby jsem zvlhčil vodou z rozprašovače (nejsem tydýt, abych pral hřiby)
2. po nezdařeném pokusu podávat na toustech, jsem servíroval na talířích.
Nečiním tak často, ale mančaft mě k tomu zavázal, že vám mám tlumočit: DĚKUJEME!
pokud bych se měl řídit vaším „Novinka je to, že jsem to vyzkoušel, a moc mi to chutnalo“, pak bych sem sázel duplicitní recepty jako by mi šlo o život (tedy až na výjimky… např. špekáčky, které se před grilováním učily plavat v pivě bych sem dal jedině omylem). A dokonce i tento váš bych sem musel vložit. Ale máme to, vy a já, zapotřebí ???
Váš rcp jsem si vybral k realizaci proto, že tu nejsou tak pitomé, nic neříkající komentáře (tedy až do tohoto momentu jako u toho staršího rcp a nelituju toho.
Měl jsem sice málo hub a velký plech, ale ten lalok (u nás „podbradek“) připečený s houbami je ještě lepší než pečený s jelity! Vážení, tu ťahavou klihovitost nelze popsat slovy, to se musí ochutnat! To by žádná anglická slanina nedokázala. Česnek či cibule by tu taky byly jako pěst na oko…
Rcp jsem dodržel do půntíku, až na dvě nepodstatné drobnosti:
1. houby jsem zvlhčil vodou z rozprašovače (nejsem tydýt, abych pral hřiby)
2. po nezdařeném pokusu podávat na toustech, jsem servíroval na talířích.
Nečiním tak často, ale mančaft mě k tomu zavázal, že vám mám tlumočit: DĚKUJEME!
8. 9. 2014 22:12
Kadlik: máš pravdu, je to dobrota - já jsem v tom loňském houbovém pekáčku přidala trochu česneku a uzené či slaninu předem osmažila, ale to už jsou jen drobné nuance Letos díky hezké úrodě již byl na pořadu dne několikrát
8. 9. 2014 21:33
No toto musim vyskusat I ked u nas na potvoru huby este nerastu,skusim s portabello a hlivou ustricovou,ale to musi byt uno-nuno.vdaka za recept.
8. 9. 2014 19:44
Alena:
a jinak, proč jste jako anonymní? Věřím tomu, že tu profil máte, ale v rámci falešné solidarity nemáte odvahu toto říct pod svým skutečným jménem. A věříte, že mě to mrzí? Protože já bych rád uvítal i negativní reakce od těch, které tu potkávám. Za tím si stojím.
a jinak, proč jste jako anonymní? Věřím tomu, že tu profil máte, ale v rámci falešné solidarity nemáte odvahu toto říct pod svým skutečným jménem. A věříte, že mě to mrzí? Protože já bych rád uvítal i negativní reakce od těch, které tu potkávám. Za tím si stojím.
8. 9. 2014 19:41
Alena:
ano, uznávám, že je to velice podobné. Ovšem - vymyslete recept naprosto odlišný, který není ničemu podobný??? Sám píšu, že mě inspirovalo něco, co mi přišlo mailem. Takže sám uznávámm, že to není originál. Ale chutnalo mi to, a podle reakcí, že podobný recept zdejší přispěvatelé znají, je jasné, že to není novinka.. Novinka je to, že jsem to vyzkoušel, a moc mi to chutnalo. Jinak - kolik je tu receptů na hovězí guláš????
ano, uznávám, že je to velice podobné. Ovšem - vymyslete recept naprosto odlišný, který není ničemu podobný??? Sám píšu, že mě inspirovalo něco, co mi přišlo mailem. Takže sám uznávámm, že to není originál. Ale chutnalo mi to, a podle reakcí, že podobný recept zdejší přispěvatelé znají, je jasné, že to není novinka.. Novinka je to, že jsem to vyzkoušel, a moc mi to chutnalo. Jinak - kolik je tu receptů na hovězí guláš????
8. 9. 2014 11:32
Je to stejné jako houbový pekáček, jasně že pár drobných změn nový recept neudělá, ikdyž se většina z valné hromady denodenních přispěvovatelů bude okamžitě ohrazovat v zájmu falešné solidarity, že to není pravda, žé
7. 9. 2014 16:24
Znám podobný recept, dobrota+
5. 9. 2014 15:56
Úžasné
5. 9. 2014 10:33
joj to je lahůdka také dělám a tak opravdu vím a doporučuji
3. 9. 2014 20:32
nemela jsem grilovaci koreni, tak jsem dala jen papriku :) moc dobre
3. 9. 2014 09:15
Potírám houby česnekem a na dno pekáčku dávám hodně cibule čím víc tím líp.Tak nám to moc chutná.
2. 9. 2014 21:00
Jsem narvana k prasknuti, ale tohle bych jeste natlacila. Ani si nechci tu chut a vuni predstavovat, neb extreme zarlim; jsem v totalne bezhoubove zone. Bodik uz se plazi...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banana split
Přidáno před 50 minutami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 14 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 14 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 15 hodinami
Rychlá pizza z tortill
Přidáno 27. 4. 2024 09:12
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Právě bylo uvařeno:
Masové kuličky v rajské omáčce
tomikk81 uvařila před 44 sekundami
Bramborové krokety se sýrem a anglickou slaninou
Monika.b19 uvařila před 9 minutami
Kynutý makový závin
monika.jandikova uvařila před 58 minutami
Povidlové šátečky bez kynutí
gedzitka uvařila před 1 hodinou
„Žitné“ rohlíky s omládkem
Wanilor uvařila před 3 hodinami
Polévka z ředkviček
ha.vavrova@gmail.com uvařila před 4 hodinami
Sýrové bulky
Slozilova uvařil před 7 hodinami
Hrnkový koláč s rebarborou
lenkavincibrova@seznam.cz uvařila před 11 hodinami
Muffiny s lesním ovocem
Jan Nemec uvařila před 12 hodinami
Žampionoví rarášci
Jan Nemec uvařila před 12 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: pečené hřiby hříbky recept pecene hribky peceny houby se slehackou hříbky se šlehačkou hřibky na smetane v troube pečené houby se šlehačkou recepty s hříbky kadlíkovy recepty pečené hříbky na pánvi houbový pekáček hribky na šlehačce kadlíkovy houby recepty pecene hribky na anglicke slanine a slehacce hřiby pečené pečené houby pečené hříbky na na šlehačce dobroty jídlo z hříbků houby pecene v troube se šlehačkou kadlíkovy houby
Suroviny: houba hřib, maso uzené, smetana ke šlehání, sůl, pepř mletý, kmín drcený, koření grilovací, vločky chilli
Kadlíkovy pečené hříbky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o9ok
37 názorů