Carbonara
Suroviny
Porce: cca 4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 12 026 kJ / 2 874 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 126,65 g |
Tuky | 149,38 g |
Vláknina | 18,16 g |
Cholesterol | 888 mg |
Sodík | 3,84 g |
Sůl | 8,31 g |
Sacharidy | 247,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Obtížnost: velmi snadné :)
Pokud si chcete opravdu pochutnat, použijte výše zmíněné druhy sýra. Rady tipu: "Pokud nemáte parmazán, použijte eidam." opravdu nefungují :)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 1. 2022 13:19
Vynikající recept! Velice nám chutnaly. Skvěle popsáno. Děkuji, uvařím znovu.
5. 8. 2020 21:03
crazyrabbit: tak se předveď a přidej recept jak mají carbonara vypadat a možná se ještě naučit psát tak, aby to dávalo smysl
5. 8. 2020 20:29
Nenene, toto není Carbonara! Doporučuji přejmenování, ať nematete amatéry, kterit by si mohli nakonec myslet, zeť to tak má být. Toto jsou možnost spagt po uhliřsku jako že závodní jídelny, nebo obecní "čtverky".
30. 12. 2017 22:30
Moje italská snacha z Terama poblíž Říma dělá carbonara velmi podobně. Postup je stejný, jen nedává smetanu. Na každých 100 gramů špaget použije 1 žloutek a navíc přihodí jedno celé vejce. A musím říct, že lepší carbonara jsem v životě nejedla...☺
25. 10. 2014 12:01
Nahradzovat Parmezán Edamom mi tak trochu pripadá ako nahradit Prazdroj pivom z Talianska...
Kombinácia Parmezánu a Peccorino tiez nie je bezná, pretoze sú to 2 velmi odlisné chute.
Kombinácia Parmezánu a Peccorino tiez nie je bezná, pretoze sú to 2 velmi odlisné chute.
11. 9. 2014 12:50
Perfektně napsaný rcp!
K tomu nelze mít žádné připomínky
Dokonce i ta smetana se v severní Itálii, kde už žijí spíše Germáni než Románi, semotamo používá
Možná jen zdůraznit: česnek nemá zhnědnout a těstoviny vařit méně než al dente - dojdou ještě na pánvi.
K tomu nelze mít žádné připomínky
Dokonce i ta smetana se v severní Itálii, kde už žijí spíše Germáni než Románi, semotamo používá
Možná jen zdůraznit: česnek nemá zhnědnout a těstoviny vařit méně než al dente - dojdou ještě na pánvi.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Morušová marmeláda z domácí pekárny
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí maso s rajčatovo-paprikovou smetanovou omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Zapečené bagetky
Přidáno před 22 hodinami
Bulgur s opečenou zeleninou a žampiony
Přidáno 30. 5. 2024 11:15
Papriky plněné salátem s nakládanými tvarůžky
Přidáno 30. 5. 2024 10:16
Krevety s brokolicí a rýží
Přidáno 30. 5. 2024 08:30
Právě bylo uvařeno:
Zdravá špaldová buchta
Zanetk uvařil před 7 minutami
Drobenkový koláč s ovocem a posypkou
Franibald uvařila před 24 minutami
Bramborový guláš
tara23 uvařila před 1 hodinou
Bílá krémová česnečka
Veronika.Hrozna uvařila před 1 hodinou
Krkovička pro návštěvu
janela1 uvařila před 1 hodinou
Avokádová pomazánečka
jankohrasko uvařil před 1 hodinou
Bezový sirup
Fitulka uvařil před 1 hodinou
Makronky
Virtuous0112 uvařil před 3 hodinami
Tiramisu od Itala
Veronika.Hrozna uvařil před 5 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Doubnerka uvařila před 14 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: carbonara carbonáre carbonara recept karbonara karbonare brambory carbonara carborana recept na carbonára recept carbonara recepty carbonara špagety carbonara s eidamem recept carbonare carbonada recept na karbonara carbonata cabonara karbonaro recepty nudle carbonara brambory carbnana recept nudle carbonara
Suroviny: pancetta, pecorino, parmazán, vejce, smetana ke šlehání, těstoviny špagety, česnek, máslo, sůl, pepř mletý
Carbonara
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/97Mz
6 názorů