Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře v kachně

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Jikotka Jikotka

Náročný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny

Porce: 8 porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 342 kJ /
799 kcal
Bílkoviny30,31 g
Tuky73,12 g
Vláknina0,40 g
Cholesterol 593 mg
Sodík 1,65 g
Sůl4,02 g
Sacharidy4,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuře vykostíme aby byl plát,solíme,pomažeme hořčicí,poklademe anglickou slaninou,párkem,vejce usmažíme a dáme také na maso. Krok 2: Umotáme roládu a upečeme. Krok 3: Kachnu vykostíme tak,že vybereme kostru a necháme křídla a stehna. Krok 4: Vykosťujeme tak,že rozřízneme kachnu na prsou i na zádech. Krok 5: Vychladlé kuře potom vložíme do vysolené kachny,sešijeme kůži a pečeme asi dvě hodiny.

Zveřejněno 15. 3. 2009

Poznámka autorky Jikotka

To je recept mého zetě,je to jeho majstrštych,jak říká.Já mu dneska jenom asistovala,doufám že jsem to popsala dost čitelně

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře v kachně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYOm

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuře v kachně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYOm

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

:-))já jsem vykostila i stehýnka a byla to vynikající mňamka,krásné dělení na plátky :-))na velikonoce nám moc chutnalo:-))

Iljuso, to vypadá luxusně!:yes::yes::yes:

Tak jsem to dneska spáchala. K tomu jako příloha bramborové lokše a zelíčko :-8:yes: Dávám bodík :yes::yes:

TEDA. To je paráda už jako v pohádce " Kostěj nesmrtelný a krásná Vasilisa". +bodík.;-)

To musí být strašně dobré, ale práce jako na kostele.:yes:

já jen zírám,co lidi napadá.Na Velikonoce přijedou všechny děti a tak jednu kačku ze dvou:-)) zkusím upéci podle receptu.Hned si ho raději vytisknu.

U nás nadíváme kachnu vykoštěným králikem,to masíčko nasákne tím tukem,výborné.Dávám bodík.

Ano papriko,chápeš dobře,já jsem na to taky koukala jak vyjevená,ale věděla jsem že to můj šikovný a hodný zeť dělá,tak jsem toho využila že přijeli na mé narozeniny a tu dobrotu jsme tu páchali.Nestačila jsem ani vyfotit talíř,bylo nás na oběd sedm,tak byl kolem stolu pěkný tanec.Ale olizovali jsme se až za ušima.K té dobrotě byl bramborový knedlík a zelí

To nééé,ježíši, já bych si tak utrhla jedno stehno, až se mi svírá hrdlo chutí. To všechno vyjde pomalu na půl tisíce což? A když je něco dobré, tak až moc neřeším;-):-D

:-O:-O Jiřinko zírám. Chápu to dobře, že se do syrové vykoštěné kachny dá už upečená vychladlá roláda kuřecí roláda ??? To je jak v "Obsluhoval jsem anglického krále" - tam skončili až u velblouda ... :-D
Opravdu mistrovský kousek :yes::yes::yes:

Moooc zajímavé, určitě ozkouším:yes:

Tématické fráze:
kuře v kachně, vykostění kachny, roláda z kachny, recepty z kachny, vykoštěná kachna, jak vykostit králíka video, vykostění kačeny, kuře ala kachna, vykostění králíka video, jak vykostít kralíka, jak vykostit kachnu, vykoštění kachny video, roláda z kačeny, králík v kachně, kachna vykostění, kuře v kachně recept, vykostění kuřete video, vykoštění kachny na roládu, vykoštění kuřete, video vykoštěná kačena

Suroviny:
kuře, kachna, sůl, kmín celý, slanina anglická, párky, vejce, hořčice

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu