Moravská kyselica podle naší babičky
Když za okny padá sníh, v kamnech práská dříví a mrzne, přijde vhod tato zdravá a vydatná polévka, která zahřeje a pomůže s bojem proti nachlazení. Moravská kyselica, připravovaná podle receptury našich babiček, postaví na nohy snad každého.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 311 kJ / 313 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,86 g |
Tuky | 22,53 g |
Vláknina | 5,51 g |
Cholesterol | 72 mg |
Sodík | 1,69 g |
Sůl | 4,20 g |
Sacharidy | 16,04 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 1. 2020 18:39
10. 8. 2016 14:47
10. 8. 2016 14:36
27. 11. 2014 16:49
27. 11. 2014 12:12
26. 11. 2014 22:57
24. 11. 2014 22:37
24. 11. 2014 19:13
24. 11. 2014 17:23
24. 11. 2014 10:39
A k tomu zelí.Domácí kysané zelí nedělám, pro malou rodinu se to nevyplatí. Jinak kysané zelí je kysané zelí a je jedno, zda v tomto případě jde do polévky to sudové nebo ze sklenice. Ale naprosto chápu, že jsou fajnšmekři, kteří dávají přednost domácímu nakládanému zelí dle vlastních receptur.
Zelové vody je ve sklenici pramálo, takže se stejně musí přidat voda, která kyselost zmírní a jak sám název říká, je to kyselica a ta má mít přeci kyselý říz
24. 11. 2014 04:26
23. 11. 2014 20:40
Kdo má, tak zajisté dá zelí ze zeláku...
Rcp ani jen nenaznačuje co se zelovou vodou Já dávám část vody bokem a až podle potřeby jí posléze polévku dokyselím (kdo má domácí zelí, tak toto asi neřeší)
23. 11. 2014 19:22
23. 11. 2014 19:22
23. 11. 2014 18:29
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 18 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 21 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno 17. 5. 2024 08:53
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno 17. 5. 2024 07:49
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Právě bylo uvařeno:
Buřty na černém pivě
Monthy79 uvařil před 48 minutami
Naložené ředkvičky
Zizalinka uvařila před 9 hodinami
Cibulovo - podmáslový chleba
Liborec uvařila před 9 hodinami
Kuře na zelí (kysaném)
veeraa uvařila před 10 hodinami
Jednoduché punčové řezy
michaelabur uvařila před 11 hodinami
Zmrzlina ze zavařených meruněk
slunicka uvařila před 11 hodinami
Libečková polévka
Jasol uvařila před 11 hodinami
Jednoduchý jahodový dort
LenkaHaas uvařila před 12 hodinami
Dýňová polévka se zázvorem a kari
Akninah uvařila před 13 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou
petula177 uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pažitka ozdobí jarní stůl a příjemně dochutí vaječná, tvarohová a další jídla. Podívejte se, jak ji můžete využít
Jak zahušťovat polévky a omáčky. Jíška je jednou z možností
Karolina Světlá si pochutnávala na specialitách z Podještědí: Vařilo se kyselo s chlebovým kváskem nebo carapanda
Další recepty
Tématické fráze: zelová polévka jako od babičky zelová polévka krkonošská kyselica moravská kapustnica polévka kyselica oravvska kyselica recept na moravskou kyselici kýselica moravská kyslyca moravské polévky recept na kyselicu recept na moravskou kyselicu krkonošska kyselica recept moravská fazolačka moravské presnaky kyselice moravska kyselioca moravskakyselica moravská polévka pravá moravská kapustnica
Suroviny: zelí kysané, voda, smetana kysaná, maso uzené, koření nové koření, kmín mletý, chilli, pepř mletý, sůl, cukr, mouka hladká, vejce, pažitka
Moravská kyselica podle naší babičky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7w8w
16 názorů