Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Brabci ze „Šlajfu“

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Josef Lerch Josef Lerch

Snadný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 591 kJ /
2 292 kcal
Bílkoviny245,90 g
Tuky102,73 g
Vláknina43,50 g
Cholesterol 742 mg
Sodík 680 mg
Sůl1,20 g
Sacharidy90,91 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Maso nakrájím na větší kostky okořením a osolím řádně vše do masa vetřu. Krok 2: Do pekáčku dám sádlo, podliji horkou vodou, aby se sádlo rozteklo. Krok 3: Posypu polovinou cibule nahrubo nakrájenou a na plátky nakrájenými dvěma stroužky česneku. Krok 4: Vložím maso do pekáčku na cibuli a zasypu zbytkem cibule a česneku. Krok 5: Podliji vodou tak, aby bylo maso do ¾ ponořené. Krok 6: Přikryji poklicí, pekáčem nebo alobalem a vložím do trouby vyhřáté na 120°C. Ponechám maso v troubě bez kontroly 2 hodiny. Krok 7: Poté maso odkryji lopatkou odspoda opatrně promíchám a doliji vodu. Krok 8: Pak zvýším teplotu na 250°C a maso dopeču do červena na křupavou kůrku cca 20 minut. Vyndám z trouby a podávám s knedlíkem a se zelím nebo s chlebem a okurkou.

Zveřejněno 24. 1. 2015

Poznámka autora Josef Lerch

Dobrá kombinace je:

Brabci ze „Šlajfu“ + Housko – bramborové knedlíky paní hajné ze „Šlajfu“ + Kyselé zelí podle hajného ze „Šlajfu“ - viz. Toprecepty.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brabci ze „Šlajfu“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3pVR

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Brabci ze „Šlajfu“

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3pVR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (4)

Skvelé, vyskúšala som a konečne viem, kde som robila chybu, keď som robila vrabca. Dávala som olej a nie bravčovú masť. A trochu som to vylepšila, pretože sme cibuľoví, dala som nie jednu ale dve. A k tomu aj knedle aj kapusta=zelí ze "Šlajfu", jednoducho balada.

;-) Přílohy, které uvádíš, dávám jako rozklikávací, aby se snadno našly:
http://www.toprecepty.cz/recept/41496-housko-%E2%8...
http://www.toprecepty.cz/recept/41497-kysele-zeli-...
:-p Brabčáky u nás můžeme - máš je krásně vypečené - mňam. :-p:-p:-p

Super recept, chválím a vyzkouším :) Jen s těma fotkama by to chtělo něco udělat, jste z restaurace, tak určitě moc dobře víte, že člověk jí i očima :o)

Pane Pepo, trošku zkuste foťáček zaostřit.:-/

Tématické fráze:
veprovy brabec, vepřoví brabci, vepřový brabci, vepřove brabce, vepřové brabci, pečený brabec, brabec, brabec, recepty na vepřového brabce, pečené brabce, pečený brabci, pečený vepřový brabec, brabec a brabec, vepřového brabce, recept na pečené brabce, brabci z vepřového masa, hovězí brabec, maso na brabce, brabce knedlik zeli recept, brabci veprove plece

Suroviny:
plec vepřová, bok vepřový, cibule, česnek, tymián, koření nové koření mleté, paprika čerstvá červená, kmín celý, sádlo, sůl, voda

Přidat fotografie receptu