Lečo, jak ho dělám já
S létem přichází ruku v ruce sklizeň rajčata a paprik. Pokud nevíte, co z jejich přebytků připravit, určitě nešlápnete vedle, když zvolíte oblíbené maďarské lečo s opečenou klobásou, provoněné mletou paprikou.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 7 698 kJ / 1 840 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 55,72 g |
Tuky | 110,02 g |
Vláknina | 36,36 g |
Cholesterol | 1,02 g |
Sodík | 1,27 g |
Sůl | 2,74 g |
Sacharidy | 139,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Před časem jsem četla recept na lečo, jak ho dělají někteří (ne všichni) Maďaři, vyzkoušela a je to balada. Už jinak nedělám, je skvělé. Díky jinému postupu se papriky nerozvaří, máme rádi, když je vidno, z čeho je pokrm uvařený. Mletá paprika dodá leču další chuťový rozměr. Vaječné kusy obalené zeleninou jsou lahůdkou a klobása není povinná. Nejlepší je s čerstvým kmínovým chlebem.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 9. 2015 19:23
1. 9. 2015 15:08
1. 9. 2015 15:01
19. 8. 2015 06:56
11. 8. 2015 11:27
27. 7. 2015 15:38
Ale dělat lečo s paprikou jsem se naučil až před lety, díky diskuzi http://www.labuznik.cz/recept/leco-klasicke/
25. 7. 2015 17:24
25. 7. 2015 14:52
25. 7. 2015 11:01
25. 7. 2015 10:52
24. 7. 2015 23:36
23. 7. 2015 14:22
23. 7. 2015 14:08
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno před 11 hodinami
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno před 13 hodinami
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 14 hodinami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 15 hodinami
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 16 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Svíčková na smetaně
Choderaviktor uvařila před 8 minutami
Kuřecí prsa - Havaj
Evule1 uvařila před 11 minutami
Rychlá škvarková pomazánka
Hanicka81 uvařil před 12 minutami
Křehké vafle
DanaSim uvařila před 42 minutami
Švestkový drobenkový koláč s pudinkem
JardaH21 uvařila před 1 hodinou
Báječná jatýrka na slanině
milans1 uvařila před 9 hodinami
Dezert pohádka
zutro uvařila před 10 hodinami
Makarony se sýrem
Natali31.3 uvařil před 11 hodinami
Rozmarné špagety
Jan Nemec uvařila před 11 hodinami
Krůtí na paprice
Istar uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Lečo je nejlepší z dobře vyzrálých rajčat, pěkně vybarvených paprik a nové cibule. Letní vaření si bez něj těžko představíme
Oloupat rajčata s námi zvládne každý začátečník. Poradíme jednoduchý postup a pomůže i názorné video
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: jak se dělá lečo recept na dobré lečo nejlepsi leco nejlepší recept na lečo dobre lečo slovenske lečo jak na leco lečo s anglickou slaninou lečo z konzervy jak dělat lečo leco se slaninou dobry leco dobré lečo recept pálivé lečo vajecne leco lečo za syrova lečo jak ho dělám já lečo s noky lečo s nokama leco
Suroviny: paprika čerstvá červená, paprika čerstvá pálivá, rajče, slanina, paprika sušená sladká, sádlo, cibule, vejce, máslo, klobása, sůl, pepř mletý
Lečo, jak ho dělám já
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8l0g
28 názorů