Pomazánka z lilku s kapary
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 2 019 kJ / 483 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,08 g |
Tuky | 36,44 g |
Vláknina | 11,53 g |
Cholesterol | 9 mg |
Sodík | 586 mg |
Sůl | 1,41 g |
Sacharidy | 24,64 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
31. 1. 2016 16:26
Většinou peču taky vcelku, tohle bylo rychlejší a ty dozlata opečené kostky byly zas trošku jiné
31. 1. 2016 16:14
Ja pečiem baklažány na pomazánky tiež v celku, ale zvyknem prepichnúť ihlicou na pletenie alebo vidličkou. Už sa mi totiž v minulosti stalo, že neprepichnutý baklažán v rúre explodoval - mala som čo robiť, kým som to vyčistila. Mala som zlosť a nervy - rúra smrdela, ako sa to pripálilo...
31. 1. 2016 14:56
Různé pomazánky z lilku máme rádi, někdy zkusím podle Tebe
Poslední dobou lilek raději peču v celku a pak dám olej až do pomazánky, nepadne ho tam tolik a je to hlavně stravitelnější. A nebo jen potřu plátky olejem a pak už při smažení olej nepřidávám
Poslední dobou lilek raději peču v celku a pak dám olej až do pomazánky, nepadne ho tam tolik a je to hlavně stravitelnější. A nebo jen potřu plátky olejem a pak už při smažení olej nepřidávám
31. 1. 2016 14:32
No, dělávám něco velmi podobného...
...akorát lilky "nepotím", a peču je nasucho vcelku (neperforované) v remosce, nebo na plechu v troubě.
...a EVOO nepřidávám po PL, ale leju z flašky přímo Je spodivem, kolik je lilek schopen do sebe pojmout oleje
...a dělávám ze 2 (v remosce) až 5 baklažánů (více se jich na plech nevejde) a v lednici se i tak pomazánka moc dlouho neohřeje
Bože, jak bych si, ač po jídle, smlsl...
...akorát lilky "nepotím", a peču je nasucho vcelku (neperforované) v remosce, nebo na plechu v troubě.
...a EVOO nepřidávám po PL, ale leju z flašky přímo Je spodivem, kolik je lilek schopen do sebe pojmout oleje
...a dělávám ze 2 (v remosce) až 5 baklažánů (více se jich na plech nevejde) a v lednici se i tak pomazánka moc dlouho neohřeje
Bože, jak bych si, ač po jídle, smlsl...
31. 1. 2016 13:49
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 17 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 19 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 19 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 20 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 21 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 2 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 6 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 7 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 8 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 9 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 10 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 10 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 10 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Žižkovské pivobraní na Parukářce: Lívanec za 30 Kč a pivo od 40 Kč lákají i přes nepřízeň počasí
Retro zákusek: Rakvičky se šlehačkou podle receptu Josefa Maršálka jsou křehké a voní po vanilce. Se šlehačkou nemají chybu
Pomazánky s uzeninou: Na rychlé a levné večeři si pochutná celá rodina
Další recepty
Tématické fráze: pomazánka z lilku baklažán recepty kapari
Suroviny: lilek, olej olivový, tahini, kapary, česnek, sýr parmazán strouhaný, rukola, pepř
Pomazánka z lilku s kapary
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jNGY
5 názorů