Baba Ghanoush
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 681 kJ / 163 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,34 g |
Tuky | 11,76 g |
Vláknina | 3,76 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 29 mg |
Sůl | 0,09 g |
Sacharidy | 7,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Baba Ghanoush (babaganúš) jsme ochutnali v Egyptě, kde do něj přidávali i krájenou zeleninu.
Tahini můžete koupit nebo si udělat svoji https://www.toprecepty.cz/recept/53102-tahini/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
14. 7. 2017 11:42
cathleen: aj keď ti vybuchne v hrnci, bude umenie ho použiť... A možno ti nevybuchne, to len ja musím mať všetko. (alebo skoro všetko?)
14. 7. 2017 11:23
magdalenka: věřím, muselo to být děsné
Když jsem se po internetu rozhlížela po receptu na BG, našla jsem i tohle kráté video, moc pěkné. Ale holky tam lilek propichují jako woo-doo panenku a z ohně vytahují svraskanec....proto raději upeču v hrnci nepropíchnutý
http://www.ceskatelevize.cz/porady/10614805433-her...
Když jsem se po internetu rozhlížela po receptu na BG, našla jsem i tohle kráté video, moc pěkné. Ale holky tam lilek propichují jako woo-doo panenku a z ohně vytahují svraskanec....proto raději upeču v hrnci nepropíchnutý
http://www.ceskatelevize.cz/porady/10614805433-her...
14. 7. 2017 11:04
cathleen: mne odporne explodoval a bolo umenie rúru vyčistiť, proste z tých špirál franforce nešli dať len tak ľahko dole a dlho to ešte bolo cítiť. Nemyslím, že cez tých pár dier spravených vidličkou veľa toho unikne - stačí dvakrát. Naraz som piekla dva balažány, jeden buchol, druhý nebuchol. Vždy prepichujem, tentoraz som si povedala že nič sa nestane...
14. 7. 2017 10:42
magdalenka: četla jsem, že někomu explodoval. Ale protože jiní zase doporučují nepropichovat kvůli ztrátě voňavých tekutin z lilku při pečení, zavřela jsem tu fialovou nádheru do oválného hrnce s poklicí a dala péct takhle. Nebouchl, do receptu hrnec dopíšu
maris: ano, je opravdu moc dobrá udivilo mě, že jsem tady recept nenašla...
maris: ano, je opravdu moc dobrá udivilo mě, že jsem tady recept nenašla...
14. 7. 2017 08:11
Tuto úpravu lilku mám moc ráda, dělám docela často, tahini ale kupuji.
13. 7. 2017 21:16
Ja by som doporučila poprepichovať ten baklažán. Naozaj mám skúsenosť, že mi explodoval v rúre. Mala som čo robiť, kým som to vyčistila...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 19 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 21 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno před 23 hodinami
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Ořechové řezy s tvarohovo-višňovým krémem a šlehačkou
Přidáno 19. 5. 2024 08:11
Právě bylo uvařeno:
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
kimlo uvařil před 1 hodinou
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 10 hodinami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 11 hodinami
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 13 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 13 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 13 hodinami
Ovesné sušenky s jablky
_Bea_ uvařila před 13 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Astonka uvařila před 14 hodinami
Dršťková polévka I
vladhn uvařil před 16 hodinami
"Tiramisu" po česku
projach uvařila před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
„Na povrchu klouzavý a uvnitř kyprý a vláčný….“ Jak vypadá knedlík a jak nok? Film Pelíšky nabídl před 25 lety jasnou odpověď
Pět rychlých večeří na všední dny: Pikantní těstoviny s fetou, smažené tousty plněné sýrem nebo rychlé kuře s omáčkou
Další recepty
Tématické fráze: baba ganoush recept baba chanouge babaghanush baba ghanousch babakhanous baba ghanouch baba ghanouch recepty baba chanouch baba ghanough salát baba ghanoush baba ghanouch recept baba ghanousch recept baba manou recep baba ghanouge jídlo baba ghanouge baba chanous babaghanush recept baba ghanouche babaganuš baba gnanouch
Suroviny: lilek, česnek, olej olivový, tahini, šťáva citronová, sůl, pepř mletý, chilli paprika čerstvá
Baba Ghanoush
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8yW5
6 názorů