Marlenka podomácku
Marlenka je značka medovo-karamelového dortu, pečeného podle tajné arménské receptury. Domácí napodobeniny tohoto dortu se však značně rozšířily, protože se jedná o lahodný a nevšední zákusek.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 33 778 kJ / 8 073 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 120,90 g |
Tuky | 474,58 g |
Vláknina | 20,70 g |
Cholesterol | 1,96 g |
Sodík | 3,86 g |
Sůl | 1,23 g |
Sacharidy | 819,24 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 11. 2009 14:05
Babrli, já tě tady mezi námi vítám, ať se ti tu líbí a šup sem s nějakými recepty, už se těšíme.
13. 11. 2009 12:18
Pro Marsii,aqby byla Marlenka tmavá,přidala jsem cca lžíci kakaa.Zatím jí připravuju,ale doufám,že udělám bráškovi radost!
19. 10. 2009 14:25
Cez víkend som skúšala marlenku,aj keď nie podľa tohto receptu,ale pláty som piekla len na 150 stupňov 9 minút a boli úžasne mäkké.Dala sa jesť ten večer.
13. 9. 2009 15:35
Když si holky uděláte trochu vody ,rumu a cukru, rozkvedlat. Tak ty pláty potřít,budou hned vláčný
9. 8. 2009 14:33
Jestli se mě MARLENKA podaří tak ji doporučím všem svým kamarádkám-hospodynkámDržte mě palce.J
7. 6. 2009 19:39
Tak jsem tuhle dobrůtku konečně vyzkoušela. Opravdu to stálo za to. Upekla jsem ji ve čtvrtek , v sobotu jsem ji žačala krájet a úplně nehjlepší byla až dneska v neděli. Tak jak se v návodu tvrdí, že je vhodné ji nechat uležet 2-3 dny. Za víkend se po ní opravdu zaprášilo, je větší než ta kupovaná. Salko doporučuji do krému dát celé, ona krupice je dost tuhá po vychladnutí a upečený korpus stejně vlhký krém pěkně nátáhne. Určitě ji upeču i na další rodinnou akci, kdy mi bude dělat radost to jak všem chutná. Marcii děkuji za inspiraci.
4. 5. 2009 20:35
Paní Jano R. Marlenka je skvělý kupovaný moučník z Intersparu Prostějov. V naší rodině se po něm jen zakouří. Vyzkouším.Marcii děkuji za inspiraci.
4. 5. 2009 14:13
Neměl by prosím někdo recept na tmavou marlenku
4. 5. 2009 14:11
Nejsem si jista, ale pláty na medovník se rozválejí a po upečení jsou tvrdé.Kdežto pláty na marlenku jsou tekuté a po upečení jemné a nadýchané.
Ale chuť je podobná.
Ale chuť je podobná.
4. 5. 2009 13:38
Marlenka je vlastně medovník
4. 5. 2009 13:09
Vůbec jsem nevěděla, co je to marlenka, ale vypadá to skvostně
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 17 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 19 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 19 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 20 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 21 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Smažené nudle s klobásou a sýrem
Horver uvařila před 2 hodinami
Salát s grilovaným kuřetem a modrým sýrem
misula29 uvařila před 6 hodinami
Mrkvovo-batátový krém
Jan Nemec uvařila před 7 hodinami
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 8 hodinami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 9 hodinami
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 9 hodinami
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 10 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 10 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Milujete Salko od dětství až do dnešních dnů? Z kondenzovaného mléka lze vytvořit celé spektrum cukroví, dokonce i vánoční likér
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Jak připravit bezkonkurenční medovníkové kuličky? Jeden z nejoblíbenějších druhů cukroví zvládneme velmi snadno
Další recepty
Tématické fráze: rezy marlenka marlenka recept na plech moučníky na víkend marlenka řezy kakaová marlenka recept medovník marlenka kakaová marlenka marlenka-recept moučník marlenka řezy marlenka recept marlenka na plech cokoladova marlenka tmavá marlénka recept medovnik marlenka recept maminčiny recepty medovník marlenka marlenka cena tmavá marlenka krem na marlenku marlenka kakaová marlenka tmavá
Suroviny: máslo, vejce, cukr krupice, mouka hladká, soda jedlá, mléko, med, ořechy mleté, rum, mléko, krupice, cukr krupice, máslo, salko
Marlenka podomácku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/48V1
26 názorů