Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dědkův kapr - gril

Kapra si většina z nás dopřává pouze na vánoční svátky. V letních měsících můžete tuto rybu zajímavé chuti připravit na grilu. Kapr pečený v alobalu, příjemně vonící po rozmarýnu, vám určitě zachutná.

Hodnocení receptu je 4,9 (13×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby odležení

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby odležení)

12. 5. 2009 14:30

Suroviny pro 3 porce

3 porce

Nutriční hodnoty

Energie388 kJ / 93 kcal
Bílkoviny2,41 g
Tuky0,34 g
Vláknina7,12 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 13 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy14,84 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Koření Dědkův kapr - http://www.koreni-samuel.cz/smesi-koreni-samuel/de....

Koření od Samuela - http://www.koreni-samuel.cz/.

Jde to i grilovat po porcích - stejný postup, jen kapra nakrájet na podkovy a jednotlivě zabalit. My ho ale děláme vcelku, protože není tolik práce s balením. V téhle úpravě ho můžeme ve velkém a tak pro 4 dospělé a 2 děti, děláme rovnou 2 kapry. Já ho můžu bez čehokoliv, ostatní s chlebem (já jen na vytření sosíku).

Omlouvám se, že jsou jen tyto fotky, ale jedlíci byli rychlejší.

Já balím 2x - na ten druhý alobal si naliji trošku vody a do toho ten balíček s kaprem zabalím a mám jistotu že se nic nespálí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

mirca75 mirca75

19. 6. 2011 14:06

Rebeko:-) jsem ráda, že jsi Zdence pomohla;-):-K.

rebeka rebeka

19. 6. 2011 14:04

Jana Remkova: já vím, taky mi to přijde trochu moc:-//:no: , ale co naplat,když to musíš:-8 mít a v kamenném obchodě to prostě nemají:-//:-?
Miruško, promiň:-8:-)

mirca75 mirca75

19. 6. 2011 14:00

Zdenko (neregi.):-), já si to koření neobjednávám přes net (přijde mi to dost drahé), ale kupuji ho na různých trzích, vinobraních,... co jsou u nás v okolí (severní Čechy). Koukala jsem, že bývají i na farmářských trzích - Praha Dejvice. Lepší je koupit si koření v sáčku - do dózičky si ho nasypu doma.
Rebeko:-) díky za pomoc - už jsem šupla link přímo do poznámky.

zdenka

19. 6. 2011 10:36

rebeka:
Ještě se zeptám, jaké balení kupujete ? Nevím jestli vzít dózičku nebo jen malý sáček. Aby i po delší době bylo stále voňavé. Za ty stránky moooc děkuji. :-8

JanaDorazinova JanaDorazinova

19. 6. 2011 10:22

rebeka: rebi, ty jsi tak pohotová!! Já se včera dívala na odkaz, co jsi mi taky poslala a ty brďo, ty různé pomůcky jsou za pakatel, ale to poštovné..:-((, oni se snad zbláznili!!

zdenka

19. 6. 2011 10:18

rebeka:
děkuji :-8:-)

rebeka rebeka

19. 6. 2011 09:26

zdenka

19. 6. 2011 09:21

mirca75:
\ahoj Mirčo, chtěla bych se tě zeptat, kde si koupila koření Dědkův kapr ? Nemohu to nikde sehnat. :-) Děkuji za typ.

mirca75 mirca75

15. 6. 2011 09:30

Zdenko (neregi.):-). Na tácku půjde grilovat jistě také, ale raději bych po podélně rozpůlila, aby se propekl a při grilování bych ho potírala (třeba marinádou z vína / piva, Dědkova koření, oleje a soli) - aby se maso nevysušilo;-).

zdenka

14. 6. 2011 15:26

mirca75:
Ahoj Mirčo, našla jsem tvůj typ na grilovaného kapra, alias Dědkův kapr. S grilováním zkušenosti nemám, proto bych se chtěla zeptat, zda-li bych mohla kapra na tvůj způsob ogrilovat na alobalovém tácku. To aby byl spíš opečenější.;-) Děkuji ti za tvou zkušenou radu. Ahoj Z.

hanahcotton hanahcotton

10. 1. 2011 15:34

Neregistrovaný Petr Kapr - a ještě k tomu určitě chceš světový mír...NE:-?:-? Toto jsou stránky kde se vaří...a vaří se ze všech dostupných surovin, takže pokud s tím máš problém, tak si najdi pokec o ochraně přírody a budeš v pohodě;-)

mirca75 mirca75

17. 10. 2010 22:07

Magdalenko:-), ani nevíš, jak moc jsi mě potěšila:-8. Děkuju za vyzkoušení i za lákavou fotku:-K.

magdalenka magdalenka

17. 10. 2010 21:23

Mirečka, piekla som kapra v rúre podľa teba, cesnakom som nešetrila, na paradajky som akosi zabudla...prikladám foto.
Takže +!

Svetlana Svetlana

11. 9. 2009 10:10

Ondro, dík za odkaz na vykoštění kapra:yes::yes::yes:...určitě vyzkouším...

ondřej

11. 9. 2009 09:50

Omluva - recept v alobalu je jinde... jak vykostit kapra se ale taky bude hodit, takže ten alobal je zde:
http://www.trebonskykapr.cz/grilovani-v-papilote-a...

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kapr na grilu kapr recepty grilovaný kapr recept výborný grilovaný kapr kapr na grilu recept grilovani kapra kapr na grilu v alobalu jak grilovat kapra kapr na gril grilovaný kapr v alobalu recepty kapr na grilu jak vykostit kapra kapr recept kapr gril recept kapr na grilu recepty na gril recept grilovaný kapr recepty kapr grilovaný kapr recept recepty na kapra

Suroviny: kapr, sůl, rozmarýn, koření na ryby, slanina anglická, cibule, česnek, rajče, olej, máslo, víno bílé suché

TopRecepty.cz

Dědkův kapr - gril

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ElQk

Naposledy jste si prohlédli