Olivy alla Ascolana - smažené olivy s masovou směsí
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 429 kJ / 820 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 116,10 g |
Tuky | 37,39 g |
Vláknina | 0,98 g |
Cholesterol | 1,07 g |
Sodík | 552 mg |
Sůl | 1,14 g |
Sacharidy | 4,55 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Smažené olivy pocházejí z oblasti Le Marche ve východní Itálii.
Klasický recept na olivy Ascolana je z vařeného masa vepřového, hovězího, kuřecího, mortadely a zeleniny, vše se pak rozmixuje a dochutí. Je to vcelku pracný recept a tak jsem na náplň použila doma umleté maso jako na karbanátky či sekanou.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 7. 2016 20:24
To je hodně zajímavý recept
6. 7. 2016 19:47
radiator: a ta fidorka byla už stažena z prodeje ,dlouho tam nevydržela !! nikdo ji prostě nekupoval !!
tak já tedy vyzkouším, ale jen pár kousků !!
tak já tedy vyzkouším, ale jen pár kousků !!
6. 7. 2016 17:14
Kdo nevyzkouší, nepozná jaká že to dobrota je a fidorku s kyselou okurkou neznám
6. 7. 2016 16:35
nemám nic proti, ale mně to připadá stejně tak, jako když někdo kdysi prodával fidorku s příchutí kyselé okurky !!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 9 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 12 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaná bábovka s vaječným konakem
eskymak uvařila před 6 hodinami
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 6 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 7 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Michaela1818 uvařila před 7 hodinami
Koláče s plněným okrajem
Polina uvařila před 9 hodinami
Levandulový sirup s mátou - domácí limonáda
Marcela0123 uvařila před 9 hodinami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 9 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
paprika1000 uvařila před 10 hodinami
Koprová omáčka
olca1983 uvařila před 10 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
MiraBar uvařila před 11 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Omáčka velouté je základní světlá omáčka, kterou podáváme s masem, zeleninou nebo rybami. Je dobrým základem pro další omáčky či polévky
Omáčka z pomazánkového másla? Poradíme, jak na to. Vyplatí se hlavně při vaření menších porcí, vyzkoušejte třeba houbovou omáčku
Hladká a chutná omáčka je prubířský kámen kuchařských dovedností
Další recepty
Tématické fráze: olivy v trojobalu smažené plněné olivy
Suroviny: olivy zelené, maso vepřové, maso hovězí, vejce, česnek, majoránka, kůra citronová, ořech muškátový, koření hřebíček, sůl, mouka, strouhanka, vejce, olej
Olivy alla Ascolana - smažené olivy s masovou směsí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QGZ7
4 názory