Hlíva ústřičná jako "minutka"
Hlíva ústřičná je chutná houba, která obsahuje spoustu látek a vitamínů, které jsou prospěšné našemu zdraví. Poduste ji, okořeňte, obalte v mouce a na závěr osmažte. Hlíva tak bude chutnat výborně a nebude tuhá.
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Hlíva je poměrně tuhá houba. Před samotným smažením se doporučuje z důvodu lepší stravitelnosti ji podusit nebo povařit. Platí to i pro hlívu v trojobalu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 9. 2016 20:15
Tak ji delam, ale natrhanou na cáry. Podusenou, ano. Pak do ryze, ke kasi, k zelenine nebo do polevky. Mouka osmazena funguje jako jiska
30. 9. 2016 19:53
Nádhera
I tuhé jídlo se dá pokousat, ale když není hlíva dostatečně udělaná, může po ní být špatně a těžko od žaludku - vyzkoušela moje nevařící příbuzná, když hlívu dělala poprvé a pak si stěžovala.
I tuhé jídlo se dá pokousat, ale když není hlíva dostatečně udělaná, může po ní být špatně a těžko od žaludku - vyzkoušela moje nevařící příbuzná, když hlívu dělala poprvé a pak si stěžovala.
30. 9. 2016 19:31
Hlíva je dobrá a zdravá
30. 9. 2016 19:30
Simona Skolakova: Taky jsem se jednou zradila. Až jsem tuhle radu někde vyčetla a od té doby nemáme s hlívou problém Děkuju
30. 9. 2016 19:14
Jarko jsem ráda za poznámku u receptu,já to nevěděla a jednou jsem zkusila hlívu obalit a bylo to velmi tuhé,nedalo se to pomalu jíst.Tak tuto vychytávku vyzkouším,díky
30. 9. 2016 18:59
Milujem huby. Ja by som nepredvárala, trávi mi až veľmi dobre. Ale je to šikovný recept.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makový tmavý pšenično-žitný chléb
Přidáno před 1 hodinou
Tvarohové knedlíčky s meruňkami obalené v oříšcích
Přidáno před 3 hodinami
Domácí králík na slanině, kedlubnové zelí a domácí knedlíky
Přidáno před 12 hodinami
Paprika z horkovzdušné fritézy zapečená s uzeným, bramborovou kaší a sýrem
Přidáno před 16 hodinami
Povidlové taštičky podle Jaroslava Sapíka
Přidáno před 17 hodinami
Kurkumačka s kroupami
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Francouzské palačinky
Christine uvařila před 9 minutami
Kuře "bábovka"
MilanJ uvařila před 16 minutami
Pavlova
AdelaMalecova uvařila před 1 hodinou
Odpalované těsto na ovocné knedlíky, trochu jiné
janatka uvařila před 1 hodinou
Hospodský zelný salát
Dastynek uvařila před 1 hodinou
Pohankové bramboráky
Petra Dvor. uvařila před 3 hodinami
Masové kuličky v rýži
Pochobradska uvařila před 4 hodinami
Hrníčková bábovka s mákem
mottack uvařila před 13 hodinami
Plněné tyčinky z listového těsta
Zandulka uvařila před 13 hodinami
Houbové rizoto
Mayhem uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Dušené houby využijeme do mnoha houbových pokrmů. Hodí se také k zavařování ve vlastní šťávě nebo mražení
9 „nejštíhlejších“ příloh pro rok 2022: Dejte si grusetky, brokolici s parmazánem nebo cuketové citronové špagety!
Jahodová klevela jako od babičky: Na vynikající alternativu zavařeniny stačí jen dvě ingredience a skvěle ochutí lívance
Další recepty
Tématické fráze: hlíva ústřičná recept top recepty hlíva ustřičná hlíva ústřičná recepty nejlepší recepty z hlívy ústřičné hlíva ústřičná nejlepší recept hlíva recepty hlíva recept recepty z hlívy ústřičné recepty hliva ustricna nejlepší recepty na hlívu recept na hlívu ústřičnou recept hlíva ústřičná jak se připravuje hlíva ústřičná hliva ustricna hlíva ustřičná-recepty recept hliva jak zamrazit hlívu ústřičnou jak zamrazit hlivu recepty s hlívou ústřičnou hliva ústricna mám ráda recepty
Suroviny: hlíva ústřičná, sůl, pepř, kmín drcený, mouka hladká, olej
Hlíva ústřičná jako "minutka"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/KVlr
21 názorů