Recepty africké kuchyně – kontinent rozmanitých chutí
Africká kuchyně podléhá mnoha různým vlivům, a tak můžete v každé části tohoto kontinentu ochutnat něco docela jiného. Na severu Afriky žije hodně Arabů, proto je i zdejší gastronomie ovlivněna jejich chutěmi. Kuskus, šavarma, falafel a z koření šafrán nebo směs ras el-Hanout jsou zde zcela běžné.
V subsaharské Africe je nejkonzumovanější věcí fufu, tenká, chuťově nevýrazná placka z kukuřičné mouky, která se jí jako příloha. Tradiční jídla v jednotlivých státech se pak liší podle toho, co se u nich urodí; například pro Nigérii jsou typické batáty neboli sladké brambory. V celé oblasti se hodně pije palmové víno.
Napadlo by vás, že i v Africe byste si mohli dát vídeňský řízek a pivo? Určitě to platí o Namibii, která bývala německou kolonií, a je tedy kuchyní našich sousedů velmi ovlivněná. V Jihoafrické republice se hodně griluje, místní specialitou je ale také sušené kořeněné maso zvané biltong. V Africe jsou rovněž zvyklí jíst housenky, červy a třeba i sušené kravské kůže. Jakkoliv podivně to zní, všechno je lepší, než umřít hlady.
Související články
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mandlové šneky
Přidáno před 6 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 7 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 21 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno 8. 5. 2024 13:03
Přečtěte si Zobrazit více
Cukroví na poslední chvíli: Ukoulejte si kokosové, medovníkové nebo datlové kuličky
Buchtičky s krémem: Hrnkové těsto usnadní přípravu vláčných buchtiček a s voňavým vanilkovým krémem chutnají jak od babičky
Jak vznikl radler? Pivo ředěné limonádou mělo možná zamaskovat problém jednoho hospodského