Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené brambory na rozmarýnu s dresinkem z lučních květů

Brambory chutnají nejlépe ještě horké z trouby. Je to pochoutka, která se dá jíst jen tak, ale skvěle si rozumí i s dresinkem z kysané smetany a bylinek. Do smetany jednoduše nasekáme bylinky, které máme k dispozici.

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 60 min

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava)

22. 6. 2018 10:32

Suroviny pro 8 porcí

8 porcí

Nutriční hodnoty

Energie6 653 kJ / 1 590 kcal
Bílkoviny43,20 g
Tuky2,28 g
Vláknina56,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 132 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy327,60 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pokud máme možnost si vybrat, pro pečení se nejlépe hodí tvrdší typ brambor, s tenčí slupkou.

Podobně jako rozmarýn se dá využít i další koření a bylinky, které pečeným bramborám dodají zase jinou chuť. Rozmarýn u nás vede, ale dá se využít třeba i kurkuma, červená paprika, z bylinek saturejka, oregano, majoránka…! Do dresinku se dají využít nejrůznější bylinky, my tentokrát vybírali ty méně aromatické a více estetické, vyhrál to ptačinec, hluchavka nachová a sedmikráska: http://ukocouradoma.cz/sedmikraska-chudobka/

Ale můžete použít bylinky dle libosti, chutí a možností, třeba i ty ze zahrádky – jarní cibulku, petrželku, řapíkatý celer apod.

Pokud chcete experimentovat s barvami, můžete dresink obarvit nazeleno, stačí do něho rozmíchat zelené potraviny v prášku (chlorella, spirulina, mladý ječmen, zelená pšenice) – dle toho, co máte doma, my máme směs všech: https://www.blendea.cz/slozeni/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

ukocouradoma ukocouradoma

22. 6. 2018 14:07

magdalenka: Díky za osvětlení.

magdalenka magdalenka

22. 6. 2018 13:49

ukocouradoma: tak isto ako bez papiera. Lopatkou podoberieš, najprv nakrájaš. Ak sa aj papier prekrojí, nič sa nedeje, nikdy nenaberiem jedlo aj s papierom. A ak sa niečo dostane pri krájaní pod papier, umyje sa bez probémov.

ukocouradoma ukocouradoma

22. 6. 2018 13:11

magdalenka: Já si to u některých věcí neumím ani představit? To třeba šunkofleky z pekáče se vybírají jak, když je naspod ten papír?

magdalenka magdalenka

22. 6. 2018 11:37

ukocouradoma: aj na papieri zemiaky otáčam, tiež sa tak isto upečú do chrumkava...extra ho rada dávam pod všetky zapekané veci (všetko s bešamelom, šunkofleky, zelenina, lasagne a pod.) Len raz som kúpila nejaký pečiaci papier, na ktorý sa pripaľovalo úplne všetko.

ukocouradoma ukocouradoma

22. 6. 2018 11:28

magdalenka: Asi stará škola, či co.:-) Zrovna u pečených brambor se mi líbí i to, jak je člověk obrací během pečení a těší se na to až konečně budou. S papírem je to obracení jiné. Ale neříkám, že nikdy jeho výhod nevyužiju, třeba vánoční cukroví už pečeme jenom na papíře (to ale pečeme jinde než z kocoura:-)).

magdalenka magdalenka

22. 6. 2018 11:20

Prečo nemáš rada pečiaci papier? Ja ho považujem za geniálny vynález. Bez neho neviem existovať, dávam pod všetko, totiž nerada drhnem pekáče a plechy.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: dresink z kysané smetany staré brambory pečené v troubě květiny v pečení dresink na brambory suseny rozmaryn na brambory

Suroviny: brambory, rozmarýn, česnek, olej, pepř mletý, sůl, smetana kysaná, pepř mletý, sůl,

TopRecepty.cz

Pečené brambory na rozmarýnu s dresinkem z lučních květů

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6q3R