Okurky v hořčicové marinádě
Suroviny
Porce: ...podle toho do jak velkých sklenic zavaříte...
Nutriční hodnoty
Energie | 3 037 kJ / 726 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,50 g |
Tuky | 8,00 g |
Vláknina | 1,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6,71 g |
Sůl | 16,75 g |
Sacharidy | 161,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Vloni jsem dělala s nedůvěrou ale o to s větší zvědavostí poprvé a opravdu byly okurky vynikající. Za vyzkoušení určitě jedné dávky to stojí. A jinak je to recept z "receptů" a autor není uveden. Protože nám fakt moc chutnali, tak jsem si dovolila vložit.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 7. 2011 16:50
Světluš,tento recept mě lákal už od loňskaale to bylo po okurkáchDnes jsem vyzkoušela na řezech a jestli po"dojití"budou okurečky tak dobré,jako byl nálev-tak budu moc rádaBodíček posílám již nyní,protože vím,že dobré budou+
17. 10. 2010 20:09
Bety, mám radost, opravdu...
17. 10. 2010 12:52
+1 konečně jsem dnes přidělila plusový bod. V létě jsem podle receptu s nedůvěrou zavařila a až dnes vyzkoušela a jsou moc dobré! Ponechávám si v oblíbených.
2. 8. 2010 11:02
lomačko, děkuji za doporučení...fakt netuším, že tento recept dělají Němci, ale vím, že my ho děláme už pár let a všem, komu jsem ho dala chutnal...
1. 8. 2010 12:19
Holky ,okurky jsou fajn,je to recept který dělávaj němcííí.
24. 6. 2010 16:47
Magdalenko, díky za vyzkoušení...a vlastně "test trvanlivosti"...u nás takto dlouho nikdy nevydržely...jsem ráda že Vám chutnaly...
23. 6. 2010 15:12
Našli sa! Manžel si myslel, že sú pokazené a chcel ich vyhodiť kvôli nevábnemu vhľadu nálevu. (Zrazu bol aktívny.)
Chuť týchto uhoriek je veľmi dobrá! Takže, ak začnem onedlho zavárať, určite aj tieto.
Chuť týchto uhoriek je veľmi dobrá! Takže, ak začnem onedlho zavárať, určite aj tieto.
1. 1. 2010 15:21
Ježkovi oči, aj ja som spravila 3 poháre a voľakde sú zastrčené, úplne som zabudla na ne...Idem na prieskum špajze.
1. 1. 2010 14:14
Nedávno som otvorila prvý pohár,tiež musím pochváliť,sú moc dobré,len nabudúce pridám trošku viac octu.Tá horčica tam urobila skutočne lahodnú chuť,možno na náš vkus trošku viac sladkú.Ale bod dávama tento rok budem zavárať znova
28. 8. 2009 06:25
Jiřinko, mám fakt radost
27. 8. 2009 15:58
Svetlano...dávám bodíka ,dnes jsme otevřeli první sklenici a musím chválit...jsou opravdu výborné
19. 8. 2009 16:03
Tak to ste ma potešili,že všetky máte ten nálev taký kalný ako ja Rodina na ne pozerala trochu divne,ale už sa teším keď si otvoríme prvý pohár,som zvedavá aké budú
19. 8. 2009 13:24
jo a dodávám, že jsem je zkusila zavařit v mikrovlnce, tak snad se tím nic nepokazí. Na plný výkon 900 w na 4 a půl minuty
19. 8. 2009 12:45
tak dneska jsem si udělala tři sklenice na zkoušku .Uvidíme jaké budou!
27. 7. 2009 08:13
Merylas, já jsem původně taky dávala dl cukru, ale nám se pak okurky zdály víc sladké....ale jinak je máme moc rádi...ono záleží určitě na chuti každého z nás...
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křenový dip
Přidáno před 8 hodinami
Domácí skořicové vafle
Přidáno před 10 hodinami
Krůtí prsa na sušených hříbkách s italskými těstovinami
Přidáno před 10 hodinami
Banánovo-jablečné dortíky s jogurtovým krémem
Přidáno před 12 hodinami
Dip z kečupu a majonézy
Přidáno před 13 hodinami
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno 1. 6. 2024 19:06
Právě bylo uvařeno:
Pikantní krkovička po maďarsku
Moanka uvařila před 17 minutami
Hrstková polévka
1Marketa2 uvařil před 1 hodinou
Jogurtová bábovka-rychlovka
Sob uvařila před 1 hodinou
Třešňový kompot
Soninka uvařila před 2 hodinami
Bábovka Rumina
Drahomirakotlanova uvařila před 2 hodinami
Domácí marshmallow
Drahomirakotlanova uvařil před 2 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Drahomirakotlanova uvařila před 2 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Drahomirakotlanova uvařila před 2 hodinami
Extra rychlé lívance
Zuzanka A uvařila před 2 hodinami
Zelný salát aneb falešná treska
Janet.P uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Jak zavařit okurky. Okurková sezona je v plném proudu. Je čas vyzkoušet ty nejlepší recepty na zavařování
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Další recepty
Tématické fráze: sterilizace okurek sterilizované okurky sterilizování okůrek recept na okurky recepty na okurky okurky jak dlouho sterilovat okurky jak dlouho sterilizovat okurky čočkofazole jak udělat kvašáky jak sterilovat okurky okurky jinak okurky recepty sterilizování okurek v troubě koupím okurky recepty okurky sterilizace okurek v troubě recept na kvašáky sterilizovane okurky recept okurky naložené v hořčici
Suroviny: okurky sterilované, voda, cukr, ocet, sůl, hořčice plnotučná, kopr, česnek
Okurky v hořčicové marinádě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Wn5g
50 názorů