Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pizza - základní předpis

Hodnocení receptu je 4,9 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 821 kJ /
1 630 kcal
Bílkoviny49,00 g
Tuky26,20 g
Vláknina13,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,25 g
Sůl8,09 g
Sacharidy292,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ze všech přísad vypracujeme vláčné těsto, které necháme na teple půl hodiny kynout. Krok 2: Pak je rozdělíme na osm dílů a z každého dílu vyválíme kulatou placku o průměru 16 cm. Krok 3: Pizzy poklademe oblohou a pečeme v předehřáté troubě při 225 stupních 20-25 minut. Krok 4: Základní těsto obkládáme šunkou, houbami, rajčaty, rybičkami, cibulí a česnekem, nesmí chybět sýr a koření bazalka nebo dobromysl.

Zveřejněno 18. 2. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pizza - základní předpis

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KmJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pizza - základní předpis

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KmJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (22)

jenicek: Proč tak expresivně?

zizalka009: správná doba kynutí je 24 hodin minimálně :-))

super žrádlo:-):-((

..obávala jsem se těstovité pizzy, jak píše Markéta, protože mi nakynuté těsto přišlo řidší, ale výsledek byl velice dobrý, vyšla mi tenká pizza, dělala jsem jí se žampiony, které jsem lehce podusila na pórku plus koření, posypala jsem sýrem..opravdu dobré, dneska pro úspěch musím zopakovat znova, doufám, že se mi povede jako včera :yes: ..jo a do těsta jsem použila olej místo rostlinného tuku a droždí rozdrobila do mouky, žádný kvásek a těsto krásně nakynulo.

Včera jsem pekla, těsto vůbec není pizzové, je to klasický kynutý koláč na slano, ještě k tomu těsto ani pořádně nevykynulo, ani za hodinu. Není to špatné, ale pizza to rozhodně není. ;-(

Výborný recept. Snadné a levné, ta chuť :-) :yes: ...

Jinak mleko do pizzy klasicke nepatri. Je to chleba

A budu plnit klasicky, rajcatova omacka,syr a olivy a nakonec potru po upeceni smesi cesneku,oleje a soli, a krasne to provoni

Tak testo kyne a misto mleka jak davate, tak normalne vodu a olivovy olej trocha a normalni olej a mam skvele etsto,pruzne,nelepi a krasne kyne.

Kate: Můžeš kvásek se špetkou cukru udělat zvlášť - je to větší jistota že je droždí v pořádku. Mně dělává těsto domácí pekárna a tam se droždí rozdrobí na mouku a kvásek se nedělá.;-)

A kvásek se nedělá zvlášť?

Pizza byla dobrá, ale těsto mi nakynulu málo a to ještě za 2 hodiny a ne za 30 minut:-//

:no::no::no::no::no::no::no:

Místo vody jsem tam dala mléko.

Pizza byla dobrá. Akorát do těsta jsem musela dát 300 ml mléka, protože to bylo moc tuhé.

Vypadá výborně,mi pizzu doma zbožnujem.:-p,dávám bodík:yes:

Tématické fráze:
testo na pizu, recept na pizu, recepty na pizu, recept těsto na pizu, pizza recept, lívance bez kynutí, recept na pizzu, pizza recept video, smetanový základ, recept na těsto na pizu, recepty domácí pizza video, těsto na pizzu z domácí pekárny, domácí pizza video, smetanovy zaklad recept, recepty těsto na pizu, recept na pizzu video, pizza na smetanovém základě- recept, těsto na pizu recept, pizza těsto z domácí pekárny, pizza bez kynuti

Suroviny:
mouka hladká, droždí, voda, tuk rostlinný, sůl

Přidat fotografie receptu