Suroviny pro 20 porcí
20porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 41 079 kJ / 9 818 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 176,71 g |
Tuky | 582,91 g |
Vláknina | 39,75 g |
Cholesterol | 3,86 g |
Sodík | 1,61 g |
Sůl | 5,07 g |
Sacharidy | 946,47 g |
Postup přípravy
Z bílků a cukru ušleháme tuhý sníh. Přidáme žloutky a šleháme na nejnižší stupeň. Přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva a kakaem a už jen důkladně promícháme metličkou.
Těsto dáme na papírem vyložený plech a dáme do trouby předehřáté na 180 °C, pečeme cca 30 minut (zkouška špejlí).
Upečený piškot vychladíme a pak vodorovně překrojíme na 2 půlky. Krok 2: Ořechové těsto:
Bílky s cukrem ušleháme na tuhý sníh. Přidáme ořechy a zbytek surovin, lehce smícháme vše v hladké těsto, to přendáme na plech (25×36 cm) vyložený papírem. Dáme péct do trouby vyhřáté na 180 °C cca 30 minut (zkouška špejlí). Krok 3: Krém:
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme 1/2 hrnku mléka, Solamyl a vymícháme.
Zbytek mléka s vanilkovým cukrem přivedeme k varu, přilijeme žloutkovou směs a vaříme do zhoustnutí. Odstavíme, přikryjeme fólií a necháme vychladnout.
V misce vyšleháme máslo a po částech přidáváme vaječnou směs, kterou vyšleháme do hladkého krému.
Zveřejněno 22. 1. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kakao – ořechové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yQ4n
Moje poznámka
Kakao – ořechové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yQ4n
Nejnovější recepty
Pomazánka z balkánského sýra a zakysanou smetanou
Přidáno před 8 hodinami
Pečená husa se dvěma druhy zelí
Přidáno před 8 hodinami
Lučinový knedlík pro diabetiky
Přidáno před 9 hodinami
Kaštanové orecchiette
Přidáno před 10 hodinami
Řezy s malinovým krémem a čerstvými malinami
Přidáno před 10 hodinami
Kávové rohlíky (retro)
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Jan Punčochář připravil skvělou pomazánku na topinku: Ukázal i fígl, jak dosáhnout perfektně křupavého chleba
Vdolky jako z pohádky: Tradiční pečivo chutná mnohem lépe s jablky. Dodají jim na svěžesti a těsto příjemně zvláční
Chutě Evropy: Ve Francii si musíte dát sytou rybí polévku bouillabaisse, šťavnaté hovězí na víně a slaďoučký crème brûlée
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Květák smažený v troubě
Kerstein před 2 minutami
Domácí kmínový chleba
lkoubek21 před 31 minutami
Houskové knedlíky
Komtesina před 46 minutami
Stánkové langoše
MarketaNov před 1 hodinou
Karlovarský knedlík
BetkaK před 2 hodinami
Kváskové kořenové bagety
magdalenka před 2 hodinami
Kuřecí placičky s nivou a šunkou
MichaelaUlbrichova před 3 hodinami
Housky na hamburger
monika.saskova před 4 hodinami
Zavařené papriky
jarmila8511 před 6 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
kakao,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
bílek,
ořechy,
cukr krupice,
med,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
mléko,
cukr vanilkový,
žloutek,
cukr krupice,
solamyl,
máslo,
máslo,
cukr krupice,
kakao,
mléko,
marmeláda,
rum
Komentáře