Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rajská omáčka s pečenou paprikou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

StefanieB StefanieB

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 55 min

70 min (15 min příprava + 55 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie15 263 kJ /
3 648 kcal
Bílkoviny192,94 g
Tuky213,43 g
Vláknina15,10 g
Cholesterol 841 mg
Sodík 1,09 g
Sůl2,21 g
Sacharidy233,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci na rozpuštěném másle s olejem necháme dosklovata osmažit pokrájenou cibuli. Během smažení přidáme rozvonět koření. Poté zaprášíme moukou a umícháme světlou jíšku. Krok 2: K jíšce přidáme rajský protlak a ještě vše krátce za stálého míchání osmahneme. Restováním protlaku částečně srazíme jeho kyselost. Vše zalijeme vývarem a pokud vývar nemáme, zalijeme vodou. Krok 3: Vše řádně promícháme, přidáme cukr (podle vlastní chuti), sůl a rajskou omáčku přivedeme za občasného promíchání k varu. Povaříme cca 10 minut, během vaření podle své chuti případně dosolíme nebo dosladíme. Krok 4: Nakonec omáčku jen přecedíme, abychom z ní odstranili koření a můžeme podávat s houskovým knedlíkem nebo těstovinami a přidáme pečenou papriku. Krok 5: Mleté maso vložíme do mísy s jemně nakrájenou cibulí, vejcem, solí a pepřem. Pečlivě promícháme, můžeme zahustit trochou strouhanky. Z paprik opatrně vyjmeme semeník a bílá žebra, papriky naplníme masovou směsí a upěchujeme. Zbylé maso můžeme vytvarovat do tvaru koulí. Krok 6: Plněné papriky vložíme do zapékací mísy nebo do hlubokého pekáče, podlijeme vodou a pečeme cca 45 minut.

TIP: Pečené plněné papriky mají výbornou chuť. Jak je připravit a s jakou přílohou podávat

Zveřejněno 2. 12. 2022

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajská omáčka s pečenou paprikou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkNj6

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rajská omáčka s pečenou paprikou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkNj6

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Papriky taky peču v troubě, ale do masa dám pro zjemnění cca 1/2 namočeného rohlíku v mléce. Rýži do masa dávají hodně na Slovensku.

Tonja: To máte pravdu ;-)
I když jsem nedala rýži, tak masíčko bylo výborné.
Každý máme jiné chutě a každá vaří jinak.

My jsme zvyklí do masa přimíchat rýži a tím papriky plnit. Připadá nám náplň vláčnější, méně tuhá, prostě podle nás lepší.

Suroviny:
máslo, olej, cibule, mouka hladká, sůl, tymián, bobkový list, koření nové koření, vývar masový, pepř celý, protlak rajčatový, cukr krupice, paprika, maso mleté, sůl, vejce, strouhanka, cibule, pepř

Přidat fotografie receptu