Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 263 kJ / 3 648 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 192,94 g |
Tuky | 213,43 g |
Vláknina | 15,10 g |
Cholesterol | 841 mg |
Sodík | 1,09 g |
Sůl | 2,21 g |
Sacharidy | 233,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: V hrnci na rozpuštěném másle s olejem necháme dosklovata osmažit pokrájenou cibuli. Během smažení přidáme rozvonět koření. Poté zaprášíme moukou a umícháme světlou jíšku.
Krok 2: K jíšce přidáme rajský protlak a ještě vše krátce za stálého míchání osmahneme. Restováním protlaku částečně srazíme jeho kyselost. Vše zalijeme vývarem a pokud vývar nemáme, zalijeme vodou.
Krok 3: Vše řádně promícháme, přidáme cukr (podle vlastní chuti), sůl a rajskou omáčku přivedeme za občasného promíchání k varu. Povaříme cca 10 minut, během vaření podle své chuti případně dosolíme nebo dosladíme.
Krok 4: Nakonec omáčku jen přecedíme, abychom z ní odstranili koření a můžeme podávat s houskovým knedlíkem nebo těstovinami a přidáme pečenou papriku.
Krok 5: Mleté maso vložíme do mísy s jemně nakrájenou cibulí, vejcem, solí a pepřem. Pečlivě promícháme, můžeme zahustit trochou strouhanky. Z paprik opatrně vyjmeme semeník a bílá žebra, papriky naplníme masovou směsí a upěchujeme. Zbylé maso můžeme vytvarovat do tvaru koulí.
Krok 6: Plněné papriky vložíme do zapékací mísy nebo do hlubokého pekáče, podlijeme vodou a pečeme cca 45 minut.
Zveřejněno 2. 12. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rajská omáčka s pečenou paprikou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DkNj6
Moje poznámka
Rajská omáčka s pečenou paprikou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DkNj6
Nejnovější recepty
Pomazánka z balkánského sýra a zakysanou smetanou
Přidáno před 8 hodinami
Pečená husa se dvěma druhy zelí
Přidáno před 8 hodinami
Lučinový knedlík pro diabetiky
Přidáno před 10 hodinami
Kaštanové orecchiette
Přidáno před 10 hodinami
Řezy s malinovým krémem a čerstvými malinami
Přidáno před 11 hodinami
Kávové rohlíky (retro)
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Jan Punčochář připravil skvělou pomazánku na topinku: Ukázal i fígl, jak dosáhnout perfektně křupavého chleba
Vdolky jako z pohádky: Tradiční pečivo chutná mnohem lépe s jablky. Dodají jim na svěžesti a těsto příjemně zvláční
Chutě Evropy: Ve Francii si musíte dát sytou rybí polévku bouillabaisse, šťavnaté hovězí na víně a slaďoučký crème brûlée
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koláčky "rumáčky"
Pecula před 21 minutami
Květák smažený v troubě
Kerstein před 28 minutami
Domácí kmínový chleba
lkoubek21 před 56 minutami
Houskové knedlíky
Komtesina před 1 hodinou
Stánkové langoše
MarketaNov před 2 hodinami
Karlovarský knedlík
BetkaK před 2 hodinami
Kváskové kořenové bagety
magdalenka před 3 hodinami
Kuřecí placičky s nivou a šunkou
MichaelaUlbrichova před 4 hodinami
Housky na hamburger
monika.saskova před 5 hodinami
Suroviny:
máslo,
olej,
cibule,
mouka hladká,
sůl,
tymián,
bobkový list,
koření nové koření,
vývar masový,
pepř celý,
protlak rajčatový,
cukr krupice,
paprika,
maso mleté,
sůl,
vejce,
strouhanka,
cibule,
pepř
Komentáře (3)