Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jazyk na smetaně s nivou

Hodnocení receptu je 4,5 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 693 kJ /
1 361 kcal
Bílkoviny23,19 g
Tuky124,27 g
Vláknina2,75 g
Cholesterol 195 mg
Sodík 2,69 g
Sůl6,70 g
Sacharidy36,01 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve si uvaříme jazyky doměkka jen v čiré vodě, sůl přidáme až ke konci vaření. Pak je namočíme do studené a sloupneme (jde to dobře), nakrájíme na plátky. Krok 2: Na nakrájenou anglickou slaninu a olej dáme orestovat nasekanou cibuli, až začíná mít zlatou barvu přidáme jazyky, které také chvíli restujeme, přidáme koření tymián, oregano, rozmarýn, pepř a mírně osolíme, zalijeme malým množstvím vývaru z jazyka a necháme asi 10 minut dusit. Krok 3: Pak nastrouháme do omáčky nivu a dáme marmeládu, opět přilijeme vývar z jazyka tolik, abychom měli dost omáčky, nalijeme obě smíchané smetany, v trošce vývaru rozpustíme solamyl a omáčku zahustíme, necháme převařit a doladíme chutě.

Zveřejněno 25. 8. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Něco malinko podobného jsem kdysi četla na nějakém portále, že toto jídlo vyšlo jako vítěz v nějaké kulinářské soutěži v Č.Budějovicích.

Zasloužilo si to, já už to vařím takhle předělané po několikáté a troufám si říct, že je to lepší(i levnější), než svíčková!

Ze zbytku vývaru je výborná polévka!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jazyk na smetaně s nivou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pQjr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jazyk na smetaně s nivou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pQjr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

patslad: Patriku děkuji, fakt jsi mě potěšil, že chunalo :yes:

Bylo to vynikající, děkuji za tento recept. :yes: Akorát jsem musel improvizovat - omylem jsem si při nákupu s dovozem domů objednal ne smetanu, ale smetanový pribináček (včetně zakysané varianty). Zjistil jsem to až při vaření: ze zoufalství jsem zariskoval a použil je - a vyšlo to... Bylo to fantastické a nebylo třeba zahušťovat.

Bibi,já jsem technický antitalent a diletant,já fotit vůbec neumím a co hůř-nemám ani foťák;-(jen v mobilu a vůbec nevím,jak bych ty fotky z toho mobilu dostala sem..jak říkám,jsem fotoblbka:-(ale zase mám jiné přednosti-ráda vařím;-)tak zase někdy-kolegyňko:-Dna kterém oddělení pracuješ:-?

Rebeko, kolegyně-sestřičko, to jsi mě potěšila moc, že jsi to vyzkoušela a jak čtu, pochutnali jste si:-pZrovna jsem vyndala jazyky z mrazáku a tak zase budu něco vymýšlet, ale až na zítra. Tak díky za vyzkoušení ,za bod a ještě jsi mohla přidat fotičku;-)

Bibi,právě jsem dovařila,je opravdu vynikající:-pmarmeládky jsem dala kapku víc-lžičku marmelády z černého rybízu a dvě lžičky "rybíz alá brusinky",doladila jsem dle dop.chutě-pár kapek citronu,malinko dosladila-nevěděla jsem,jaká má být výsledná chuť:-Onicméně je to naprosto mňamozní,výborné,jedinečné:-):-!:yes::yes:děkuji,ukládám a určitě zopakuju;-)..a bodík pro tebe:-D

Bibi, omáčka vypadá teda mňamózně:-p:yes:

Jani, to je taťkova porce, já chvátala s focením od rozdělané práce a pozor:-!ještě si přidal;-)doufám, že zbyde na zítra:-Da dík, že se vám to líbí;-)

Bibinko, to je přímo odporně dobré už při čtení :-D;-):-p:yes:

Bibi, ty si pořiď větší talíře!:-D:-)) Dala bych si hneeeed!:-p:-p:yes:

Tématické fráze:
vepřový jazyk na smetaně, pokrmy z nivy, pokrmy s nivou, rybízové pokrmy, pokrmy ze zakysané smetany, vepřový jazyk na na smetaně videorecept, recepty vepřový jazyk na smetaně, pokrmy z nivou, vareni veprovy jazyk na smetane, vepřové jazyky na smetane, jazyk recept, vepřový jazyk na smetaně recept, veproví jazyk recept, recepty vepřový jazyk, trendy pokrmy a fotky, vaření jazyku, niva v pokrmech, olej na včelí píchnutí, pokrmy ze zakysane smetan, vepřové srdce recept

Suroviny:
jazyk vepřový, slanina anglická, smetana zakysaná, smetana sladká, vývar, marmeláda rybízová, sýr niva, tymián, koření oregáno, rozmarýn, pepř, solamyl, olej, sýr niva

Přidat fotografie receptu