Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Broskve v lístovém těste

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 869 kJ /
1 881 kcal
Bílkoviny26,18 g
Tuky119,81 g
Vláknina8,50 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 285 mg
Sůl0,61 g
Sacharidy170,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Hrozienka opláchneme a namočíme do rumu na 30 minút alebo ich zalejeme vriacou vodou tak, aby boli hrozienka zakryté a pridáme rumovú esenciu. Takto namočené hrozienka budú hotové skôr, stačí počkať 10 minút. Krok 2: Lístkové cesto rozvaľkáme na plát. Rozrežeme na 6 štvorcov. Krok 3: Umyté broskyne rozrežeme na polovice, vyberieme kôstku a jamku po kôstke naplníme predom namočenými hrozienkami. Hrozienka v broskyni zakryjeme piškótou a piškótou smerom dole uložíme broskyne na cesto, ktoré sme predtým celé potreli rozšľahaným vajíčkom. Broskyne posypeme škoricovým cukrom. Krok 4: Cestom prekryjeme broskyňu do tvaru taštičky a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote cca 175°C do zlata. Vyberieme a hneď posypeme práškovým cukrom. Podávame buď za tepla alebo za studena.

Zveřejněno 26. 8. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Broskve v lístovém těste

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mQWA

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Broskve v lístovém těste

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mQWA

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Terezko, tak toto se mi opravdu moc líbí! :-p:-p I hezky nafocený postup. Bodík 5.:yes:

:-O Výborný recept a krásně nafocený obrázkový postup.:yes: Jani, těsto drží, protože základ těsta (celý čtverec) je potřený rozšlehaným žloutkem (a proto cípy těsta, když se překryjou drží). Aktuální recept, broskve jsou teď všude.:-p Tejajo, posílám bodíka.:yes:

Je to fakt nádhera, to kdybych měla na stole..hmmmm:-p

;-):-p:-p:-p:yes:

Janka, cesto drží, veď aj jablká v župane držia. Myslím, že pokiaľ sú kompótované broskyne tvrdé, že by šli použiť.

Teda to je super! A to těsto tak drží na té broskvi? Co to s ní udělá s tou broskví? Jéé, to fakt vypadá dobře! S kompotovanou broskví se to asi nedá dělat, že?:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
broskve, listové těsto s broskvemi, broskve recepty, broskev v listovém těstě, broskve v rumu, listové těsto broskev, broskev, broskve v lístkovém těstě, zapečené broskve v listovém těstě, lístkové těsto broskev, listové těsto, broskve, listkové těsto s broskvemi, listové těsto a broskev, liskove testo s broskvemi, růžičky z broskve, lískové těsto a broskev, broskve s lískovém těstu, lístkové těsto broskve, recepty-broskve, broskev recepty

Suroviny:
těsto listové, broskve, piškoty, cukr skořice, rozinky, rum, vejce, cukr moučkový

Přidat fotografie receptu