Slovensko-maďarská gulášovka s bramborovými knedlíčky
Poctivá gulášová polévka z hovězí kližky s kapii přijde k chuti a příjemně zasytí. Naši východní sousedi ji rádi konzumují s bramborovými knedlíčky. Tato kombinace je sice neobvyklá, ale chutná skvěle.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 5 409 kJ / 1 293 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 96,32 g |
Tuky | 30,22 g |
Vláknina | 22,81 g |
Cholesterol | 394 mg |
Sodík | 1,14 g |
Sůl | 2,73 g |
Sacharidy | 148,68 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Někomu se bude zdát tako kombinace s bramborovými knedlíčky nezvyklá. To se mi zdálo také, ale moc nám to na Slovensku chutnalo.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
20. 9. 2023 19:36
Merylas (moderátorka): Nic se neděje, já už si zvykla, že se nedaří. Ale dneska byl na vině kocourek! Stejně se zbaští! Já vím, že to bylo na velkém plameni a má se vařit pomaličku, jen probublávat.
20. 9. 2023 19:10
Veronika.Hrozna: Řekla bych, že vaření trvá jen chvilku a je třeba to hlídat. Já nechám bramborové knedlíky zavařit a pak stáhnu, aby se vařily volněji. Tak třeba příště to už vyjde.
20. 9. 2023 11:48
Merylas (moderátorka): Uvařila jsem je, den dopředu. Dopadlo to jako vždycky, jeden se dokonce rozvařil. Nevadí ! Rozhodně nemám ty krásné uvařené, kulaťoučké zlatíčka, co se válejí u Ruby Room doma, v polévce. Asi jsem to vařila moc prudce a zdržel mě i kocourek, který si chtěl hrát, když jsem je vařila. Možná i dvě minuty déle. Aspoň, že se mám na koho vymluvit!
19. 9. 2023 18:50
Veronika.Hrozna: Dala bych méně, těch ingrediencí není mnoho a ještě je tam rozpětí u mouky, záleží na bramborách, takže těžko radit. Ale tak jednu malou lžičku. Když se dá hodně, tak by mohly být pak po uvaření tuhé.
19. 9. 2023 18:19
Merylas (moderátorka): Pozítří je vařím, jseš zlatíčko a jestli to vyjde, tak dám vědět ! Asi 1 PL škrobu??? Konečně se mi jednou nerozvaří, myslím!
18. 9. 2023 12:48
Veronika.Hrozna: Tak to nevím, nikdy s tím nemám problém a to je dělám dost často.
18. 9. 2023 10:25
Veronika.Hrozna: Pomohlo by přidat malinko bramborového škrobu, aby lépe držely pohromadě. Ale ne moc, to by byly zase tuhé.
18. 9. 2023 09:14
RubyRom: Mě se to vždycky u vaření, tak nějak rozleze a nemám chuť to mrazit. Zřídka se povedou, to je asi od brambor, nebo ruce.......
17. 9. 2023 10:04
Romi o brambor.knedlíčcích v gulášovce slyším také poprvé,ale moc se mi to líbíZ těch uvařených brambor musí být moc dobré.Díky za receptJá dělám knedlíčky ze syrových,z těsta na bramboráky
16. 9. 2023 19:05
Veronika.Hrozna: Bramborové knedlíky do mrazáku dávám běžně. Většinou dělám vždy plněné s uzeným do zásoby a tyhle malé taky.
16. 9. 2023 18:50
lenka.janatkova (moderátorka): Já se to taky naučila vařit až tady, je to chutné. Jen je škoda, že bramborové knedlíčky nejdou dát do mrazáku, musí být čerstvé a dávám do nich česnekovou pažitku, teda, když naroste. Když nemám, tak hodně petželové natě.
16. 9. 2023 15:50
O gulášovce s knedlíčky slyším poprvé díky za zajímavý recept
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Mandlové šneky
Přidáno před 11 hodinami
Krkovička v jogurtu opečená na přepuštěném másle
Přidáno před 13 hodinami
Cordon bleu z tousťáku
Přidáno před 14 hodinami
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno 8. 5. 2024 18:11
Jablkové buchtičky
Přidáno 8. 5. 2024 13:15
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno 8. 5. 2024 13:03
Právě bylo uvařeno:
Jarní křupavý salát
clova uvařila před 21 minutami
Sváteční koláčky
hkleslova@seznam.cz uvařil před 44 minutami
Vepřové na žampionech, kari a smetaně
RenKa73 uvařila před 3 hodinami
Chřest s jahodami a mozzarelou
bludicky uvařila před 3 hodinami
Zeleninové lívanečky
vendyb uvařila před 3 hodinami
Toastová pizza v troubě
Duchy29 uvařila před 3 hodinami
Rybízovo-jogurtový koktejl
jankohrasko uvařila před 3 hodinami
Oříškovočokoládové sušenky
PunkyLucik uvařila před 4 hodinami
Sekaná v anglické slanině
eliskac uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jaké udělat knedlíčky do polévky? Které jsou ty nejoblíbenější a do jakých polévek se nejvíce hodí
Zeleninové „kostky“ skvěle dochutí vývar či omáčku: Připravené je máte během okamžiku a jsou úplně bez chemie
Gastro glosa: Kuchařka pro dceru končí, ale prosím, milá Florentýno, nepřestávej recepty psát...
Další recepty
Suroviny: kližka hovězí, sádlo, cibule, sůl, pepř mletý, majoránka, kmín mletý, česnek, paprika sušená sladká, kapie, mouka hladká, brambory, žloutek, sůl, mouka hrubá
Slovensko-maďarská gulášovka s bramborovými knedlíčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9r9Z8
12 názorů