Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Linecké křehké

Pokud byste chtěli vyzkoušet křehké linecké cukroví slepované marmeládou a nebo jinou náplní, můžete ho připravit podle tohoto receptu. Křehkost zaručuje přidání bramborového škrobu do těsta.

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby odležení těsta a chladnutí po upečení

50 min (40 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta a chladnutí po upečení)

17. 12. 2023 21:51

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie17 886 kJ / 4 275 kcal
Bílkoviny48,61 g
Tuky224,89 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 1,11 g
Sodík 131 mg
Sůl0,24 g
Sacharidy509,65 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Roky již upravuji původní recept po babičce tak, aby se mi těsto dobře zpracovávalo a především dobře válelo, i když si poleží třeba pár dní v lednici. Díky škrobu je těsto krásně vláčné, dobře se válí a linecké je po upečení křehčí. Letos jsem použila domácí vanilkový cukr a pár kapek citronového oleje místo kůry.

Stejné těsto, ovšem s hladkou moukou i místo škrobu používám na košíčky. Čistě z hladké mouky není těsto po upečení tak křehké, což se na košíčky hodí.

Tento recept používám i na kávové cukroví tak, že přidávám dvě lžíce mleté kávy.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Suroviny: máslo, mouka hladká, škrob bramborový, cukr moučkový, cukr vanilkový, vejce, žloutek, kůra citronová, marmeláda

TopRecepty.cz

Linecké křehké

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/L9vBv