Mražený špenátový protlak
Z přebytků čerstvého špenátu z jarní nebo podzimní sklizně můžete udělat protlak a zamrazit ho na pozdější použití. Hodí se pak jak na polévky, tak i na přípravu hlavního chodu. Třeba s vařeným bramborem a sázeným vejcem a nebo pečeným vepřovým masem.
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Špenát pěstuju na zahrádce a mám dvě sklizně ročně, na jaře a na podzim. Špenát je třeba v určitou dobu sklidit, aby nevybíhal do květu. Přebytky zpracovávám tímto způsobem, jelikož mám špenátu hodně, tak hrnec používám o objemu 10 litrů.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 1. 2024 11:51
21. 1. 2024 20:21
21. 1. 2024 12:59
20. 1. 2024 13:59
20. 1. 2024 10:07
19. 1. 2024 21:36
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pečené ziti
Přidáno před 1 hodinou
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 3 hodinami
Mňamka
Přidáno před 3 hodinami
Ptačí mléko se špetkou skořice
Přidáno před 4 hodinami
Králík s bůčkem v multifunkčním hrnci
Přidáno před 10 hodinami
Bramborovo-květákové krokety s holandskou omáčkou a zeleninovým salátem
Přidáno před 14 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Rýžový nákyp
Lokomotiva uvařil před 3 minutami
Segedínský guláš
Mortishia uvařil před 20 minutami
Pečené ziti
Moanka uvařila před 34 minutami
Katův šleh
AnulkaB uvařila před 1 hodinou
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Marcela0123 uvařila před 1 hodinou
Pečené plněné papriky
Marcela0123 uvařila před 1 hodinou
Výborné lasagne
aknelkad uvařila před 1 hodinou
Libečková polévka
JanaDordov uvařila před 1 hodinou
Chutné vafle
mikii uvařila před 1 hodinou
Čočka na kyselo (bez mouky)
projach uvařila před 2 hodinami
Další recepty
Suroviny: špenát čerstvý
Mražený špenátový protlak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QW6B0
6 názorů