Masové kuličky v rajské omáčce s povidly
Mezi tradiční české omáčky patří bezesporu rajská. Vyzkoušejte do ní přidat povidla, její chuť bude zajímavější a výraznější. Omáčku s masovými koulemi podáváme s knedlíky, nebo těstovinami.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 4 888 kJ / 1 168 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 122,21 g |
Tuky | 54,20 g |
Vláknina | 5,96 g |
Cholesterol | 638 mg |
Sodík | 549 mg |
Sůl | 1,17 g |
Sacharidy | 46,13 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Omáčka s povidly má výraznou chuť. Dejte raději jednu lžíci a po ochutnání přidejte druhou. Mně to přišlo se dvěma akorát, ale záleží na chuti. Množství surovin je orientační, hustotu a množství omáčky doladíte podle sebe.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 3. 2024 09:15
15. 3. 2024 09:13
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 10 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 11 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 13 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 14 hodinami
Snídaňový toust
Přidáno před 17 hodinami
Kynuté věnečky s mandlemi a skořicí
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Uzená krkovice se staročeským zelím
Pavelvan uvařila před 7 hodinami
Plátky panenky na másle
bohdana uvařila před 7 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Fitulka uvařila před 7 hodinami
Pstruh pečený v troubě
Fitulka uvařila před 7 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Fitulka uvařila před 7 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
maresdag uvařila před 8 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
Javor uvařila před 9 hodinami
Pečené vepřové koleno
Jirik S uvařil před 10 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky
panilek uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pět variant chřestu: Krémová polévka pro labužníky, dokřupava osmažený v těstíčku a luxusní chuť má jako náplň v palačince
VIDEO: Eliška otestovala, kde mají v Praze nejlepší větrník. Našla skvost, podprůměrně suroviny i jedno překvapení
Jak pěstovat mátu. Oblíbená bylinka je nepostradatelná na bylinkové zahrádce i v kuchyni
Další recepty
Suroviny: maso mleté mix, cibule, vejce, paprika, mléko, rohlík, škrob kukuřičný, pepř mletý, sůl, vývar masový, máslo, mouka hladká, povidla švestková, protlak rajčatový, koření nové koření, bobkový list, sůl, cukr, skořice
Masové kuličky v rajské omáčce s povidly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYP1R
2 názory