Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Feferonová pasta - pálihub

Máte rádi pálivé pokrmy? Tato pasta vám skutečně zpestří všechna oblíbená jídla od uzenin, přes guláše, k topince, pod maso nebo jen tak k příloze. Pozor! Je opravdu pálivá, ale také naprosto vynikající.

Hodnocení receptu je 4,9 (30×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 20 min

40 min (20 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

2 sklenice o objemu 300 ml

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 280 kJ /
784 kcal
Bílkoviny17,52 g
Tuky2,13 g
Vláknina12,21 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,48 g
Sůl16,17 g
Sacharidy169,87 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z feferonek odstraníme stopky a povaříme je zhruba 10 minut. Stroužky česneku oloupeme. Krok 2: Pak feferonky scedíme, smícháme s česnekem, octem, solí, kečupem a rozmixujeme je. Krok 3: Směs nalijeme do hrnce a ještě chvíli provaříme. Krok 4: Pak nalijeme do skleniček, dobře jim otřeme hrdla, zavíčkujeme a sterilujeme 10 minut.

TIP: Pálivé i pořádně řízné recepty

Zveřejněno 22. 10. 2009

Poznámka autorky JanaDorazinova

Můžeme používat k párkům, do gulášů, pod maso, ale opatrně, směs je opravdu hodně pálivá.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Feferonová pasta - pálihub

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wVjw

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Feferonová pasta - pálihub

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wVjw

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (36)

Dělal jsem z papriček Jalapeňos

Dobrý večer, chtěl jsem se zeptat jak dlouho pasta výdrží;-) dekuji

děláme mnoho let a je opravdu vynikající.

zdehor11: No, opravdu je to síla. Když jsem to dělala podruhé, vzala jsem si ty tenké rukavice a i tak mne pálily ruce:-))

a pálí mne i brada a ruce a celej člověk jak jsem Pálihub vařila, ale je to mňamka, díky za recept:-)

Jirka::-D:-D buď rád, že sis neprotřel oči :-)

Nic složitého a opravdu dobrota. Jen jsem neměl olíznout vařečku co jsem s ní míchal ten lektvar ... ,, Huba ,, v jednom ohni :yes:

.. při vaření hoooodně větrat !!

monika: Koukám se, že na obrázku mám kulaté červené a zelené feferony. Ne kapii;-) Níže jsou červené čili papriky-podlouhlé;-)

dobrý den prosim Vás na obrázku máte aj červenu papriku -kapiu ide do tejto zmesi _? dakujem

:-K dobrý nápad ďakujem :yes:

Pajaska :-D:-))

Tak tohle dělat jen venku a v chirurgických rukavicích.:-O:-*Bude to síla,ale moc se hodí.Kam se asi hrabe Tabasko ne?:-D:-D

je to super, dneska sem si dala a mlaskala si:-) Hned jak mi dozrají další papričky udělám znovu at mám zásobičku:-) jo a bodík ještě dávám

MajkaM, právě jsem to dodělala, ještě mne pálí ruce:-D, jen z toho, jak jsem papričky umývala. Tentokrát jsem použila větší čilipapričky. Tak už jen když vařily, to byla síla, ale fakt, kdo má ostré rád, lze použít do gulášů, do tatarské omáčky-smíchat malé množství a je z toho ďábelská omáčka, stačí malinko, já si to ráda smíchávám i s hořčicí k párku, nebo klobáse.;-)

Tématické fráze:
pasta z čili papriček, pasta z feferonek, pasta z feferonek recept, pasta z chilli papriček recept, cili pasta, čili pasta recept, feferonky pasta, chili zeleninová pasta, pasta z chilli papriček, pasta s feferonek, feferonková pasta, chili pasta, zavařování čili papriček, pasta s čili papriček, chilli pasta recept, pasta z čili papričky, čili papričky v soli, chili pasta recept, feferonková pasta recept, pasta z čili

Suroviny:
feferonka, česnek, ocet, sůl, kečup sladký

Přidat fotografie receptu