Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marokánky III - cukroví

Recept na marokánky je ve své podstatě velmi jednoduchý a můžete jej upravit podle své chuti a domácích zásob ořechů a sušeného nebo kandovaného ovoce. Můžete, ale není nutné, nakonec zdobit čokoládou.

Hodnocení receptu je 5,0 (43×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

marunda marunda

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 10 min

50 min (40 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 650 kJ /
2 067 kcal
Bílkoviny35,82 g
Tuky126,39 g
Vláknina12,92 g
Cholesterol 270 mg
Sodík 110 mg
Sůl0,25 g
Sacharidy190,21 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu vyhřejeme na 180 °C.
Plechy vyložíme papírem na pečení. Krok 2: Mléko, cukr, máslo a mouku smícháme, dáme na plotýnku a povaříme asi minutu. Přidáme mandle pokrájené na větší kusy, kandované ovoce a odstavíme z ohně. Krok 3: Směs dáme do chladu vystydnout (nejlépe přes noc), aby bylo máslo ztuhlé. Lépe se pak tvarují. Krok 4: Na plech s pečicím papírem tvoříme malé hromádky, které vidličkou máčenou ve studené vodě, upravujeme na ploché placičky. Krok 5: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C, až začnou okraje zlátnout, ale hlídáme, aby se nepřipálily. Studené z jedné strany mažeme čokoládou.

TIP: Jak uskladnit marokánky, aby vydržely co nejdéle vláčné a chutné

Zveřejněno 8. 11. 2009

Poznámka autorky marunda

Marokánky jsou stále vláčné, nejsou to jako ty z krámu - ty jsou tvrdé. Do hmoty můžete dát cokoli - veškeré ořechy, nemusí to být jen mandle. Dávala jsem i para ořechy, lískáče, co kdo má rád, ale bez slupek. Ovoce můžete dát také víc.

Jen je při pečení hlídejte, připalování jde rychle.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marokánky III - cukroví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VAQ9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marokánky III - cukroví

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VAQ9

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (58)

Kacenka999: nemáte zač :-)

marunda: moc děkuji ????

Kacenka999: zkuste 8-10minut, ale hlídat. Já letos pekla jiné, tak už nevím.

Prosím jak dlouho asi péct?

Martina Habartová:tak nedáš máslo ani mléko a kolik dáváš šlehačky? ten jeden kelímek, nebo krabičku

Martina Habartová 8. 12. 2014 14:43
..jsou opravdu vynikající:yes: jen já dávám místo mléka a másla šlehačku je to rychleší a řekla bych chutnější;-)

Alexiss:tak supr. Jsou fakt vynikající

Právě peču, z dvojité dávky. Recept podobný.
Tady jsem ale objevila skvělou fintu s "rozplacatěním" namočenou vidličkou. Že mě to dříve nikdy nenapadlo. :-8;-) +26:yes:

Jani, tak to jsem ráda, že chutná, já to také zkusím s méně másla, ale až za rok, letos už jsem je měla, než jsem daly holky komentáře. Já je mám upečené, ale nikdo to nechce a ani já nějak nemám chuť.
Ale zjistila jsem že když dám z chladu jakékoli cukroví na stůl doma na talíř, nebo podnos, tak je suchý a tvrdý a vůbec mi nechutná.
Pak jsem si nandala do práce do dozy s víčkem a po těch čtyřech hodinách v krabičce a v pokojové teplotě, to krásně změklo a zvlhlo. Moc dobré cukrovíčko. Mluvím o jakémkoli cukroví.
Tak letos jen cukroví v dóze a nikde jinde

Peti:-Ktyto marokánky od Tebe peču již druhým rokem, letos se po nich tak zaprášilo:-p, že jsem včera pekla ještě z 1 a 1/2 dávky a protože jsem si přečetla komentáře, zjistila jsem, že děvčata dala méně másla, zkusila jsem to taktéž, na 1 a 1/2 dávky jsem dala 150g másla a úplně to stačilo:yes: tímto děkuji Lucy:-K a Llilaa:-K, jsou skutečně výborné:yes:, měkké;-) a neodolatelné:-8.
Bodík jse dala již vloni, dnes tedy jen děkuji:-K:-K:-K

LLilaa: tak to mám radost, já už také příště zkusím málo másla.

Taky jsem dala jen 100g másla, opravdu stačí, jsou božské, dělala jsem poprvé a teď už budu dělat pořád;-) díky moc za recept, dávám bodík:yes::-K

tak si to doma hned upravím, díky:yes:

tak jsem ubrala na 100g másla a jsou pořád stejně výborné a nejsou mastnéé :-K

hm, to jsou mastné, ale když je recept, tak se podle toho řídím, ale mohla bych taky ubrat a snad se tomu nic nestane. Už je mám na letošek hotové, tak si budu pamatovat na příští rok

Tématické fráze:
marokánky placičky ze smetany, marokánky recept, marokánky ze slehacky, vyborne marokánky, jak dlouho péct marokánky, marokanky, marokánky ze salka, jak dlouho se pečou marokánky, jak péct marokánky, ořechové marokánky, kdy péct marokánky, tvrdé marokánky, dobré marokánky, rychlé marokánky, marokánky se smetanou, cukroví marokánky, na kolik stupnů péct marokánky, marokánky recept se smetanou, na kolik se pečou marokánky, marokánky tvrdé

Suroviny:
mléko, cukr krupice, máslo, mouka hladká, mandle, ovoce kandované, čokoláda mléčná

Přidat fotografie receptu