Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šumava s kváskem

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 225 kJ /
2 444 kcal
Bílkoviny68,28 g
Tuky34,69 g
Vláknina38,65 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,42 g
Sůl16,00 g
Sacharidy445,33 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny dáme do pekárny (tekuté, sypké, na mouku na jednu stanu kvásek, na druhou droždí) a zapneme základní program.

Zveřejněno 19. 12. 2009

Poznámka autorky cathleen

Veliký, pružný chleba.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šumava s kváskem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2xo1

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šumava s kváskem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2xo1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Cathleen kvásek mám dost hustý a odebrala jsem malinko vody.Měla jsem dát asi větší chléb a program klasik, já jsem dala střední a celozrnný.Nicméně jsem ho nakrojila a je moc výborný, ten propadlý vrch jsem uřízla a vypadá dobře, je nadýchaný:yes::yes:Určitě budu zkoušet, protože mi chutná moc:yes:Já se nevzdám:-D

Iri, jak mas husty kvasek? Kdyz se chlebik propadne, je to zpusobeno vetsim mnozstvim drozdi nebo tekutiny v teste. Proto se ptam na kvasek, ja ho mam hodne husty. Jestli budes chleba zkouset jeste jednou, odeber z odmerene vody 2-3 lzice pryc.

Dneska jsem dělala, nevím kde se stala chyba, chlebík naběhl až k okýnku a pak se mi propadl, jestli jsem dala špatný program,dala jsem celozrnný, okýnko bylo celé mokré;-(
Musím někde dělat chybu, ale jakou:-O

Hani, je nádherný! Děkuju za pochvalu i fotky:yes::yes::-)

Když Šumava, tak to by bylo, abych to nevyzkoušela:-D chlebík jsem pekla už před svátky, ale nebyl čas dřív vložit fotky:-(, ale od té doby jsem ho už pekla 3x, moc nám chutná, určitě bude na našem jídelníčku častěji.:yes: dala jsem víc kmínu, máme ho rádi, jinak jsem všechno dodržela jak je psáno.:yes::yes::yes:
Ivi, posílám další bodík:yes: +

Ivi, dnes jsem pekla tvůj chlebík. Moc nám chutná, je vysoký, měkký, pórovitý a opravdu moc dobrý. Dala jsem malinko více kvásku a brambor a pak jsem musela zase malinko přidat mouky - hladké pšeničné. Kmín jsem dala napůl celý a drcený. A ty mouky mi moc jemné nepřipadaly. Co jsem měla, to jsem použila. Děkuji za recept, určitě budu dělat častěji. Je to za +:yes::-K Dovolila jsem si přidat foto.:-8

Hezký chleba,:yes::yes: takový se mně nikdy nepovedl.;-(
Posílám bod.:-K:-K

už vidím, že mám opět co zkoušet ;-)

To se mi líbí, mezi svátky přijde na řadu :-p:yes::yes:

Hmmmm, voní až k nám :yes:

Cathleen:yes:4.

No jo, chlebík, jako malovaný!!;-)

Chlebík vypadá lákavě :-)
Ukládám k vyzkoušení :-K

Tématické fráze:
kvaskovy chleb sumava, kváskový chleba šumava, kvaskový chleb šumava recept, co s kváskem, chleba šumava kváskový, chléb šumava s kváskem, chleb sumava recept, recept šumavský chleba kváskový, chléb šumava kváskový, recepty s chlebovým kváskem, recepty s kváskem, šumavský chléb z kvásku, chleb sumava z kvasku, co dělat s kváskem, kváskový chleba šumava recept, recept na chleba s chlebovým kváskem, domaci chleb sumava z kvasku, recept na chleba ze sušený fermentovaný kvásek, domací sumavský chleba z z kvásku, chleba šumava z kvasku

Suroviny:
voda, brambory, kmín celý, cukr, sůl, olej, droždí, kvas žitný, mouka celozrnná pšeničná jemná, mouka celozrnná žitná jemná, mouka žitná chlebová, mouka chlebová pšeničná

Přidat fotografie receptu