Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tmavší kmíňák (chleba)

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 651 kJ /
2 068 kcal
Bílkoviny54,25 g
Tuky36,50 g
Vláknina30,50 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 9,63 g
Sůl24,00 g
Sacharidy365,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do pečky dáme suroviny jak je psáno za sebou. Troubu nastavíme na těsto a po půl hodině vyndáme na vál, ještě propracujeme a vytvarujeme chleba jaký chceme mít (kulatý,veku...) Krok 2: Pekla jsem ve skleněném pekáčku, tak vymazat olejem, přikrýt a nechat hodinu na teple kynout. Krok 3: Pak potřít vodou, posypat kmínem a hrubou solí, vložíme do vyhřáté trouby na 220°C a po 10 minutách teplotu snížíme na 170°C a dopečeme tak 45 minut, až má chleba tmavší kůrku a při zapíchnutí špejle zůstane suchá. Krok 4: Dáme ho do ošatky, nebo na mřížku potřeme olejem a necháme vystydnout. Krok 5: Během pečení můžeme 1-2x potřít vodou.

Zveřejněno 4. 1. 2010

Poznámka autorky Bibinka

Zdroj: Zdravý životní styl-chleba upraven

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tmavší kmíňák (chleba)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vl6m

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tmavší kmíňák (chleba)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vl6m

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

olousek 68: Oloušku, jsem moc ráda, že chlebík chutnal;-) Jinak tě vítám v naší Topkové rodině a přeji ti, aby se ti u nás líbilo:-K

Jednoduchý a hoooodně dobrý :yes::-p

Janatko, já taky raději to čerstvé, ale prostě jsem ho už nemněla-pořád něco peču:-D,tak došlo na sušené, to mám pro tyhle situace do foroty. Já mám takovej skleněnej pekáček a v tom jsem to pekla a má to dobrej tvar a taky jsem už pekla v Římském hrnci-taky dobrý, ale musí se hrnec namáčet do vody a je s ním víc práce.;-)

Vypadá krásně:-p.To mne nikdy nenepadlo:-/ dát to do pekáčku,vždy jsem to nechala buď v pečce nebo jsem si vyválela tvar jaký jsem chtěla a pekla na plechu.Zkusím a také používám bez problému čerstvé droždí(když mám)na toto množsví půlku kostky.

Bibinko, chleba vypadá velmi dobře:yes:č.4.

:yes:;-)

finneta, určitě, I Cathleen by nám doporučila čerstvé droždí a ona je přes ty chleby opravdu dobrá;-)

nevím, jestli můžu, ale na půl kila mouky je zhruba tak 1/2 kostky čerstvého droždí. jinak já používám hlavně droždí čerstvé. mám pocit, že je pak jakékoli těsto lepší:-)

Gabi díky!;-)

Jani, 10 g čerstvého je jedna lžička sušeného, tedy dej půl kostky :-))

Jani, ty brďo, to fakt nevím, že by tak půlka kostky? Většinou to tak bylo, ale já čerstvý všechny spotřebovala, tak došlo na sušené. Nevím jestli je to možný, ale to sušený je asi do pečky lepší;-):yes: Třeba nám to někdo prozradííííí:-D

Taky láká, vyzkouším :-p:yes:

Bibi, tak Zdravý životní styl, jo? No, když já asi nemám žitnou chlebovou mouku, musím se mrknout. Jinak je krásný!!:-p:yes: Jo, ještě tohle, když bych chtěla dát čerstvé droždí, tak kolik to je na ty dvě lžičky suchého, asi nevíš, co?

Tématické fráze:
chleba z čerstvého droždí, chléb z čerstvého droždí, chléb z pekáčku, chleba ze sušeného droždí, chleba z pekáčku, recept chleba cerstve drozdi, kolik droždí do chleba, chleba bez droždí, domácí chléb z cerstveho drozdi, domácí pekárna čerstvé droždí, kolik droždí na chleba, čerstvý chléb, tmavý chléb z droždí v troube, chlebaz čerstvé droždí, tmavý kmínák-chleba, recepty na chleba v pekacku, jaký chléb je zdravý, recept na chleb z pekáčku, kolik je sucheho drozni na kostku drozdi, domácí chleba v pekáčku

Suroviny:
voda, ocet, olej, cukr, sůl, mouka hladká pšeničná, mouka žitná chlebová, droždí sušené, kmín celý, sůl hrubá, ořech muškátový

Přidat fotografie receptu