Česnekový chleba se sýrem
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 9 841 kJ / 2 352 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 86,85 g |
Tuky | 16,10 g |
Vláknina | 41,55 g |
Cholesterol | 14 mg |
Sodík | 5,18 g |
Sůl | 12,72 g |
Sacharidy | 449,96 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Chlebík je vysoký, lehký a voní po taveném sýru a česneku....
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
5. 1. 2013 22:40
Veronika.Hrozna:souhlasím s Cathleen. Z Lídlu je opravdu vynikající a za pár kaček. Vřele doporučuji!
5. 1. 2013 22:11
Veronika.Hrozna: Verco, abych rekla pravdu, tak nevim - mam 3 a uz si nepamatuju, ve ktere jsem pekla tenhle
Ale jestli doopravdy premyslis o koupi, doporucovala bych Bifinett (z Lidlu, kazdy rok zjara ji maji v akci, jindy v nabidce neni) nebo pak nekterou Etu...
Ale jestli doopravdy premyslis o koupi, doporucovala bych Bifinett (z Lidlu, kazdy rok zjara ji maji v akci, jindy v nabidce neni) nebo pak nekterou Etu...
5. 1. 2013 21:52
Která pekárna peče tak kraásný chlebík ? Chystám se nějakou koupit!
27. 6. 2012 20:20
cathleen:Děkuji za radu, určitě vyzkouším
27. 6. 2012 14:58
bystrouska: jsem ráda, Vlaďko, že chleba chutnal.
Střed bochníku se propadá, je-li v receptu příliš mnoho vody nebo droždí. Takže jestli jsi všechno navážila a odměřila správně, může to být třeba i tím, že máš řidší kvásek (= více přidané vody do těsta).
Zkus dát příště jen 330 ml (g) vody a sniž i dávku droždí - místo 14 dej jen 10 g. Mělo by to vyjít
Střed bochníku se propadá, je-li v receptu příliš mnoho vody nebo droždí. Takže jestli jsi všechno navážila a odměřila správně, může to být třeba i tím, že máš řidší kvásek (= více přidané vody do těsta).
Zkus dát příště jen 330 ml (g) vody a sniž i dávku droždí - místo 14 dej jen 10 g. Mělo by to vyjít
27. 6. 2012 10:19
Milá Cathleen Tvůj chleba byl vynikající, ostatně jako vždy , jen se mi propadl a nevím proč Ale určitě jsem ho nepekla naposled Dávám bod a přidala jsem fotku svého propadlého chlebíku.
22. 3. 2011 15:20
Receptík na něj je tady http://www.toprecepty.cz/recept/6809-zitny-kvasek/
22. 3. 2011 15:13
Chleba vypadá moc dobře prosím kde vemu žitný kvásek?Jsem nováček v pečení mám domácí pekárnu a zatím zkouším něco lehčího.
10. 1. 2010 21:23
Ivi, pekla jsem dnes tvůj chlebík v římském hrnci, je výborný. Dala jsem malinko více kvásku a proto jsem musela přidat o trošku více mouky. Nedělala jsem bochník, ale těsto rozprostřela do mírně olejem vymazaného římského hrnce. Po vykynutí jsem potřela mlékem a posypala sezamem. Přiklopila víkem a v troubě byl celkově hodinku a 10 minut. Je opravdu moc dobrý +
10. 1. 2010 12:41
Cathleen. Zase super. Doprčic já se hernajs musím konečně taky dát do toho kvásku. +bodík. Václav
10. 1. 2010 10:24
Ajulko, malý, ale důležitý rozdíl v dělání chlebíka ručně a v pekošce přece jen vidím....chleby pečené v troubě jsou přece jen trochu chutnější, podobné těm, co kupujem v obchodě.
Ale pečka ti je umíchá i upeče sama a můžeš v ní použít i recepty, které nabídnou trochu řidší těsto - při pečení je podrží forma a chlebíky jsou pak nadýchanější a lehčí. Pokud bys chtěla dělat tento chleba z řidšího těsta v troubě, musíš buď přidat mouku (a chleba už nebude tak nadýchaný) nebo ho v troubě upéct v nějaké vymazané formě.
Ale pečka ti je umíchá i upeče sama a můžeš v ní použít i recepty, které nabídnou trochu řidší těsto - při pečení je podrží forma a chlebíky jsou pak nadýchanější a lehčí. Pokud bys chtěla dělat tento chleba z řidšího těsta v troubě, musíš buď přidat mouku (a chleba už nebude tak nadýchaný) nebo ho v troubě upéct v nějaké vymazané formě.
9. 1. 2010 20:30
Cathleen - už dělám nový kvásek - potřeboval obnovu - byl nějaký Jistě vyzkouším
9. 1. 2010 20:18
Ten musí krásně vonět +
9. 1. 2010 19:41
Ten je moc pěkný
9. 1. 2010 18:23
dekuji za odpoved.No ja jsem toho nazou-Zlate Ceske Rucicky
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 3 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno před 21 hodinami
Melounové chuťovky s balkánským sýrem
Přidáno před 22 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Knedlo zelo králík s bůčkem
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Právě bylo uvařeno:
Domácí rizoto
Karelka uvařil před 5 minutami
Přírodní vepřová kýta s kedlubnovým zelím a bramborovými knedlíky
Alex29 uvařila před 13 minutami
Krémová polévka z mrkve a fenyklu
BronislavaP uvařil před 51 minutami
Šťavnatý citronový koláč
jakkuzzi uvařila před 56 minutami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
kimlo uvařil před 2 hodinami
Tvarožník s drobenkou
8181bartova uvařila před 12 hodinami
Předjarní bramborový salát
Marvi uvařila před 13 hodinami
Špenátové palačinky s tvarohem
bajcurka uvařila před 14 hodinami
Salát Coleslaw
Komtesina uvařila před 15 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Madmaus uvařila před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pět rychlých večeří na všední dny: Pikantní těstoviny s fetou, smažené tousty plněné sýrem nebo rychlé kuře s omáčkou
Šlehaná feta je skvělý dip k čerstvé zelenině nebo ke krekrům. Snadno se připravuje a božsky chutná
Čím dochucovat pokrmy? Začátečníkům pomohou rady a tipy pro každodenní vaření
Další recepty
Tématické fráze: česnekový chleba česnekový chléb česnekový chléb z domácí pekárny domácí chléb se sýrem domácí chleba se sýrem česnekový chleba recept česnekový chléb domácí pekárna česnekovy chleba z domácí pekárny chléb se sýrem chleba se sýrem domácí česnekový chleba česnekový chléb z pekárny peceny chleba se syrem domácí česnekový chléb recept na česnekový chleba chleb se syrem z domaci pekarny cesnekovej chleba česnekovy chleba do domaci pekarny chléb česnekový domácí pekárna česnekový chleba
Suroviny: voda, česnek, sýr tavený, sůl, mouka žitná chlebová, mouka celozrnná pšeničná jemná, mouka hladká, kvas žitný, droždí, olej, cukr, semínka sezamová
Česnekový chleba se sýrem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/yo4W
20 názorů