Jelení steak
Recept ještě nebyl hodnocenMáte rádi zvěřinu? Tento recept je právě pro vás. Lahodné, šťavnaté a křehké maso s výbornou smetanovou omáčkou vonící po houbách a másle potěší při nedělním obědě…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 141 kJ / 34 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,40 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,40 g |
Tuky | 1,40 g |
– nasycené | 1,20 g |
– nenasycené | 0,20 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,20 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 5,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1,40 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Máte rádi zvěřinu? Tento recept je právě pro vás. Lahodné, šťavnaté a křehké maso s výbornou smetanovou omáčkou vonící po houbách a másle potěší při nedělním obědě…
Klasickou kulajdu tentokrát připravíme trochu jinak. Polévku z restovaných lišek a brambor zjemníme smetanou a podáváme se ztraceným vejcem, posypanou křupavými plátky…
Nejprve povaříme v osolené vodě fazolky na skus. Maso nakrájíme na medailonky o síle cca 1,5cm, osolíme a okořeníme nadrceným zeleným pepřem. Opečeme je z obou stran na…
Maso nakrájíme na kostky, cibuli najemno a houby podle velikosti. Kostky masa zaprášíme moukou. Na oleji orestujeme cibuli, necháme trochu zhnědnout jako na guláš,…
Vepřová panenka je maso libové a velmi křehké, proto mu sluší rychlá příprava, aby udrželo šťavnatost. Lišky, které jsou díky své vůni a lehce kořeněné chuti považovány…
Na másle orestujeme na jemno nakrájenou mladou cibulku a na hrubo nastrouhanou mrkev. Přidáme lišky (větší nakrájené a menší vcelku) a společně restujeme a následně…
Nebuď smutná, je to hračka. V pátek cestou z práce navštiv svého řezníka, mrkni na něj, to zabírá a kup kilečko kotletky bez kosti, určitě Ti vybere pěkný kousek a pokud…
Okurku a mrkev nakrájejte na slabé nudličky, dlouhé asi 5cm. Suroviny na zálivku prošlehejte v misce. Krevety vložte do vroucí osolené vody na necelou minutu, vyjměte…
Na pánvi rozehřejeme lžíci másla, přidáme očištěné lišky, osolíme je a podusíme.Vepřovou panenku nakrájíme na medailonky, které osolíme a opepříme. V hlubší pánvi…
Na rozehřátém oleji na pánvi zprudka opečeme plátky masa, osolíme, opepříme, podlijeme vínem a necháme zvolna dusit.V polovině přidáme očistěné lišky, rozmarýn a…
Lišky jsou delikátní houby, kterým sluší jednoduchá úprava. Se smetanou a parmezánem tvoří vynikající dvojici. Doplňte je kvalitními těstovinami ze semoliny nebo ještě…
Řízky opláchneme, osušíme a zlehka naklepeme. Potom posypeme kořením. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme olej, aby se máslo nepřepalovalo a maso po obou stranách…
Maso potřeme olejem a osolíme. Bylinky si najemno nasekáme a spolu s drceným jalovcem rozprostřeme na prkénku. Maso po směsi poválíme a obalíme ze všech stran. Na pánvi…
V jemné smetanové omáčce s liškami vynikne specifická chuť těchto hub - pikantní, trochu štiplavá, pepřová. Omáčku dochutíme drceným kmínem, bobkovým listem, cukrem a…
Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku a gulášové koření, promícháme.Po chvilce přidáme očištěné lišky, trošku houbového koření, osolíme,…
Na rozpálenou wok pánev dáme olej a na něm prudce opečeme osolená, opepřená kuřecí prsa. Opečená prsa dáme do alobalu, přendáme do pekáčku a dáme do vyhřáté trouby na…
V kastrole rozpustíme máslo s olejem a jemně nakrájenou cibuli dohněda orestujeme.Přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev, petržel a celer. Jakmile je zelenina orestovaná a…
Maso naklepeme, po krajích nařízneme, osolíme, opepříme a mírně potřeme olejem. Na pánvi rozehřejeme lžíci másla a vložíme důkladně očistěné lišky, osolíme a dusíme…
V pánvi rozpustíme máslo a osmahneme na něm nadrobno nakrájenou cibuli a na tenké plátky nakrájený česnek. Maso omyjeme, osušíme a položíme do pánve kůží dolů a opečeme…
Lišky patří k vynikajícím lesním houbám, a jako takové si proto zaslouží použití v receptech, kde plně vynikne jejich výborná chuť. Velmi chutné jsou třeba dušené na…
Kuřecí prsíčka nakrájíme zešikma na medailonky, osolíme, posypeme pomerančovým pepřem. Opečeme na pánvi z obou stran. Ve výpečku osmažíme lišky, zalijeme mlékem, přidáme…
Panenku odblaníme, osolíme, opepříme, potřeme ol. olejem a zprudka opečeme ze všech stran. Poté vložíme do pekáčku a dáme do trouby cca na 160st na 20 minut. Na ol.…
Do prosáté mouky nakrájíme máslo, přidáme jedno vejce, špetku soli a vypracujeme těsto. Zabalime ho do folie a dáme minimálně na hodinu do lednice. V hrnci přivedeme k…
Candát je považován za jednu z nejkvalitnějších a nejchutnějších ryb. I zapřísáhlí milovníci mořských ryb musí před jeho kvalitou smeknout. Rychlou a jednoduchou úpravu…
Přidáno před 4 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Gouda promění obyčejné lasagne v delikatesu. Zárukou delší trvanlivosti tohoto oblíbeného sýra je koření
Gastro glosa: Stane se vítěz Peče celá země Vojta novým Maršálkem? Nabízí se to, ale možná se dočkáme šoku
Zdravé svačiny do dětské skupiny: Přibalte dětem špenátovou palačinku, zeleninový muffin nebo dýňový koláč