Vepřová panenka s liškovou omáčkou
Vepřová panenka je maso libové a velmi křehké, proto mu sluší rychlá příprava, aby udrželo šťavnatost. Lišky, které jsou díky své vůni a lehce kořeněné chuti považovány za delikatesu, mají tužší konzistenci, takže vyžadují delší tepelnou úpravu. Proto připravujeme každou surovinu zvlášť.
Suroviny pro 3 porce
3 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 3 742 kJ / 894 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 5,31 g |
Tuky | 94,06 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 270 mg |
Sodík | 75 mg |
Sůl | 0,25 g |
Sacharidy | 6,66 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Čerstvé lišky, které v létě nasbíráme snadno uchováme na zimu. Krátce je povaříme, vodu slijeme a necháme vystydnout. Pak uzavřeme do mikrotenového sáčku nebo do krabičky a zamrazíme. V zimě se nám budou hodit.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 1. 2024 23:50
27. 1. 2024 23:14
1. 1. 2024 10:56
1. 1. 2024 10:27
28. 12. 2023 20:58
28. 12. 2023 20:55
28. 12. 2023 18:52
28. 12. 2023 16:55
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Králík na rozmarýnu a bílém víně
Přidáno před 9 hodinami
Vepřový guláš
Přidáno před 10 hodinami
Pomazánka ze čtyř druhů sýra s pažitkou
Přidáno před 12 hodinami
Hruškový karamel
Přidáno před 14 hodinami
Snídaňový toust
Přidáno před 17 hodinami
Kynuté věnečky s mandlemi a skořicí
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Uzená krkovice se staročeským zelím
Pavelvan uvařila před 6 hodinami
Plátky panenky na másle
bohdana uvařila před 6 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Fitulka uvařila před 6 hodinami
Pstruh pečený v troubě
Fitulka uvařila před 6 hodinami
Drobenkový koláč s jablky
Fitulka uvařila před 6 hodinami
Polévka s cizrnou, pórkem, bramborem
maresdag uvařila před 7 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
Javor uvařila před 8 hodinami
Pečené vepřové koleno
Jirik S uvařil před 9 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky
panilek uvařila před 11 hodinami
Další recepty
Suroviny: panenka vepřová, sůl, pepř mletý, slanina, olej, cibule šalotka, houby lišky, víno bílé, sůl, pepř mletý, smetana 33%, šťáva citronová, máslo
Vepřová panenka s liškovou omáčkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L9vGD
8 názorů