Velikonoční vaječný chléb
Recept ještě nebyl hodnocenVelikonoční vaječný chléb je plný aromatického koření a šťavnatých kousků šunky nebo uzeného masa, které dodávají každému soustu intenzivní chuť. Oceníte dokonalou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Velikonoční vaječný chléb je plný aromatického koření a šťavnatých kousků šunky nebo uzeného masa, které dodávají každému soustu intenzivní chuť. Oceníte dokonalou…
Už dávno se k narozeninám nedávají jen kulaté dorty. Překvapte svou ratolest tímto medvídkovým dortem. Je z nadýchaného piškotového těsta, které je promazáno pudinkovým…
Tyto „žížaly“ se sice příliš neliší od klasických rolovaných rohlíčků s náplní, ale zdobí je výrazné žebrování. Tohoto efektu docílíte velice snadno při práci s…
Oživte Velikonoce s mandlovým zajíčkem - symbolem radosti, tradice a lahodné chuťové harmonie. Mandlové těsto s vůní rumu a rozinek, vytváří základ tohoto malého…
Toto sladké pečivo z kynutého těsta podáváme na Zelený čtvrtek. Dle tradic přináší pevné zdraví, pokud se sní za svítání. Jidáše ozdobíme ořechy nebo rozinkami a upečeme…
Mazanec netradičního šnekového tvaru spojuje klasickou recepturu s neobvyklými přísadami. Pudinková makovo-višňová náplň a jemné kynuté tvarohové těsto se skvěle…
Perníčky jsou vděčné pečivo. Dozlatova upečené a tématicky dozdobené mohou posloužit jako koleda pro děti, nebo ozdoba svátečního stolu. Nebudou pracnější než ty, které…
Drobné koláčky z máslového těsta potřeme čokoládovou polevou, naplníme čokoládovo-ořechovou náplní a povrch zakryjeme kolečkem z těsta, do kterého vykrojíme velikonoční…
Krásný trojbarevný mazanec připravíme z kynutého těsta, které rozdělíme na tři díly. Každý díl obarvíme a ochutíme jinak - mákem, mrkví a ořechy. Jednotlivé díly…
Krásný trojbarevný mazanec připravíme z kynutého těsta, které rozdělíme na tři díly. Každý díl obarvíme a ochutíme jinak - mákem, mrkví a ořechy. Jednotlivé díly…
V létě přijdou vhod dorty s čerstvým lesním ovocem. Z kousků rolády s borůvkovou marmeládou můžeme vytvořit hezký dezert, plný výborného krému z borůvek. V ústech se…
Kynuté těsto je velmi tvárné a dává nám tak možnost z něj tvarovat a péct libovolné pečivo. K Velikonocům tak můžeme použít tento recept, ve kterém najdeme návod na to,…
Velikonoce bez spousty sladkých dobrot si nikdo nedovede představit. Na Zelený čtvrtek nezapomeňte upéct jidáše, které voní po medu, rumu a symbolizují plodnost a…
Pokud potřebujete čerstvé pečivo a nemáte moc času, jistě vám přijde vhod tento recept na rychlý chléb. Místo kvásku či droždí použijete jedlou sodu, proto není třeba…
Náš velikonoční stůl můžeme ozdobit pěkným věncem, na který poklademe malé květy. Připravíme ho z kynutého těsta a naplníme výbornou ořechovou náplní a rozinkami…
Krásně nazdobená perníková chaloupka může být ozdobou jak vánoční, tak velikonoční tabule. Odměnou za trpělivost, při její náročnější přípravě, vám budou rozzářené oči…
Ve vodní lázni rozehřejeme máslo, cukr a med. Přidáme koření a zahříváme asi 5 minut, než se všechno rozpustí.Poté necháme vychladit a do vlažné hmoty vmícháme 2 vejce a…
Tato lahodná kombinace nadýchaného těsta a bílé čokolády potěší malé i velké strávníky. Každý muffin je uměleckým dílem, pečlivě vytvořeným s vášní a radostí, aby…
Cupcakes jsou jsou vlastně nazdobené muffiny. V tomto receptu upečeme nadýchané košíčky plné másla a čokolády nebo také marcipánu. Zdobením z nich pak uděláme dokonalé…
Skvělý perník připravíte podle našeho receptu. Mandlemi, lískovými či makadamovými ořechy lze nahradit vlašské ořechy. Do těsta mohou přijít i kousíčky sušených švestek.…
Pomohla mi pekárna, do které nandáte vše v uvedeném pořadí, program Těsto a při prvním zvukovém signálu přisypete rozinky a semínka. Pokud máte mokřejší rýži, možná…
V této polévce ochutnáme netradiční kombinaci hříbků a chřestu. Příprava je snadná a rychlá, během chvíle můžeme podávat horkou a voňavou polévku, která všem jistě…
Krásné kynuté pletýnky ve tvaru věnečku. Můžeme si je upéct ke slavnostnějším příležitostem, nebo i jen pro radost ze všedního dne. Výborné budou s pomazánkou, slanou…
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Přidáno 10. 5. 2024 07:25
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Slavné české kuchařské knihy: Podle Rettigové, Sandtnerky i Kejřové se učily vařit a péct celé generace
Královnou italských chlebů je focaccia. Upečte si ji podle originálního receptu!
Holka u plotny radí: Jak na vídeňské vanilkové rohlíčky? Jednodušší tvarování usnadní práci, pomeranč těsto krásně provoní