Filet z mořské štiky s celerovými hranolky
Recept ještě nebyl hodnocenNa teflonové pánvi si rozehřejeme máslo a osolíme je (ne rybu, jen máslo, vynikne chuť ryby).Filety smažíme z obou stran dorůžova.Celer očistíme a nakrájíme hranolky,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na teflonové pánvi si rozehřejeme máslo a osolíme je (ne rybu, jen máslo, vynikne chuť ryby).Filety smažíme z obou stran dorůžova.Celer očistíme a nakrájíme hranolky,…
Nekynutý drobenkový koláč je díky náplni z tvarohu a zakysané smetany vláčný a příjemně osvěžující. Vrstvu náplně poklademe ovocem podle vlastní chuti a toho, co nám…
1. Troubu předehřejeme na 180°C a formu na 12 muffinů vyložíme muffinovými košíčky. 2. Ve středně velké míse smícháme mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva a sůl.…
Mungo fazolky dáme do mísy. Celer očistíme, nakrájíme na větší čtvrtky a vaříme asi 15 min. Pak vyndáme a vychladíme, nakrájíme na kostičky, nebo nastrouháme nahrubo.…
Na oleji orestujeme posekanou cibulku, přidáme červenou papriku a ještě chvilku restujeme (podle potřeby podlijeme trochou vody). Mrkev a celer nastrouháme nahrubo a…
Cuketa je plodina, která je využitelná naslano i nasladko. Dá se nakládat i zamrazit. Bez problémů z ní vytvoříte kompletní oběd. Přesně takové samostatné jídlo, jako…
Krásně vonící listy bazalky se skvěle hodí pro dochucení jídla, mají ale i léčivé účinky. Přemýšlíte, jak je uchovat? Vyzkoušejte je naložit do oleje. Pokud máte rádi…
Do mísy kuchyňského robotu vsypeme mouku s kypřícím práškem. Přidáme vejce, olej, vanilkový extrakt, stévii a špetku soli. Zapneme robota a vše necháme promíchat.Během…
Na oleji orestujeme více cibulky do zlatova, přidáme rovnou lžičku drceného kmínu, orestujeme, přisypeme nakrájená játra, posypeme třeba gril. kořením a pepřem.Restujeme…
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a jemně osolíme. Připravíme marinádu z medu, sójové omáčky a česneku, do které prsa nejlépe přes noc, ale alespoň na hodinu až dvě naložíme…
Oloupeme cibuli, česnek a nasekáme najemno. Škrabkou očistíme mrkev i řapíky celeru a nakrájíme na drobné kostičky. Červenou čočku na sítku propláchneme a necháme okapat…
Do mísy dáme zakysanou smetanu, kelímek umyjeme a nadále používáme jako "měřidlo". Postupně pomocí něj "odvážíme" polohrubou i celozrnnou mouku, mléko a rostlinný olej.…
Nejprve očistíme papriky a cibuli. Poté cibuli nakrájíme na jemno a papriky na jemné nudličky. Orestujeme v pánvi nebo kastrolku cibuli (než nám zesklovatí). Potom…
Připravte si do menší misky omáčku.Na pánvi rozehřejte olej, přisypte cibuli a česnek, vařte do zlatova, pozor nespalte to!Mezitím si zvlášť zalijte instantní nudle…
V hrnci na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli. Kapustu omyjeme a nakrájíme na nudličky, které přidáme do hrnce s cibulkou, podlijeme vodou, doplníme zeleninovou…
Rozpálíme troubu na 180 °C, mezitím nadrobno nakrájíme šalotku a spolu s prolisovanými stroužky česneku vložíme do většího pekáčku. Dáme do trouby a necháme chvíli opéct…
Všechny přísady smícháme a dáme do vymazaného hrníčku.Hrníček dáme do mikrovlnky na 2 minuty.Vyklopíme a podáváme.
Fazole propláchneme pod tekoucí vodou a namočíme přes noc do studené vody, do které jsme přidali bobkový list a oloupaný prolisovaný česnek. Vody dáme dostatečné…
Výrazná kořeněná marináda na drůbeží maso zachutná milovníkům lehce orientálního nádechu jídla. Přílohou k připravenému kuřecímu masu může být klasická rýže nebo…
Salám, cibuli a okurky umeleme na masovém mlýnku. Olej, hořčici, kečup, ocet, worchester a 3 kostky cukru svaříme. Po vychladnutí zamícháme do umletého salámu a přidáme…
Kachní stehna očistíme, mírně osolíme a posypeme troškou koriandru (můžeme použít i klasický černý pepř, pokud ho někdo nemá rád nebo úplně vynechat). Cibulku nakrájenou…
Klasická česká chuťovka se hodí k pivu nebo ji můžeme darovat jako jedlý dárek. Hermelín ochutíme grilovacím kořením a spolu s cibulí a česnekem zalijeme rostlinným…
Potěšte své chuťové buňky s naší jablečným moučníkem. S čokoládovou polevou, šťavnatým středem a bohatým aroma je tento řez neodolatelným požitkem pro každou příležitost.
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Tajemství poctivého domácího masového vývaru: Kosti i zeleninu předpečte v troubě a vývar „táhněte“ aspoň 5 hodin
Kečup z rybí omáčky? Oblíbené dochucovadlo se dřív vařilo i z hub nebo ze švestek
Retro okénko: Bonbony Slavia stávaly kdysi 3 Kčs. Již více než šedesát let si na nich pochutnávají nejen fanoušci fotbalu