Marocká pikantní polévka s harissou
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 7 406 kJ / 1 770 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 61,31 g |
Tuky | 47,15 g |
Vláknina | 188,87 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 2,73 g |
Sůl | 7,40 g |
Sacharidy | 183,03 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept jsem náhodou našla ve starém časopise a bylo tam také napsáno, že v každé rodině mají na tuto polévku vlastní recept. Zkusila jsem uvařit podle svého, je výborná a moc všem chutnala.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
21. 3. 2024 08:19
Tonja: Děkuji za komentář i poučení a přeji krásný den
21. 3. 2024 00:26
Harissa je chilli pasta původem z Tuniska. Myslím, že v Maroku se spíše do podobných jídel používají přímo chilli papričky.
Přidat trochu něčeho od masa a římský kmín (cumin) a máme dobrou a pro Maroko typickou polévku harira.
Přidat trochu něčeho od masa a římský kmín (cumin) a máme dobrou a pro Maroko typickou polévku harira.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno před 52 minutami
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno před 1 hodinou
Krůtí maso na paprice s lesními houbami
Přidáno před 2 hodinami
Fazolový guláš s červenou čočkou
Přidáno před 5 hodinami
Morušová marmeláda z domácí pekárny
Přidáno před 8 hodinami
Kuřecí maso s rajčatovo-paprikovou smetanovou omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Domácí kmínový chleba
JaninaZ. uvařila před 15 minutami
Špenátový quiche
tomas392 uvařila před 32 minutami
Ovocné tvarohové knedlíky
TondaJ uvařil před 1 hodinou
Segedínský guláš
kachlicka77 uvařil před 2 hodinami
Vepřové plátky na kmíně s rýží
Moanka uvařil před 2 hodinami
Hrachová polévka z uzených žeber
Brusinka12 uvařila před 3 hodinami
Citronová bábovka babeta
Elaineeeming uvařila před 3 hodinami
Jednoduchá bublanina
Darmina uvařila před 3 hodinami
Krupičková polévka
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Polévkové koření z libečku
Kveta58 uvařila před 5 hodinami
Další recepty
Suroviny: mrkev, celer, cibule, česnek, olej rostlinný, vývar zeleninový, protlak rajčatový, harissa, šťáva citronová, cukr, čočka červená, cizrna sterilovaná, sůl, koriandr čerstvý
Marocká pikantní polévka s harissou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0G73
2 názory