Pivní krkovice s hořčicí
Recept ještě nebyl hodnocenPlátky krkovice naklepeme, opepříme a osolíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubo. Smícháme jí v míse s pivem, solí, pepřem, hořčicí, cukrem a vložíme připravené…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Plátky krkovice naklepeme, opepříme a osolíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubo. Smícháme jí v míse s pivem, solí, pepřem, hořčicí, cukrem a vložíme připravené…
"Já rád játra, ty rád játra..." Kdo by neznal tento oblíbený dětský jazykolam. Plátky vepřových jater necháme marinovat v pikantní směsi červeného vína, oleje, koření,…
Vepřové koleno patří mezi levnější kusy masa, ale můžeme z něj připravit skvělou lahůdku. Díky dlouhé přípravě v pomalém hrnci bude maso šťavnaté, měkké a bude se…
Nakrájíme cibuli na kostičky a dáme do mističky. Přidáme prolisovaný česnek (může být i nakrájený) a všechny ostatní ingredience na marinádu a vše smícháme.Marinádou…
Vepřové řízky z kýty bývají dost suché a proto je dobré je předem naložit do marinády. Pak už stačí jen lehké osmažení na oleji a opravdu si pochutnáme. Jako přílohu si…
Z jakéhokoliv kousku masa jde udělat velmi chutný pokrm. V tomto receptu jsou použity marinované plátky vepřového masa, které jsou rozkrájeny na nudličky a poté…
Krkovice je jedna z nejpoužívanějších částí z výsekových mas. Jedná se o sval mírně prorostlý tukem, proto je maso šťavnaté. Je jen na vás, jakou si zvolíte přílohu k…
Máte chuť na jídlo s vepřovým masem a spoustou zeleniny? Zkuste tuto čínu. Maso den předem namarinujete. Druhý den ho osmažíte a smícháte s dokřupava osmaženou červenou…
Na sádle, anglické slanině a cibuli osmahneme špekáčky - zakápneme Worcesterem, (cibulka jemně do zlatova). Vymažeme sádlem pekáč, navrstvíme na kostičky nakrájené,…
Tato známá pomazánka je velice jedlá a vždy rychle zmizí. Někoho může odradit její velké množství, ale věřte, že nezůstane nic. Servírovat jí můžete s chlebem, bagetou,…
Pikantní zeleninové směsi prodávané pod známou značkou se těší velké oblibě, ale jejich cena je poměrně vysoká. Podle podrobného a srozumitelného receptu připravíte…
Kapr je pro mnohé rybou pouze vánoční. Avšak z jeho masa můžeme vytvořit i další chutná jídla. Příkladem jsou tyto smažené kapří karbanátky s kořením. K podávání se pak…
Vepřové maso pokrájené na nudličky naložené do pikantní marinády se na talíři jen rozpadá. Spousta dobře okořeněné zeleniny dodá pokrmu nejen výživovou hodnotu, ale…
Základem výborného špekáčkového salátu, s majonézou a lehce kořeněným nálevem, jsou hlavně kvalitní špekáčky. Salát máte připravený během chvilky, pak už ho stačí jen…
Tyto těstoviny podáváme s bohatou směsí uzeného kuřecího masa a zeleniny. Jídlo je krásně barevné, díky máslu krémové a výsledek můžeme vyladit dle vlastní chuti kořením…
Pikantní klasika české kuchyně, to je cikánské hovězí. Tradičně se připravuje vcelku jako pečeně, ale my si tentokrát připravíme nudličky. Tento jednoduchý recept zaručí…
Hovězí maso může být náročnější na přípravu, nicméně, pokud jste vlastníkem pomalého hrnce, o velkou část práce se postará právě on. Masové kostky opečené na cibulce…
Netradiční pomazánka z vařených brambor v sobě kombinuje chutě lehce pikantní a zeleninové. Hodí se jak na křupavé a česnekem potřené topinky, tak i na jemný toast nebo…
Drobné vepřové řízky z vepřové kýty naložené v chutné marinádě z vajec, worcesterové omáčky a sýrové pomazánky dokřupava a dozlatova osmažené vám určitě zachutnají.…
Do pekáče dáme krůtí medailonky. Osmažíme jemně cibulku (na kolečka) společně se žampiony, ty pokapeme worč. omáčkou a zalijeme tím maso, které osolíme a posypeme…
Guláš s kuřecím masem je ideálním pokrmem, pokud nemáte moc času a potřebujete vykouzlit rychlý oběd, který bude do půlhodiny na stole. Worcestrová omáčka a pivo dají…
Sušené maso jerky můžete podle receptu poměrně snadno vyrobit v domácích podmínkách. Zvládne to obyčejná sušička potravin. Kvalitní vstupní suroviny zajistí skvělý…
Šťavnatá vepřová žebírka v kořeněné marinádě si můžete připravit u grilu za horkých letních večerů, nebo i za nepříznivého počasí doma v troubě. Pokud jako přílohu…
Maso nakrájíme na malé kousíčky a cibuli velmi nadrobno. Smícháme s ostatními surovinami a necháme v chladnu pár hodin proležet ( ale nemusí být ). Poté tvoříme na pánvi…
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Retro okénko: Sójové řezy stávaly 80 haléřů a ve škole se dělily pravítkem! Takhle snadno si je vyrobíte doma
Domácí čokoládový dort: Do těsta na korpus je třeba správně vmíchat sníh. A víme, co udělat, aby se na krému nevytvořil škraloup
Treska v majonéze: Nejslavnější slovenská retro pochoutka je stále v kurzu. Jak ji připravit doma?