Klasická bramboračka
Recept ještě nebyl hodnocenKlasická česká bramboračka patří mezi polévky, které se nikdy neomrzí, navíc její příprava není složitá. Kořenová zelenina, česnek, brambory a lesní houby jsou osvědčená…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 351 kJ / 84 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,60 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 1,60 g |
Tuky | 0,40 g |
– nasycené | 0,16 g |
– nenasycené | 0,18 g |
–– mononenasycené | 0,16 g |
–– polynenasycené | 0,02 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 5,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 6 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 16,00 g |
– cukry | 4,80 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Klasická česká bramboračka patří mezi polévky, které se nikdy neomrzí, navíc její příprava není složitá. Kořenová zelenina, česnek, brambory a lesní houby jsou osvědčená…
Jednoduchých receptů na zeleninové polévky není nikdy dost. Vydatná polévka jako od babičky je ozobená sekanou zelenou petrželkou, plná zeleniny, krásně voní máslem a…
Zeleninu opláchneme, očistime a kdo jak to má rád bud nastrouháme nebo na kostičky či kolečka :), dáme vařit. Přidame masox a vaříme doměkka .Když už je zelenina skoro…
Hrách namočíme přes noc do vody. Uzenou křížovou kost vložíme do hrnce, přidáme koření, česnek, polovinu brambory nakrájenou na drobno a zalijeme studenou vodou -…
Brambory, mrkev, petržel a půlku cibule dáme vařit spolu s novým kořením a bobkovým listem a trochou drceného kmínu. Po cca 10min varu (mrkvička by měla být už trošku…
Kořenovou zeleninu očistíme, oloupeme a postrouháme podélně na tenké pláty nebo tenké nudličky (nejlépe škrabkou na sýr a pak pokrájet podélně na nudle...), koření…
Základem výborného jehněčího masa je spousta koření a marinování. Chuť jehněčího masa velice dobře vynikne, když jej připravíte za pomalého hrnce. Kýtu podáváme s…
Veškeré váhy po očištění zeleniny Semlít na masovém strojku, smíchat se solí, 15min. smažit na másle, studené do sklenic se šroubovacími víčky, pevně utáhnout,…
Veškerou očištěnou zeleninu pomeleme na masovém strojku. Pomletou směs důkladně ve velké míse promícháme se solí a dáme na 24 hodin do chladna uležet.Pak směs plníme do…
Vepřové plátky osolíme a opepříme a vložíme do hrnce, obložíme je na kostičky nakrájenou mrkví a pastiňákem, na nudličky nakrájeným hlávkovým zelím a rozmrazenými hříbky…
Slepici uvaříme v osolené vodě doměkka. Během vaření je třeba vodu hlídat a případně dolévat, aby byla slepice neustále ponořená. Poté slepici vytáhneme, maso obereme z…
Mleté maso dáme do prostorné misky. Přidejte rýži, olej a na jemno nakrájenou cibulku a vejce. Dochutíme solí a pepřem a míchejte, dokud se to nespojí. Děláme kuličky…
Mrkev, petržel, pastiňák a celer okrájíme a nastrouháme nahrubo.V kastrolu rozpustíme ghí, přidáme mrkev a jemně ji orestujeme. Přidáme zbylou nastrouhanou zeleninu,…
Maso nakrájíme na menší kousky, v hrnci krátce orestujeme na lžičce oleje a zalijeme 3/4 litrem vody. Přidáme víno, oloupané stroužky česneku, mrkev, celer a pastiňák,…
Do pekáčku dáme olivový olej, přilijeme vodu a přidáme osolené krůtí stehno. Dáme péct do trouby na cca 180 - 200 stupňů.Varianta 1: Kořenovou zeleninu nakrájíme na…
Do hrnce dáme olej a lžičku másla, rozehřejeme a přidáme nakrájený česnek, opečeme, přidáme nakrájené brambory a pastinák. Vše orestujeme a zalijeme vývarem, povaříme.…
Mrkev, pastinák i petržel nastrouháme.Rozpustíme máslo a zeleninu na něm orestujeme, podlijeme trochou vody a necháme několik minut podusit. Vodu slijeme a necháme…
Na rozpuštěné máslo dáme do hrnce pokrájenou cibulku a až zpění, přidáme všechnu ostatní zeleninu pokrájenou na kousky (jen lusky necháme vcelku). Vaříme asi 15 min.…
Na kousku másla osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli.Ostatní zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Přidáme k cibuli a orestujeme.Zalijeme vodou, osolíme, opepříme a…
Cibuli nakrájíme na půlkolečka, ostatní zeleninu na kousky.V pánvičce rozpálíme olivový olej a zprudka na něm orestujeme cibuli. Přidáme pastiňák, chvilku ho restujeme a…
Líčka nakrájíme přibližně na velikost dlaně bez prstů, osolíme, opepříme a na lžíci sádla osmahneme pořádně ze všech stran, aby se dobře zatáhla. Pak je vyjmeme a…
Na másle s olejem necháme zesklovatět nasekanou cibuli, přidáme nahrubo nasekanou baby karotku, cuketu i pastiňák a orestujeme. Zalijeme vývarem a uvaříme doměkka. …
Předehřejte troubu na 200 °C a připravte kořenovou zeleninu: brambory, pastinák a tuřín vařte ve slaně vroucí vodě asi 15 minut, dokud nezměknou. Slijte, přidejte jogurt…
Pastiňák, celer a patizon oloupeme, pokrajíme na kusy a vložíme do zapékací mísy nebo pekáče. Proložíme snítkami rozmarýnu, pokapeme olivovým olejem, lehce podlijeme…
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 20. 5. 2024 14:51
Alžběta II. snídá totéž, co vaše děti. Jakým dobrotám se britská královna naopak vyhýbá?
Dokřupava smažené rýžové nudle se zeleninou: Domácí „čína“ jen z několika ingrediencí může být na stole za pár minut
Španělské ptáčky ve Španělsku neznají. Odkud se opravdu vzaly? Slavné speciality a tajemství jejich původu