Zeleninová polévka s houskovo-sýrovými knedlíčky
Recept ještě nebyl hodnocenNa másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a orestujeme. Přidáme nakrájený květák, nasekaný libeček, sůl a pepř a zalijeme vývarem.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Na másle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nahrubo nastrouhanou mrkev a orestujeme. Přidáme nakrájený květák, nasekaný libeček, sůl a pepř a zalijeme vývarem.…
Maso naklepeme, osolíme, opepříme a poklademe slaninou. Pevně svineme a sepneme párátkem. Závitky opečeme na sádle doměkka. Vyjmeme a přikryjeme alobalem.Do výpeku…
Kachnu den předem nasolíme. Před pečením naplníme nádivkou a pokmínujmeme.Nádivku připravíme tak, že den až dva staré rohlíky pokrájíme na kostičky a dáme do mísy.…
Rohlíky a šunku nakrájíme na kostičky.V míse rozkvedláme žloutky, přidáme sůl a 300 ml mléka. Vše prošleháme a nalijeme na rohlíky. Necháme je půl hodiny odležet, aby se…
Cibuli a rohlík nakrájíme na kostičky, houby na kousky, kapustu na proužky.Na másle zesklovatíme cibuli, přidáme rohlík, houby, orestujeme a poté kapustu.Osolíme,…
Rohlík - housku namočte do studené vody, aby se nasákla. Cibuli nakrájejte nadrobno a osmažte ji dozlatova na oleji. K cibuli přidejte nakrájené houby a krátce vše…
Nakupily se vám drobné odřezky masa? A chcete je vhodně zužitkovat? Zkuste plněné roládky z našeho receptu. Uvidíte, že kousek špeku přidá chuť a vůni a dozlatova…
Začneme nádivkou - nakrájíme dva dny staré housky na kostičky, polijeme mlékem nebo smetanou, přikrájíme jarní cibulku.Oddělíme si vejce, žloutek dáme do misky k…
Tyto chutné jednohubky naaranžujeme do tvaru malých plachetnic, díky tomu zaujmou nejen chutí, ale i vzhledem. Připravíme je z rohlíku, tvarohové pomazánky a tvrdého…
Starší, ale vláčné bílé pečivo nakrajíme na kostky a navlhčíme ho mlékem s rozšlehaným žloutkem. Mléka použijeme podle potřeby, pečivo by nemělo být ani moc suché, ale…
Není pravidlem, že velikonoční nádivku můžeme péct jen na Velikonoce. Recept na nádivku, plnou uzeného masa, uplatníte po celý rok. Konzumovat ji můžeme samostatně, nebo…
Velikonoční nádivku můžeme připravit i kdykoliv během roku. Vařené a uzené maso doplníme chutí kopřiv, čerstvých bylinek, smažené cibule a papriky. Nádivka je díky sněhu…
K oslavám svátků jara patří také spousta ať už slaných, nebo sladkých dobrot. Samozřejmě nesmí chybět dozlatova pečená nádivka, plná jarních bylinek a masa. Nádivku…
Olivy rozkrojíme na půlky, část necháme na tělíčka a část nakrájíme na tenounké řezy - nožky.Na jednohubku, potřenou pomazánkou nebo salátem, položíme tělíčko a kolem…
Každý rok nesmí na Velikonoce chybět tradiční nádivka, plná uzeného masa a mladých kopřiv. Nádivku pečeme v srnčím hřbetu, který vyložíme plátky slaniny a můžeme ji jíst…
Pečené krůtí stehno s provensálskými bylinkami je krásně šťavnaté, v troubě se peče prakticky samo. Z jednoho stehna nakrmíte skoro celou rodinu. Jako přílohu můžete na…
Knedlíky, které vzdálené připomínají karlovarský přílohový, ale použitými surovinami jasně připomenou svátky jara. Bylinky, kopřivy, ochucení muškátovým květem a uzené…
Velikonoční nádivka nabízí mnoho možností a každý si může najít tu svou oblíbenou. Uzená varianta láká svou křupavostí a bohatou chuťovou paletou, drůbeží nádivka zase…
Velikonoční nádivka nabízí mnoho možností a každý si může najít tu svou oblíbenou. Uzená varianta láká svou křupavostí a bohatou chuťovou paletou, drůbeží nádivka zase…
Velikonoční nádivka nabízí mnoho možností a každý si může najít tu svou oblíbenou. Uzená varianta láká svou křupavostí a bohatou chuťovou paletou, drůbeží nádivka zase…
Připravte pro své blízké typicky jarní jednohubky, které ozvláštní vaši oslavu. Pomazánka z medvědího česneku, ozdobená kouskem pistácie a strouhaným sýrem, budou ze…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 19. 5. 2024 13:06
Přidáno 19. 5. 2024 11:19
Přidáno 19. 5. 2024 10:00
Pěstování brambor v českých zemích: Připomeňte si s námi, co to je plečkování a k čemu sloužil rozbíječ nebo čert
Sterilovaná mrkev ve sladkokyselém nálevu: Skvěle dochutí maso nebo saláty, chuťově ozvláštní polévky, přitom ji snadno připravíte
Sezona v září: Čas vinobraní a burčáku si můžeme zpestřit vařením povidel ze švestek, jablek nebo hrušek